Karmični vpliv vozlov v hišah
Severni vozel v 1. Hiši

Duša v tem življenju dobiva priliko, da preobrne stvari na bolje; Dobi priložnost da sedaj napravi bitni karmični preobrat v smeri izpolnitve  lastnega namena. Oseba bo to izvajala v odvisnosti od postavitve vladarja Severnega in Južnega vozla, včasih preko samega sebe, včasih v odnosu s partnerjem. V slučaju, da je vladar južnega volje bolje postavljen potem bo potrebno, da to dela preko partnerja , ker je južni vozel v 7 hiši. V vsakem primeru , poudarjena je os 1-7. Tukaj obstaja karmična odločitev, ki jo oseba mora napraviti. V glavnem so to osebe, ki so zelo usmerjene k ustvarjanju nekega cilja, to jim je primarna stvar, preveč so intelektualni, ker so bolj umski, kot telesni. Te osebe ne občutijo dovolj nasprotno stran, ker preko partnerja, ki je v 7 hiši – izgubijo, pogosto nimajo partnerja ali imajo problematičen odnos z njim.

Južni vozel v 7. Hiši

To je opis »karmičneg partnerja«, partnerja, ki je to bil v prejšnjem življenju in sedaj obstaja nek dolg do njega. Tukaj je zelo važno poravnati ta dolg, ker ko to napravi je oseba lahko svobodna. Partnerski odnosi so tukaj lahko tajni, nejasni in lahko dovedejo do občutka izgube razen, če obstaja popolna bližnja veza, ker je pogoj za bližino prehod skozi južni vozel, pomeni vhod v največje globine, tajne , umazanije, ki jih se oseba mora osvoboditi. Tukaj partner mora biti vse, glede na to, da je oseba nagnjena, da ga izgubi, če ne obstaja popolna iskrenost in bližina. Če je vladar Južnega vozla dobro postavljen bo oseba našla partnerja s katerim deli skupno karmo iz prejšnjega življenja, a on sam bo opisan s pozicijo vladarja vozla. Kadar je slabo postavljen vladar Južnega vozla, potem je to karmično zelo problematična situacija, ker to nakazuje, da je veliko energije vezano za ta odnos in od njega se ni lahko ločiti. Glede nato, da je namen južnega vozla, da se zapusti staro, da se napravi prostor za novo ( kar je naznačeno s pozicijo vladarja severnega vozla), proces osvobajanja bo v tem primeru zaradi močne energije vezanosti ( naznačen s težkimi aspekti) praktično in objektivno doživeti, kot izgubo. Tako se oseba včasih mora osvoboditi več raznih karmičnih vez preden pride do svoje prave veze. Tukaj je v vsakem primeru v vprašanju karmična veza , ki se nadaljuje, če je pozicija in dispozicija dobro postavljena, če ni potem v glavnem pride do izgube. V tem primeru oseba ali nima partnerja ali je brez njega, živi neporočena, a partner je včasih nagnjen k lažem. Vsaka tajna veza je tukaj karmična in skozi njo je treba iti  in jo končati.

Severni vozel v 2. Hiši

Duša se v tem življenju pripravlja za prihodnost. Te osebe so v glavnem usmerjene na zbiranje in nakupe ampak obstaja tudi potreba, da se zavržejo vse stare stvari, vse kar je nepotrebno. Oseba se tukaj pripravlja in ima neko vrsto čiščenja. V kolikor je vladar Južnega vozla močneje postavljen, bo oseba imela več čiščenj, V kolikor pa je vladar Severnega vozla močneje postavljen bo bolj imela potrebo, da zbira in se pripravlja. V meri kot je vladar Severnega vozla dobro postavljen je oseba zaslužila, da lažje  pridobiva in bo imela določeno srečo in lahkoto pri pridobivanju materialnih dobrin.  Lahko ima srečo z denarjem in to se pogosto dogaja iznenada, v naletih, nepričakovano, vedno pred neko dobro idejo nečesa drugega. Oseba bi se morala ukvarjati s tistim, kar je trend, ker uspeh prihaja ravno preko najmodernejših stvari.

Ali celotna stvar povezovanja na naslednje je nekaj kar osebi onemogoča, da v svojem življenju doživi osvoboditev in veliko je veže na zemljo. Ker, ona se že sedaj pripravlja na naslednjo inkarnacijo , kot da je ona ena od ključnih v njenem razvoju. Tukaj je bistvo v usmerjenosti proti prihodnosti. Zelo pogosto kot, da oseba ne živi v tem življenju ampak v nekem prihodnjem.

Južni vozel v 8. Hiši

To je življenje osvobajanja od preteklosti; to je inkarnacija v kateri oseba zažge svojo preteklost. Oseba se najprej mora osvoboditi svojih nekontroliranih strasti, ker bo v nasprotnem sama postala njihova žrtev.   V meri kot je vladar Južnega vozla slabo postavljen – v tej meri bo oseba izpostavljena fizičnim poškodbam – katere bodo vedno nakazovale, da je čas , da se mora nečesa osvoboditi. Tukaj oseba najpogosteje nosi karmo bojevnika ( če je vozel v moškem znamenju) ali karmo nekoga, ki je prišel do imetja izključno preko drugih in ne s svojim delom (če je vozel v ženskem znamenju). Oseba polaga ta izpit v kolikor ne občuti nepravičnost kadar ne dobi ali pa izgubi nasledstvo ali kadar nima občutka , da vedno več daje, kot dobiva, ne glede, če je to res.

Severni vozel v 3. Hiši

Oseba je precej inteligentna, zato z lahkoto dobiva ideje; nagnjena je inovacijam, um je poudarjen in pogosto je prisotna genialnost, če obstaja neka povezava z vrsto 11. To je zelo dobra pre-dispozicija za višji um.

Oseba je v tem življenju pogosto usmerjena povzemanju izkušenj iz preteklosti, kako bi ustvarjala svojo prihodnost. Vse to zato, ker je 3 hiša spremenljiva in govori o preteklih stvareh. Pozicija vozla v spremenljivih hišah je dobra, ker daje možnost nekega razvoja; sam severni vozel je po sebi prihodnost in spremenljiva hiša govori o sedanjosti zato tukaj oseba lahko najde ravnotežje in napravi modro odločitev. Koliko bo ta odločitev modra je odvisno od pozicije vladarja severnega vozla. V vsakem primeru s tem položajem vozla bo veliko odvisno od miselnosti in načina odločanja osebe. Ali bo kaj važnega odkrila ali bo kaj važnega povedala, ali bo napravila važno odločitev – vse to nam pove vladar severnega vozla. Oseba mora poskusiti vse svoje ideje, ki jih ima, da jih izvede na praktičnem nivoju kolikor je mogoče konkretno, realno ter, da praktično živi celoto svoje modrosti. Za to dušo je važno, da prebudi intelekt , a najvišji nivo tega razvoja duše je razvoj kozmične inteligence, neodvisno od bilo kakšne filozofije. Severni vozel ali vladar severnega vozla v slabi postavitvi tukaj pogosto lahko vodi do prometnih nesreč.

Južni vozel v 9. Hiši

To je življenje v katerem se oseba osvobaja svojih prepričanj. Vsaka filozofija v tem življenju, ki se ne bo mogla istočasno dokazati na nivoju filozofije  in na nivoju telesa – je tista od katere bo oseba morala odnehati. S takšnim položajem vozlov oseba pogosto nosi karmo nekoga, ki je bil v konfliktu z moralo ali zakonom v svojem času, kar nam potrdi pozicija vladarja južnega vozla. Edino v primeru, če je vladar južnega vozla izjemno dobro postavljen, to daje močne duhovnjake , tiste, ki se predajajo in živijo v tem svetu. V nasprotnem ta pozicija govori o karmičnih dolgovih vezane na tuje zemlje ali odnos do znanja, izobraževanja  ali religije, kar bo povzročilo zelo verjetno prekinitev študija  ali napačno izbrano fakulteto, posledično oseba to kar študira ne bo imela rada, kot da ne ve kaj bi hotela. V kolikor se oseba ne osvobodi nekih starih prepričanj, ona ne bo napravila izpita, ki je pred njo, kar kot posledico ustvarja realne občutke izgube v tujini, kjer so možne prevare, kraje, ugrabitve, težka  razočaranja, kot tudi občutek, da življenje ni pravično.

Severni vozel v 4. Hiši

To je važna inkarnacija za samo osebo. Njeno rojstvo, kot tudi konec življenja so ključne izkušnje za samo Dušo. Rojstno mesto predstavlja prostor skozi katerega Duša mora napredovati. V tem življenju pot Duše je pot njenih prednikov – ona mora nadaljevati pot svojih genetskih prednikov. Prav tako je potrebno polagati pozornost na enega od staršev  posebno, če je vladar severnega vozla bolje postavljen, ker tukaj oseba nasledi del roditeljske zgodbe. V kolikor  je vladar severnega vozla dobro postavljen, oseba gre po poti svojega namena, če sledi izkušnjam enega od svojih staršev in prednikov, kot tudi da vodi skrb o svojem domu in družini. V tem življenju Duša največ pridobi v kolikor razvija bližino in intimo do sebe samega, če napravi napredek v svojem intimnem življenju in svoji družini. Ravno preko družine in hiše oseba pridobi nek dobitek, posestvo, nasledstvo.

Misija osebe v tem življenju je, da razvije bližino in to najprej samem sebi, potem do svojega porekla, kar bo v nadalje spremenilo vsako vrsto odnosa. Oseba mora preko sebe rešiti nek roditeljski problem, ker tisto kar je stvar roditelja in njihovega odnosa zelo močni vpliva na osebo samo.

Južni vozel v 10. Hiši

Karkoli je oseba dosegla v svojem poklicnem življenju, to pravzaprav ni njeno in ona ima vedno nezavedno potrebo, da to vse izgubi. Tukaj imamo sliko osebe , ki je enkrat v svojem prejšnjem življenju bila na nekem položaju ampak ravno s tega položaja mora sedaj pasti v tem življenju na isto nepravičen način na kateri je v tem prejšnjem življenju do visokega prišla. V kolikor je vladar južnega vozla ugodno postavljen bo to zelo ublaženo in bo oseba po padcu imela priliko, da prične novi privatni posel, sama ali v partnerskem odnosu, kar pove pozicija vladarja severnega vozla. Vsekakor je tukaj poudarjena karmična vloga staršev, katerih karma se močno prenaša n a življenje osebe.

Severni vozel v 5. Hiši

Oseba je v tem življenju usmerjena kreiranju; njen namen je, da nekaj ustvari, da bi lahko uspela in da gre dalje. V principu tej osebi bo v življenju dano, da z lahkoto ustvarja vse tisto, kar gre skozi srečo in zadovoljstvo. Točno kar mora, da se nauči je, lahkota ustvarjanja. Pot bo vodila preko zadovoljstva v kolikor je vladar severnega vozla ugodno postavljen. Osebe s katerimi se zabavlja so ljubimci/ke, njeni nezavedni vodiči, oni ki ji lahko dajo občutek prave poti. V kolikor je vladar južnega vozla bolje postavljen potem je oseba sama pot.

Tisto, kar oseba ustvari pogosto je smerokaz za njen namen. Svojo misijo oseba mora ustvariti skozi lahkoto in zadovoljstvo, ker bo končni nosilec misije biti ravno njen otrok.

V ženskem horoskopu je zato zelo važno, da je mati zelo srečna,  v moškem pa, da je oče oseba polna vrlin – ker bodo te njihove lastnosti njihovem potomcu omogočiti veliko vlogo in dobro usodo. Zato se ta oseba mora naučiti, da so lepota in zadovoljstvo znak pravilnosti. To je tisto kar bo ta oseba lažje napravila kot drugi in da ve, da gre pravilno pot. Njena sposobnost dajanja ljubezni bo vedno velika pa čeprav bo več ljubezni dajala , kot jo bo prejemala, čim več je bo dajala ta oseba bo srečnejša in bolj izpolnjenja. Ona je v vsakem slučaju na svoji poti kadar daje ljubezen, a  v meri v kateri je slaba postavitev  Južnega vozla v 11 hiši – točno v tej meri bo v tem življenju v imenu karmičnega dolga  oseba biti uskračena tudi prejemanja ljubezni.

Južni vozel v 11. Hiši

Društvo v katerem se oseba giblje najpogosteje ni tisto, kar jo bo privedlo na pravo pot. Da bi oseba našla sebe, svojo srečo in ljubezen je potrebno pogosto menjati prijatelje ( da se razočara v njih) ali, da jih na nek drug način izgubi. Tukaj se nekaj dolguje enem prijatelju in zato je dosti bolje dobrovoljno dati in se odreči, kot pa razočarati se in imeti občutek izgube. Oseba tukaj mora vedeti, da bo srečala prijatelja kateremu je karmično dolžna in kateremu mora nekaj dati  ali napraviti za njega, brez pričakovanja da bo kdaj dobila besedo zahvale nazaj. Tukaj je bistvo uspeha v pripravljenosti osebe, da to napravi brez občutka bolečine, ker bo ravno zato imela več sreče in zadovoljstva v ljubezni ( kar je naznačeno s pozicijo vladarja severnega vozla).

Severni vozel v 6. Hiši

Namen osebe je, da bo skromna v življenju, da se nauči da služi drugim in da bo od koristi. Če je dovolj modra, ta oseba lahko postane zelo uspešna v življenju in posebno uspešna je lahko tudi v duhovnem smislu. To je ena od tradicionalnih pozicij , ki omogoča osebi končno osvoboditev, ker se Južni vozel nahaja v 12 hiši, kar ji daje priliko da se osvobodi podzavestnih strahov in nezavednega dela , ki jo veže – kar je narava 12 hiše. V kolikor vladar južnega vozla nima prevelike obremenitve, je oseba na poti, da spoji svoje nasprotnosti in doživi prosvetitev.  S to pozicijo severnega vozla, pot osebe je , da bo drugim koristen.

Južni vozel v 12. Hiši

Obseg te pozicije gre od tega da oseba nosi dolg iz prejšnjega življenja, ki ga sedaj mora izplačati, pa vse do takrat, ko je ta zadnja inkarnacija v izvajanju, ko oseba doživlja končno osvoboditev. Ključno besedo pove pozicija vladarja južnega vozla. V meri na kateri je on slabo postavljen se je oseba polno zadolžila v prejšnjem življenju, tako, da je del avre sedaj odprt in oseba občuti psihično nestabilnost. Po drugi strani se v tem primeru mora paziti vseh mračnih in skritih mest, kot tudi oseb.

V meri v kateri je vladar južnega vozla ugodno postavljen bo oseba imela možnost, da preko odprte avre spoji preteklost in sedanjost na nivoju fizičnega obstoja ( južni vozel) in tako izniči vso staro karmo – kar direktno vodi h končni osvoboditvi Duše.

Severni vozel v 7. Hiši

Partner je tukaj zelo važen, ker on osebi predstavlja pot po kateri mora iti, posebej če je vladar severnega vozla bolje postavljen. To partnerstvo mora biti osnovano na iskrenosti bolj, kot vse drugo. V meri v kateri osebi uspe da premaga sebe in dopusti partnerju , da bo tisti, ki ga vodi, nakazujoč mu na nove vidike – bo on uspešen. To je vsekakor, v idealnem primeru, kadar je vladar severnega vozla posebej ugodno postavljen. Važno je opazovati, kaj delajo vladarji vozlov, ker oni končno določajo ali je treba iti to ali ono pot.

V vsakem primeru, s to pozicijo je poudarjena usodna vloga partnerja, čeprav je naglas na tem, da je treba osvoboditi se sebe in prepustiti partnerju, kar zelo pogosto ni lahko. Kljub vsemu, partner vpliva na važno spremembo v življenju osebe.

Južni vozel v 1. Hiši

Oseba mora v tem življenju, da prehaja skozi čiščenja ampak vsekakor mora da premaga sebe, ker se smisel nahaja pri osebi na drugi strani – pri partnerju. Njena edina vloga je, da sprejme stvari, kot prihajajo in da izgubi sebe, da dopusti, da bo partner tisti, ki ji bo dal smisel. Oseba bo v tem življenju prehajala skozi izkušnje prejšnjih zgodb. Zelo je važno kje se nahaja  vladar južnega vozla, da se vidi kaj se dogaja, ker v vsakem primeru to spada v trdo karmo in neizogibno usodo. Pogosto je oseba sama nekje zguba v tem življenju, izgubljena, ne ve kaj hoče in zato se mora pojaviti nekdo drugi, ki jo izvleče in ji da smisel.

Severni vozel v 8. Hiši

Ta pozicija nakazuje, da bo oseba v tem življenju morala iti skozi mnoge transformacije tako na notranji ravni, kot na zunanji. Njena pot v sedanji inkarnaciji vodi skozi rizik in nevarnosti, ker akcije na katere bo pogosto prisiljen da napravi se v glavnem nahajajo na meji izmed dobrega in slabega. To je življenje v katerem je prišlo do časa, ko se stvari spremenijo in koliko bo oseba uspešna izvesti to misijo bo odvisno od pozicije vladarja severnega vozla in od sposobnosti osebe , da se dobrovoljno osvobodi materialnih vrednosti, ki jih ima v lasti ali ki jih lahko imela- kar je naznačeno z južnim vozlom v 2 hiši. Z drugimi besedami , oseba bo v tej inkarnaciji lahko veliko dobila v kolikor je pripravljena, da ne bo vezana  za to kar dobiva.

Južni vozel v 2. Hiši

Oseba ima izkušnje odvajanja od materialnih stvari in lahko doživi izgube na tem področju, ker je to pogosto kar je potrebno, da se očisti od vezanosti za materialno, da bi se pripravila za neko prihodnost. V enaki meri v kateri bo v stanju, da daje , da višek nečesa daje nekomu, ona bo živela v večjem skladu s sabo in s svojim razvojem. Partner je ta, ki mora skrbeti o materialnih stvareh in on mora voditi celo situacijo medtem,  ko natus tukaj mora igrati vlogo nevezanosti za materialno z namenom, da se očisti. Post je ena od stvari, ki bo tukaj imela dobro delujoč vpliv na telo in na duševni razvoj osebe. V vsakem primeru , ena vrsta odvajanja od materialnega je tisto, kar oseba mora napraviti.

Bistvo tega problema je v tem, da je oseba pogosto dolžna nekaj nekomu iz prejšnjega življenja in da bo to, kar je dolžna sedaj izgubila ali – če bo na poti evolucije – ona se bo dobrovoljno odrekla nekega materialnega lastništva. Tukaj je primarna naglašenost vezanost za tisto, kar oseba ima z ene strani in istočasno dolg ravno tega za kar je vezana proti nekom- z druge strani. Ravno zato, ker je nekomu dolžna ona mora dajati, da ji ne bi bilo odvzeto. V kolikor se ne bo odločila, da sama daje , bo imela izgube. Možna je kraja denarja , prevara, vse vrste laži… Prav tako oseba pogosto ne zna dobro upravljati z vrednostim in denarjem, a do denarja se ne pride na lahek način v tem življenju.                         
Južni vozel je vedno, kot eden precep, v bistvu luknja, kar pomeni , da vse skozi njo odide.                               
V tem primeru: Denar se dobiva samo preko simbolike južnega vozla – to pomeni, ko se nekaj čisti, zavrže, odstrani, nikoli, ko se nekaj gradi.

Severni vozel v 9. Hiši

Za to osebo s tem položajem vozlov se lahko reče, da je najbližje poti svoje Dharme ( pravilne akcije, misije). Ona bo v tem življenju šla po poti vere v smislu  neupogljivega optimizma. Njen namen je tukaj, da običajno, da razširi lastne vidike, ali s tem, ker bo razvijala visoka znanja, spoznavala daljne kraje sveta ali našla neko filozofsko ali religiozno resnico. Duša tukaj mora razvijati občutek širine, čeprav to lahko gre včasih proti praktičnosti. Tukaj ima sposobnost širokega zajemanja stvari prednost nad sposobnostjo za fokusiranje. V kolikor sta vladar severnega in južnega vozla ugodno postavljeni, bo oseba našla partnerja s katerim bo kompatibilna na tem področju, ker bo partner zadolžen za »praktičnost«, tam kjer je oseba zadolžena za namen.

Južni vozel v 3. Hiši

Ta kombinacija poudarja strašno vezanost za preteklo inkarnacijo in mesto v katerem je oseba nekoč živela, umu osebe daje nejasnost in dozo nestabilnosti. Um osebe je v glavnem nepraktičen, psiha ni dovolj stabilna in sigurna v popolnosti. Tukaj je važno kateri vladar vozla je boljše postavljen in, če je to vladar Južnega vozla – oseba mora razvijati intuicijo in, da se nauči iti globoko, ne logično, ne običajno ali, da ne sprejema odločitev ( ker njene odločitve so vedno lahko faktor zgrešitve, vedno zaradi vezanosti za neke stvari, zaradi česar ne more razvijati svojo zavest dovolj jasno).

Zato je potrebno, da posluša nasvet nekoga drugega , ki je modrejši od nje, posebno, če je vladar severnega vozla bolje postavljen.

S to pozicijo vozlov so misli osebe zelo vezane na preteklost ( oseba bi se zelo dobro spomnila prejšnjih življenj , če bi šla na regresijo), v njenem umu obstajajo mnogi spomini , katerih se mora osvoboditi. Nekateri od teh spominov so v glavnem zelo travmatična in, če se oseba v tem življenju ne spomni ali ne osvobodi te travme, to lahko privede do problema v raznih stvareh psihološkega tipa. Oseba se mora usmeriti, da se razvija in posluša intuicijo, kot tudi psihološko odkrivanje sebe.

Važno je, da spozna, da so njegovi spomini in njegov um vezani za globoke izkušnje in travme in da mora tega, da se očisti, ker se mu bodo drugače začele pojavljati luknje v spominu v vsakodnevnem življenju. Taka oseba je nagnjena, da v tem življenju doživi amnezijo – kot svojevrstno«luknjo v možganih«. Drugače je ta pozicija odlična za meditativne aktivnosti, ker se bo oseba na ta način najlažje potopila globoko v to »luknjo uma«, odstranila misli, ki jo kot vir vlečejo v nepoznano in očistila um.

V kolikor je vladar severnega vozla bolje postavljen, oseba mora poslušati nasvete nekih drugih in da ne bo ona tista, ki odloča. Partner je lahko ta, ki bo sprejemal važne odločitve, ker bo oseba vedno preko nekoga slišala »glas Boga«…

Severni vozel v 10. Hiši

Namen osebe je da gre po poti enega od svojih staršev, v  smislu da mora izpolniti sanje in težnje enega od staršev. Ona mora izgraditi svojo kariero in da s časom postane naravni vodja oziroma nekdo, ki bo utrdil pot za mnoge, ki šele prihajajo. Končno , to je oseba, ki mora da zasigura »del neba« za sebe, v času ki prihaja. Glede na t o, da je 10 hiša sorodna znaku kozoroga – in s tem tudi času – oseba tukaj ima pogosto misijo, da napravi nekaj, kar pusti sledove v času oziroma nekaj kar bo zelo značajno, pač skladno s simboliko znaka v katerem se nahaja severni vozel, kot tudi v odvisnosti od pozicije njegovega dispozitorja

Južni vozel v 4. Hiši

Oseba je karmično vezana na mesto v katerem živi in kjer ima občutek ne-pripadanja. To je včasih lahko znak karmičnega dolga, ki ga ima do mesta v katerem živi, kot tudi do družine v kateri živi. V kolikor je vladar Južnega vozla močno postavljen, tedaj oseba mora ravno v mestu in zemlji da »oddela« neki dolg in ko bo končal to kar je potrebno bo prišlo do osvoboditve. On se bo osvobodil tudi tega mesta ampak šele ko se »oddolži za to, kar je dolžan« in kar je dolžan nam pove vladar Južnega vozla – to je tista pozicija, ki ji oseba mora slediti.

Severni vozel v 11. Hiši

Tukaj so prijatelji, kot tudi društvo v celoti, oni, ki določajo pot osebi. Oseba bo tukaj sigurno imela enega prijatelja, ki bo igral vlogo njenega osebnega »guruja« , ji dal dobre nasvete in jo usmerjal na pravilno življenjsko pot. Ker je tukaj smisel osebe, da razvija svobodo in nevezanost izpred vsake druge emocije, je to življenje v katerem je prijateljstvo pogoj za vsako uspešno emotivno vezo. Njen namen je, da se počuti družbeno koristno zato jo bo vsako prostovoljno delo v nevladnih organizacijah , združenjih ali klubih pripeljati korak bližje izpolnitvi svoje lastne misije. S to pozicijo severnega vozla je zelo važno znati izkoristiti ugodno priliko, ko se ta pojavi, ker se tukaj ugodne stvari dogajajo iznenada, kot tudi iznenada spremembe na bolje, nepričakovana pomoč od nekoga.

Južni vozel v 5. Hiši

S to pozicijo v današnjem življenju imamo pogosto ljubezenske veze iz preteklosti, ki so ostale nedokončane, ki so karmično obremenjene in v katerih oseba lahko ima občutek, da je zapuščena oziroma, da na nek način izgublja osebo na katero se je vezala. Oseba bo imela večjo nagnjenost, da prejema ljubezen, kot pa da daje. Osebe, ki jo bodo zapustile bodo vedno občutile, kot da jih oseba ne ljubi dovolj in bo to razlog zapuščanja. Po drugi strani bo oseba vedela , da bo šla skozi izkušnjo bolečine  čim bolj se bo emotivno vezala. Ravno v tej »izgubi« oseba mora doživeti osvoboditev, ker bodo tako ali tako pogosto prisotne skrivnosti preko katerih bo oseba doživela prevaro samo zato, ker je tudi ona nekoč delala enako ter se preko ponovljene izkušnje, samo na  »nasprotni strani«, energija izniči in oseba se osvobodi dolga.

Ko je vladar Južnega vozla močnejši, kot vladar severnega, oseba sama pravzaprav ne daje nič posebnega drugi osebi, ker je Južni vozel luknja v katero se energija zbira in odhaja, dok istočasno ima vtis, da ne prejema dovolj ljubezni in, da ni zadovoljen. Oseba v osnovi prejema več ljubezni ampak on to nikoli ne občuti dovolj. Če je vladar severnega vozla močneje postavljen potem bo prejemala več ali je to, kot kadar bi  oseba bila ljubljena ali sama ne bi ljubila.

Oseba tukaj mora, da se nauči, da daje v meri kot lahko, čeprav njej to ni lahko in ni naravno, ker ona tu izgubi preko vsega, kar ima rada. Lahko dopusti, da se ta stvar prečisti , da izgubi to kar mora izgubiti in da goji veze , ki so zasnovane predvsem na bližjim prijateljstvom zato, ker jo bo emocionalna povezanost tukaj privedla do problema in občutka bolečin. Tukaj oseba mora, da razvije naravo bližnje veze na nivoju odnosa  med dvema. Izgube gredo skozi simboliko tega , za kar se oseba emocionalno veže in je to lahko tudi preko otroka, ki ga ljubi in včasih lahko doživi občutek izgube in razočaranja. Zato je učenje v tem življenju , da se oseba ne veže za tisto kar ima rada, ker se v emocionalni vezi skriva karmična past.

Severni vozel v 12. Hiši

Namen te osebe je v odkrivanju skrivnosti - skrivnosti o sebi, svoji podzavesti, svojem prejšnjem življenju ali skrivnosti o Bogu, vseeno – pot osebe je vsekakor mističen in samoten. To je idealna pozicija za monarha ali misijonarja. V odvisnosti od ravnotežje, ki jo bo oseba uspela ustvariti v svojem psihičnem življenju – bo ustvaril tudi dobro fizično zdravje. Tukaj je polni smisel evolucije osebe v nadaljevanju poti, ki jo je začel v predhodni inkarnaciji, največji parameter pravilnosti njegove poti se bo pokazal ravno preko zdravstveno fiziološkega stanja osebe. V kolikor je vladar severnega vozla dobro postavljen, ta oseba lahko od molitve , kot tudi od vseh tajnih in nevidnih stvari ima nepričakovano podporo.
Južni vozel v 6. Hiši

S to pozicijo oseba je  imela priložnost, da napravi neke koristne stvari v prejšnjem življenju ali da nekomu pomaga, pa ni. Razlogi so pogosto bili sebični in ta neizkoriščena prilika se danes odraža v problemih zdravstvene vrste. Ker isto kot je oseba dobila telo – oziroma fiziologijo (6. hiša) – katera mu mora služiti, da bi izpolnil svoj namen, v enaki meri v kateri on nekoč ni pomagal in bil na uslugo nekomu, mu sedaj fizično telo v tem življenju ne  v veliko pomoč. To je slika človeka iz prejšnjega življenja, ki je zapustil svojega partnerja, ko mu je bilo težko in ko mu je bila pomoč potrebna. Zato vse stvari, ki bi sedaj morale služiti osebi in da so mu v pomoč – so njemu problematične. Imel bo izgube preko podrejenih ljudi , preko ljudi, ki bi mu morali pomagati v nečem , ki mu služijo, ki mu morajo nekaj popraviti…

Ta »problem« se zdravi tako, da skrbi za lastno fizično telo, prehrani, rutinskimi dnevnimi stvarmi, oblačenju in pedantnosti, ker se tukaj tako ustvari ravnotežje in celi tisto, kar bi drugače bila izguba. Zelo je važno , da se oseba nauči pomagati slabotnejšim, tistim, ki so mu podrejeni, ki so bolni, kot tudi vsem tistim, ki so na nek način zapuščeni in ogroženi.

Naravno, da oseba ne sme biti vezana za to kar dela, ker je tukaj glavno sporočilo južnega vozla odvezati se od tistega, kar mu služi ali in čemu služi. Tukaj je najboljša vloga zdravnika, ker z zdravljenjem drugih on zdravi sebe. Ključna stvar je, da tukaj obstaja dolg do slabotnejših od sebe ter, da oseba njim vedno mora pomagati in dajati in se ne sme čutiti vezan za to. Mora pomagati in oditi in, da nikdar ne pričakuje, da bo od njih dobil karkoli. Oni bodo samo jemali in to v meri  na kateri je vladar južnega vozla slabo postavljen.