JUŽNI VOZELPreteklost je zapisana v Južnem vozlu medtem, ko so naše namere in želje opisane s severnim vozlom. Celo življenje bazira na tej polariteti, to je odnosu in položaju vladarja te osi v karti.

Južni vozel in njegov vladar govorijo o težki usodi, oziroma tisti kateri se ni mogoče izogniti. Tudi kadar je vladar južnega vozla dobro postavljen in aspektiran , on predstavlja »izgubo«, ker vse kar je v simboliki njegove narave in narave hiše, ki ji vlada opisuje stvari za katere se oseba ne sme vezati ampak se mora tega odreči. Naraven proces je, da se človek odvezuje , kot je naravno da tudi daje, oziroma osvobaja se tistega kar ima ali vleče za sabo.

Vladar južnega vozla je točka izgube. V kolikor ima dobre aspekte bo oseba dobila preko simbolike tega planeta in pozicije, vezala se bo ali se s časom mora tega odreči.  Bolje je planet postavljen v znaku bolj se bo oseba vezala za vse kar ta planet predstavlja.

Kadar je vladar Južnega vozla v slabih aspektih skozi njega vidimo stvari ali osebe, ki že po sebi slabo prihaja osebi in je neizbežno.

Planet, ki vlada Južnem vozlu nikoli ni stabilen in se ni potrebno naslanjati in vezati za stvari, ki preko njega prihajajo. Prav tako nič v simboliki tega planeta in področja , ki mu vlada ne bo prineslo napredek in evolucijo osebi. Ta planet opisuje spomine in preteklost osebe in jo bodo vedno vlekli nazaj. Ker Južni vozel predstavlja telo, on nikoli ne opisuje psihološko sestavo ampak tisto, kar je globlje vsajeno v osebi, kar imenujemo samo naravo bitja.

Kadar se Južni vozel najde v znakih, ki jim vladajo Mars, Saturn ali Pluton se govori o trdi in resni karmi, ker so ti planeti nosilci najgloblje nezavednosti v človeku.

Sonce kot vladar Južnega vozla

Vidimo osebo, ki je v preteklosti morala imeti močno vlogo v hierarhiji. V kolikor je Sonce v Levu ali Ovnu, oseba je bila nadrejena in poznana, nekoč tudi vladar. Vse to detajlno opisujejo planeti s katerimi je Sonce v aspektu. V današnjem življenju to prinaša onemogočenje, da se oseba proslavi ali doseže oblast. Če se to  vseeno zgodi je nemogoče obdržati. Naloga osebe je, da se osvobodi samo- zadovoljstva in nadrejenosti. Izgube na nivoju ega in samospoštovanja. Ponos in prezir. Problemi z avtoriteto.

 Luna kot vladar Južnega vozla

Ta pozicija lahko nakazuje popularnost v preteklosti. V kolikor je Luna dobro postavljena in aspektirana, oseba je bila znan po dobrim stvarem. To ni nujno, da je bila splošna , svetovna popularnost, lahko je bila samo na lokalnem nivoju. To je slika nekdanjega človeka, ki ga ima narod rad. Tokom sedanjega življenja, v kolikor je Luna slabo postavljena in aspektirana, oseba lahko ima probleme z materjo ali stanovanjem in bo zelo vezana za to. Ta pozicija govori o potrebi, da se premaga emotivna izguba in težnja da se oseba osvobodi od vsake emotivne povezanosti. Občutek duševne bolečine in trpljenja.

Merkur kot vladar Južnega vozla

Ta pozicija ne govori o trdi karmi, oziroma je plitka in odraža se bolj na intelektualni, kot na emotivni ali fizični ravni. Ta pozicija nakazuje, da je oseba v preteklosti napravila napačno odločitev. V kolikor je Merkur dobro postavljen in aspektiran verjetno napake niso bile velike, kar bo pogojevalo samo določene nesporazume in nerazumevanje v sedanjem življenju. Osebi ni dano , da se preveč zanese na svoj razum. V kolikor je Merkur slabo postavljen in aspektiran je stvar težja in lahko nakazuje na zelo težke odločitve  in nesporazume, katere je oseba nekoč izvajala in posledice tega jo spremljajo v tem življenju. V primeru zelo slabo postavljenega Merkurja, posebno če so aspekti z Marsom , Saturnom ali Plutonom, lahko vidimo izgubo bratov ali sester, mentalne težave ali probleme v prometu.

Venera kot vladar Južnega vozla

V tem primeru prihaja do izgub, ki so emotivne ali materialne narave. Če je Venera vladar Tehtnice (Južni vozel v Tehtnici) bodo izgube povezane s partnerstvom, če je vladar Bika bo bolj opisovalo materialne izgube, ali bo narava izgube emotivna. Osebi so zadržana uživanja in se mora odreči vsega kar ima in ima rada. Ta pozicija ni tako fatalna, kot je to primer za Južni vozel v Ovnu.

Mars kot vladar Južnega vozla

Preteklost osebe je bila zelo aktivna in močna. Oseba je v preteklosti bila začetnik in iniciator. Karma je vezana za izražanje z energijo oziroma delovanje osebe. Pogosto se zgodi, da je tukaj moški, vojno lice ali v vsakem primeru energična in odločna oseba. V kolikor je Mars  slabo postavljen je verjetnost, da je oseba delala nevarne in slabe stvari in bo v tej inkarnaciji morala iti skozi razne neprijetne izkušnje in nevarne situacije, pogosto žrtev, če je prej bila storilec in obratno.

Jupiter kot vladar Južnega vozla

Ta pozicija govori o finančnih izgubah in dolgovih, ki jih oseba ima, pogosto v odnosu z učenimi ljudmi v tujini. Skozi to se bo videlo, da je karma vezana za  oddaljene zemlje proti katerim oseba sedaj občuti ne-prijateljstvo. Aspekti in položaj Jupitra bo detajlno opisal probleme, ki so obstajali. V kolikor obstaja slab aspekt z Marsom imamo verjetno opravka z rasnimi problemi. Če je slučaj slabega aspekta Jupitra s Saturnom je verjetnost, da je oseba prisvojila ali poneverila denar v preteklosti. Zato so sedaj določene izgube denarja in ni mogoče napredovati skozi stvari, ki jih Jupiter simbolizira -  izobrazba, morala, religija, posebno v tujini.

Saturn kot vladar Južnega vozla

Oseba je pod močnim vplivom izkušenj iz prejšnjih življenj oziroma vpliva trde karme. Prestrašena je in pod stalnim pritiskom. Nemogoče ji je vladati življenjem in dogajanjem. Položaj in aspekti Saturna opišejo na kaj se nanaša. Oseba je napravila težke grehe in se sedaj sooča s prejšnjimi postopki. Tudi, če je Saturn zelo ugodno postavljen se pojavljajo izgube, ker obstaja prevelika navezanost osebe na nekaj, kar opisuje znak in aspekti Saturna. Ta pozicija opisuje določeno krutost in nagnjenost k vezi, ki jo oseba ima in česar se mora osvoboditi. Prinaša izgube vseh stvari s katerimi oseba razvije vezanost. To govori o težji karmi in označuje potrebo za osvoboditvijo. Narava planeta in aspekti, ki jih tvori Saturn opisujejo situacije prejšnjih življenj na katere je oseba ostala vezana. V kolikor ja Saturn v slabih aspektih s Soncem, govori o slabih odnosih z očetom, a z zelo slabo pozicijo Sonca se lahko vidi greh uboja očeta ( posebej, če je Saturn v moškem znaku).

Uran kot vladar Južnega vozla

Ta pozicija govori o preveliki svobodi, ki jo je oseba uživala v preteklosti in katere sedaj, na nek način se mora odreči. Ta pozicija govori o prenagljenih in uporniških odločitvah, kot tudi nagnjenosti k pretiravanju.

V kolikor je Uran dobro postavljen lahko govorimo o osvoboditvi in razrešitvi od izkušenj prejšnjih življenj. Tukaj je dana svobodna volja in možnost, da oseba napravi pravo odločitev. Ta pozicija govori o telesni budnosti in inteligenci.  Preseči lastno svobodo je evolucijsko sporočilo za to pozicijo.

S slabo postavljenim Uranom se oseba sooča z viškom svobodne volje in problemi, ki zaradi tega nastajajo. Takšna oseba pogosto živi kaotično in dezorganizirano samo zato, ker je tako nekdaj tudi sama delovala in ima okoliščine sedaj ravno takšne.

Neptun kot vladar Južnega vozla

Tukaj vidimo dosti tipično stvar preteklosti, skrivnosti in tajne. V kolikor je Neptun slabo postavljen, oseba ni verovala in je verjetno varala in zavajala in sedaj vidimo strahove, ki prihajajo od tu. Sedaj oseba mora iti skozi zapletene situacije, razočaranja in prevare. Oseba je uspavana in je potrebno bujenje. Izguba vere. Kradljivci, lopovi, neverniki. Kadar je Neptun dobro postavljen in aspektiran vidimo, da je oseba bila vernik in obrnjena duhovnem življenju.

Naloga v tem življenju je bujenje racionalnosti in praktičnosti. Oseba je lahko bila mornar ali svečenik.
Pluton kot vladar Južnega vozla

Tukaj vidimo osebo, ki se mora odreči moči in sile, ki živi v njej. S poudarjeno pozicijo lahko vidimo vojaka, morilca ali celo osebo, ki je zaslužna za masovna stradanja. Obvezno je, da sedaj oseba oprosti  vsem, ki jo mrzijo, da bi se lažje osvobodila močne negativne energije, ki jo vleče za sabo. Pri zelo slabi poziciji Plutona je oseba s svojimi prejšnjimi postopki navlekla mnogo besa na sebe in sedaj mora, da se bori proti močnih negativnih energij, ki gredo k njej.