SEVERNI VOZELSeverni vozel predstavlja točko naše težnje in želja. Predstavlja vse tisto o čemer odločamo in povzemamo tokom tega življenja in, kar bo preteklost v neki naslednji inkarnaciji.

Sonce kot vladar Severnega vozla

Oseba teži k osebnim ustvarjanjem in razvojem ega. Dobra organizacija in jasni načrti. V kolikor je Sonce dobro aspektirano, oseba z lahkoto uresničuje plane. V slučaju slabih aspektov vidimo ego probleme in nalaganje svoje volje, dezorganiziranost in slično. Problem se lahko pojavi zaradi velike želje za vladanjem. Bistvo je tukaj vsebovana  v razvoju kvalitete plemenitosti v Duši.

Luna kot vladar Severnega vozla

V tem primeru so težnje osebe emotivne narave in vrhunec je v možnosti, da se ustvari popolna bližina. V primeru dobro postavljene Lune, oseba z lahkoto realizira kontakte in emotivno bližino. Z lahkoto se veže in v kolikor je Luna slabo postavljena se preko narave planeta, ki je v aspektu vidi vezanost , ki se bo pojavljala v prihodnosti kot problem in dolg. Važno je biti zelo nežen pri delovanju in biti zadovoljen tekom življenja. Ne sme se pretiravati v hrani in uživanju.

Merkur kot vladar Severnega vozla

Oseba tekom tega življenja mora napraviti važno odločitev in napraviti izbor. Pogosto je zapadanje v ljudske dileme in poudarjenost intelektualnega pristopa in realnih načrtov. Izbor, ki ga oseba napravi se bo odražal v naslednjih življenjskih izkušnjah. V kolikor je Merkur slabo postavljen, vidimo slabe odločitve in dolgove, ki jih oseba ustvarja. Narava planeta opisuje razlog napačnega delovanja. V kolikor je to Mars se napaka napravi v besu, kadar je vzrok Saturn je posredi strah v katerem se nahaja oseba in so zato odločitve težke in napačne.

Venera kot vladar Severnega vozla

V tem primeru oseba teži k lepoti, uživanju in slično. Važna je razlika ali Venera vlada Biku ali Tehtnici, ker bo v prvem primeru materialna in zemeljska, v drugem pa bo usmerjena na partnerstvo in umetnost. S takšnim položajem je važno napraviti ravnotežje izmed lepih nagnjenosti osebe in njene preteklosti, ki je opisana kot vojna in s stradanjem. Problem običajno nastane zaradi pomanjkanja zavesti v preteklosti ter nagnjenosti k bežanju v uživanje in luksuz.

To je v glavnem dobra pozicija za severni vozel , ker Venera daje lahkoto. V kolikor je Venera slabo postavljena se pojavijo zgoraj opisani problemi. Tedaj se lahko na silo poskuša doseči neko ljubezen in zadovoljstvo ampak brez dovolj harmoničnosti in lepote, pa cela stvar lahko vodi v patetičnost.

Mars kot vladar Severnega vozla

S takšnim položajem vidimo osebo močnih želja in goreče strasti. Potreba za delovanjem in tekmovanjem. Nevarnost prihaja zaradi nezavednega iz katere oseba deluje in je potrebna samo mala prizadetost, da človek napravi napako. Impulzivno in instinktivno delovanje. Znak v katerem se Mars nahaja bo opisalo naravo delovanja in, če je to Rak bomo videli nacionalista in fanatičnega patriota, če pa je v vodnarju – borca za ljudske pravice ampak je v vsakem primeru velika sila s katero oseba ima potrebo, da deluje. Kot tudi, če Saturn ali Pluton , tudi Mars bo, posebno s slabimi aspekti , povedal, da je to življenje v katerem se ustvarja neka karma oziroma napaka in močna povezanost, ki se bo pokazala preko slabo postavljenega Južnega vozla v naslednjih življenjih. Karma na sanskritu pomeni akcija in od tu takšna pomembnost pri razlagi človeške usode.

Jupiter kot vladar Severnega vozla

To je dobra postavitev , ker oseba teži k moralnim in pravilnim stvarem in ker je Jupiter olajševalen je osebi dana lahkota delovanja in realizacija želja. Oseba filozofsko išče višji smisel  in teži pravici in razumevanju. Samo zelo slaba postavitev Jupitra lahko vodi v pretiravanje, potrebo, da se deli pravica, bogatitev za vsako ceno in odklon morale, kar bi v naprej pogojevalo karmične dolgove, ki se bodo zopet izrazili najprej mentalno in s tem tudi plitko in manj nevarno.

Saturn kot vladar Severnega vozla

Ta pozicija opisuje potrebo za trajnim vrednotam. Oseba teži k stabilnosti in sigurnosti. Poskuša napraviti temelje za vse trajno, kar bo prišlo. Problem lahko nastane zato, ker se vzporedno javlja velika vezanost za sigurnost, ki je vedno materialne – zemeljske narave. Občutek vezanosti se v naslednjih inkarnacijah pojavlja kot strah in pomanjkanje. To prav tako opisuje važnost delovanja v tem življenju, ker je nujno biti nežen in z lahkoto ustvarjati, kar je zaradi nezavednosti planeta težko. Bolj je Saturn slabo postavljen, večji je krč v katerem oseba deluje in s tem tudi večja napaka.

Uran kot vladar Severnega vozla

Ta pozicija opisuje veliko potrebo za svobodo in originalnim delovanjem. Visoki cilji in humanost bodo izraženi v kolikor je Uran dobro postavljen in aspektiran. V slučaju prizadetosti prihaja do rušenja sistema in avtoritete, do uporništva in anarhije, kar bo pogojevalo odrekanje  svobode odločitev in ego probleme v naslednjih življenjih. Oseba impulzivno in nagonsko deluje, kar lahko nakazuje nervozo ali histerijo v naslednjih življenjih. Važno je spoštovati avtoriteto in se strinjati s svojo nasprotnostjo.

Neptun kot vladar Severnega vozla

V tem primeru se Dharma odraža v zaupanju. Zelo važno je da ta oseba, ki bo imela možnost da skrije, iskrena in zanesljiva. V dobrih aspektih Neptuna bo dala rast skozi vero in duhovnost medtem, ko bodo slabi aspekti pripeljali, da bo oseba z lahkoto varala ali lagala tekom življenja, posledica tega se bo odrazila v naslednjih inkarnacijah skozi razočaranja in laži, katerim bo oseba izpostavljena. Osebi je dano, da gre po poti inspiracije in intuicije in s tem razvija zavest.

Pluton kot vladar Severnega vozla

S takšno pozicijo je potrebna velika umetnost delovanja, s takšno pozornostjo, da Venera (? Pluton) ostane absolutno skladna, z ogromno atomsko energijo v sebi.  To je položaj, ki daje ogromno moč spremembe, transformacije in regeneracije. Poudarjena je potreba, da se stvari menjajo, zato z najmanjšo prizadetostjo Plutona vidimo rušilno, destruktivno voljo. Močne strasti in ljubosumnost. Nezavedno, nagonsko delovanje izjemno močne uničujoče energije, kar bo pogojevalo težko karmo v nekem naslednjem življenju v smislu težkih sprememb in stradanja. Tukaj je velika naloga postavljena pred osebo in je treba biti vreden in jo izpolniti.