Karmični vpliv vozlov v znakihVloga luninih vozlov v znakih je važna , ker se večjim delom nanaša na genetsko karmo – pomeni karmo, ki jo je Duša nasledila poreklom prej kot karmo, ki jo je individualno pridobila – kar je že določeno s pozicijo vozla po hišah.

Severni vozel v Ovnu, Južni v Tehtnici

Ker Ovnu vlada Mars, ki upravlja nezavednim delom obstoja, a severni vozel pripada zavednem delu, tukaj vidimo nagonsko in živalsko delovanje, kot osnovo na kateri Duša gradi svojo življenjsko pot. Dharma te osebe je premik stvari in delovanje iz nezavednega nivoja. Hrabrost je  s takšno pozicijo, osnova duhovnosti. Zaradi južnega vozla v Tehtnici je važno najti ravnotežje in ne delovati grobo v partnerstvu. Tukaj je obvezno sprožiti ampak samo tako, da se ta akcija konča s skladnim odnosom. Problemi lahko nastanejo v partnerstvu v kolikor se ne deluje pravilno. Če je Mars slabo postavljen, oseba pogosto dela napake , ker deluje v krču. Posledice delovanja se bodo izrazile skozi Venero in njeno pozicijo.

Severni vozel v Biku, Južni v Škorpijonu

V tem slučaju je delovanje podzavestno (severni vozel v znaku, ki mu vlada Venera) a rezultanta nezavedna ( južni vozel v znaku, ki mu vladata Mars in Pluton) in je zato zelo pomembno kako se deluje. Na tej poziciji nezavedno je močnejše oziroma južni vozel je prevladujoč. Zelo važna je pozicija Marsa kot primarnega vladarja južnega vozla. Dharma je tukaj takšna , da je potrebno, da harmonija in ljubezen upravljajo strastem. Lepota mora prevladati nagon in temo.

Potrebno je razviti princip Venere, ker drugače strast prevladuje in v življenju se dogajajo stvari katerim ni mogoče upravljati. Če je Mars v slabih aspektih, zaradi njegove narave delovanja nezavedno postane še močnejše in karmični vpliv še močnejši. Dobra postavitev Venere izboljša Mars, medtem, ko je ljubezen tukaj potrebno dokazati z močno strastjo.

Severni vozel v Dvojčku, Južni v Strelcu

S to pozicijo je poudarek zavednega dela osebnosti. Karma ima slabši vpliv in oseba lahko lažje ustvari svojo Dharmo. Naloga je pridobiti modrost in praktične izkušnje. Oseba bi morala, da spozna, da so od njenih odločitev odvisna dogajanja v življenju, kot tudi, da stvari, ki jih dela drugim dela pravzaprav sebi. Obvezno je najti namen in smisel vsega. S takšno postavitvijo stvari niso neizogibne, kot je to primer za prejšnje pozicije.  V kolikor je Jupiter, kot vladar južnega vozla slabo postavljen bo oseba imela materialne izgube, brez obzira kako je Merkur postavljen. Potrebno je delati več dobrega in delati pravilne odločitve, kar bo tukaj omogočila predvsem dobra postavitev Merkurja. V kolikor je  Merkur slabo postavljen oseba dela napačne odločitve, kar se ne mora nujno odraziti pri izkušnjah tega življenja – posebno, če Jupiter dobro postavljen – ali bo zapustil posledice na naslednje inkarnacije. Potrebno se je naučiti, da se iz moralnih načel deluje praktično. Tem osebam je dano veliko svobodne volje.

Severni vozel v Raku, Južni v Kozorogu

S to pozicijo podzavest mora prevladati nezavedno. Nezavednost je močna in karma ima premoč nad voljo. Oseba mora biti izjemno čista in poštena glede svojih čustev. V primeru negativnih emocij ali napačnim izborom se pojavi izjemno težka karma. S takšno pozicijo je pogosto izkustvo bolečine in osamljenosti ampak je najvažnejše, da bo ravno v takšnih okoliščinah oseba dobra in sočutna, da bi se očistila od močnih karmičnih vplivov. Oseba je v preteklosti bila večkrat prizadeta in v sebi nosi težko bolečino, zato samo dobro in čisto emotivno delovanje lahko izboljša takšno karmo. Prisotna je tudi močna potreba za zapiranjem in obrambo ampak potrebno je napraviti ravno nasprotno – biti odprt, iskren in delovati iz neškodljivih emocij. Potrebno je voditi računa o prehrani in se redno postiti. Važno je, da je luna dobro postavljena, ker tudi najmanjša prizadetost govori o Saturnovi dominaciji oziroma življenjem pod močnim karmičnim vplivom. Tukaj je krajni cilj vsebovan v doseganju stabilne sreče.

Severni vozel v Levu, Južni v Vodnarju

S to pozicijo je volja poudarjena, primarna naloga je obvladati opozicijo, kar vozli so. Ne glede kako dobro je Sonce postavljeno, potrebno se je naučiti, da je opozicija- ki je Soncu popolno nasprotje – neločljivi del njega. Mora se sprejeti nasprotje , da bi se obvladovalo življenje. Obvezno je imeti zavest o drugem in zavest o telesu. S takšno pozicijo je pogosta ločitev in oseba na koncu ostane sama. Pogosto so neprijatelji , čeprav so osebi nepoznani razlogi za to. Vse je v duhu, iz nezmožnosti, da sprejme  neminovnost , oziroma lastno telo. Oseba pogosto ostane gluha na upor , ki ga nosi v sebi. Soncu je od vseh planetov najtežje, da sprejme svoje nasprotje, ki je v tem slučaju ravno naloga. Potrebno je presegati osebni ego, da bi se dosegel kozmični ego.

Severni vozel v Devici, Južni v Ribi

Zavest mora obvladati globok podzavestni nagon. Ta pozicija govori o nesigurnosti in nezmožnosti, da se veruje.Racio dominira in vera je zamajana. Obvezno je racionalno sprejeti najgloblja verovanja. Oseba za vse išče materialni dokaz in zaradi tega se ji dogajajo karmične, popolnoma iracionalne stvari, ki jih ne more razumeti. Potrebno se je prepustiti verovanju in istočasno delovati popolnoma realno. Obvezno je spojiti znanstveni um in popolno prepuščanje veri. V kolikor se ne doseže ravnotežje bo oseba razočarana, varana in pogosto tudi žrtev osebnih zablod. Obvezno je v veri in mitologiji najti tajne zakonitosti , ki bodo osebi omogočile , da doseže ravnotežje med glavo in telesom.

Severni vozel v Tehtnici, Južni v Ovnu

S to pozicijo je naloga, da se raste preko odnosov in, da se v pogosto težkih partnerstvih ima ljubezen in razumevanje za osebo nasproti. Oseba pogosto vstopa v veze z egocentričnimi in sebičnimi ljudmi. S svojo ljubeznijo , širino in razumevanjem oseba mora najti način, da gre preko vseh pomanjkljivosti, ki se mu predstavljajo. Vse kar je v začetku bilo nežno s časom mora postati močno. Tukaj se lahko pojavljajo prepiri in nepotrpežljivost zato oseba mora biti umirjena , diplomatska in pripravljena se prilagoditi, kar ji bo zelo težko. Agresivnost in vsiljevanje svoje volje je prepovedano. Potrebno je delovati samo z ljubeznijo in lepoto. Oseba ne more najti sebe dokler ne ustvari dobro partnerstvo.

Severni vozel v Škorpijonu, Južni v Biku

Tukaj vidimo obrnjeno pozicijo od naravne pozicije vozlov. Potrebno je iti skozi izgubo ali katarzo, da bi se prišlo do lepote in uživanja. Oseba mora sprejeti težko in slabo vlogo, da bi ustvarila srečo. Ravno, ko se zdi , da je vse izgubljeno, se lahko napreduje. To je opis težkih začetkov preko katerih se dobiva moč in oživlja lepota in sreča. V kolikor se ustvari močan in dober seksualni odnos se lahko pride do velike sreče skozi partnerstvo. Potrebno je ozavestiti lastno seksualnost in biti hraber in pripravljen se spustiti v najnevarnejše situacije, da bi se doseglo zadovoljstvo. Skozi to je izražena potreba , da se ves greh in zlo prevzame na sebe in se skozi doživljanje tega doseže prava vrednost. Oseba bi se morala naučiti, da daje vse kar dobiva in, da nič ne zadrži za sebe. Možnost nasledstva v kolikor je oseba nevezana na materialne stvari oziroma v kolikor se najprej osvobodi nekih materialnih vrednosti.

Severni vozel v Strelcu, Južni v Dvojčku

To je pozicija v kateri dva od zavednih planetov upravljajo z vozlišči in spada v življenje z manjšim karmičnim vplivom. Potrebno je biti moder in filozof  in istočasno biti sposoben , se vsa modrost praktično živi. Mora se napraviti ravnotežje med tistim kar oseba z umom lahko sprejme in tistega kar praktično lahko živi. Volja in miselnost so poudarjeni. Če je Merkur slabo postavljen oseba veliko razume in govori ali malo od tega uresniči. V kolikor je Jupiter slabo postavljen  ima oseba napačna stališča in težnje. Kadar sta oba planeta srečno postavljena vidimo osebo, ki zares živi vrhunsko filozofijo in razume vse družbene tokove. Učenje in razvoj na miselnem nivoju.

Severni vozel v Kozorogu, Južni v Raku

Ta pozicija spada v težje karmične primere. Oseba je ambiciozna in teži k absolutni sigurnosti. Orientacija na kariero in potreba za osebnim ustvarjanjem. To je lahko dobro samo, če družinsko življenje ne trpi zaradi tega. Potrebno je spoštovati Saturn, biti vztrajen in pošten. Mora se delovati mirno in z udobnim čustvenim stanjem. Oseba bo vedela, da deluje pravilno samo , če je čustveno zadovoljna in stabilna. V kolikor je luna slabo postavljena se zgodi, da oseba iz emotivnega nezadovoljstva deluje kruto in neobčutljivo, kar je ustvari še bolj nesrečno. To življenje nosi eno od pomembnejših karmičnih lekcij.

Severni vozel v Vodnarju, Južni v Levu

S to pozicijo oseba napreduje skozi originalnost, pogoste spremembe in vse kar je novo ampak samo, če je podprto z določenim sistemom hierarhije. Tu je potreba, da se živi opozicija, ki je lahko plodna samo, če je spoštovan prej postavljeni sistem ali avtoriteta. V nasprotnem oseba ruši svojo voljo in možnost odločanja. Do problema lahko pride zaradi dezorganiziranosti, upora ali destruktivne potrebe. Takšnim pristopom oseba nezavedno sama sebe ruši in napada na osebno zavest upočasnjuje svoj razvoj. S slabimi aspekti prihaja do ego problemov  ali problemov  z avtoriteto. Naloga je, da oseba razvije zavest o sebi in prevlada potrebo, da ruši avtoriteto. Obvezno je zadržati mir, ko dela nevarne zadeve.

Severni vozel v Ribi, Južni v Devici

Potrebno je ozavestiti podzavest in to praktično pomeni skozi popolno vero oživeti realnost. Iz domišljije , vere in realnega bi bilo potrebno izvesti praktične zaključke in principe življenja. Naloga je oživeti intuicijo in ustvariti kontakt s svojo notranjostjo, da bi realnost bila dobra. Ta položaj spreminja vero v materialno, otipljivo stvar. Potrebno se je odreči skepticizmu in se potopiti v največje globine, da bi se tam najdeno blago spustilo ponovno v realnost. Umetnost je najti pravo ravnotežje med vero in realnostjo, ker če se gre v popolno fantazijo se oseba razboli in doživi v realnosti velika razočaranja.