Življenjske lekcije Karme


Nekateri astrologi verjamejo, da je vsak od nas izbral svoj točen čas rojstva glede na lekcije svoje duše, ki jo mora obvladati, da se razvije v višje stanje zavesti. Mi smo vsi opremljeni z vsem, kar potrebujemo, da postanemo tako zavedni, tako usmerjeni, tako funkcionalni, kot smo lahko; trik je prepoznati naše darove in se naučiti soočati z našimi slabostmi glavo.  V nekem smislu, spremljajoč slabosti našega sončnega znaka se lahko smatra za karmične lekcije, ki se jih moramo naučiti v tem življenju, da bi napredovali do naslednje  bolj popolne in razvite duše.
Naši sončni znaki določajo naše osnovne osebnosti, v vseh svojih prednostih in omejitvah. Čeprav ne moremo uiti našemu osnovnemu instinktu, kot to določa naš Sončni znak, bomo lahko uveljavljali svobodno voljo – mi se lahko odločimo, kako se soočimo z našimi lastnimi omejitvami in se z njimi spopasti.
Izberite svoj sončni znak spodaj, če želite prebrati več o karmičnih lekcijah, ki ste jih izbrali, da se jih naučite v tem življenju. 


OVEN: Karmične lekcije

Oven je ognjena energija, neustrašen in predrzen, odkrit in pošten. Tisti, rojeni pod njegovim vplivom so pozitivni, energični ljudje z resničnim veseljem do življenja. Vendar stari rek: »Poglej, preden skočiš" bi lahko bila mantra Ovna in "pošteni do napak" lahko točno opiše Ovna! Če obstaja ena stvar od katere bi imel Oven največ koristi, če bi obvladal, bi bilo potrpljenje. Oven je najbolj nestrpen znak zodiaka in to povzroča težave na širšem in manjšem obsegu.
Večina ljudi, rojeni pod Ovnovim vplivom izkusijo vse na vihrav, nepremišljen, nestrasten način; hočejo, kar hočejo »takoj« in ne morejo čakati! Določene stvari v življenju zahtevajo vendar potrpežljivost in finese. Od zadev srca do izobraževanja za kuhanje, nekatera prizadevanja zahtevajo počasen in enakomeren pristop. Ker to odraža kardinalne lastnosti,

Oven ima veliko energije, da začne nekaj novega, ampak premalo predanosti potrebno za izvedbo stvari do konca, še posebej, če kaj začne in postane dolgočasno in nezanimivo. Ta lastnost lahko Ovna stane veliko, še posebej pri večjih odločitvah, (kot "Naj prekinem medicinsko šolo?") ali "Naj se znebim svoje drage in poročim z osebo, ki sem jo srečal sinoči na zabavi?" Za Ovna bi bilo dobro, da se nauči, da upočasni in prespi. Ustavi in premisli: "Kaj bom izgubil, če opustim to sedaj, samo zato, ker se dolgočasim? In kaj bom pridobil, če ostanem in speljem do zaključka?"

Ovnova vihrava narava delno izvira iz "najprej jazi" način, na katerega Oven gleda na svet. Ker je to prvi znak, Oven želi biti prvi - in najboljše - v vsem. To lahko povzroči resnično tekmovalen značaj. V športni ekipi ali na delovnem mestu, Oven ni najboljši timski igralec; navsezadnje, biti preveč tekmovalen včasih lahko povzamemo v dve besedi - boleče zguba. -- sore loser. In mi vsi včasih izgubimo, ali ne? To je pomembno za tiste, rojene pod vplivom Ovna, da se naučijo veličastno izgubiti v redkem trenutku (ker Oven se ne pusti premagati pogosto!). Naučite se umakniti od časa do časa in pustite, da so drugi ljudje v središču pozornosti; vaš čas se bo zagotovo hitro vrnil, saj Oven je rojena zvezda!

Umakniti se na stran za nekoga drugega, da uživa v središču pozornosti je težka stvar za storiti za prave Ovne. Veliko težav v odnosih za Ovne izhaja iz sebičnosti in neobčutljivosti; v romantičnem razmerju ali prijateljstvu ali z družino, Oven skuša pozabiti, da druge osebe imajo tudi čustva, želje in potrebe. Veselje dajati užitek in zadovoljstvo drugi osebi je lahko celo večje od užitka prejeti ga; če se Oven nauči to lekcijo se bodo odprle meje ljubezni in spolno zadovoljstvo do užitka velikodušnosti.
Oven lahko gleda na druge Znake zodiaka, da se nauči svoje karmične lekcije. Rak ima vzgojni impulz, ki ga Ovnu primanjkuje; tisti, ki so se rodili pod vplivom Ovna se lahko obrnejo na svoje prijatelje, Rake, da se naučijo vrednosti občutljivosti in čustvenih povezav z ljubljenimi. Lahko se obrnejo na svoje prijatelje, Tehtnice, da se naučijo prednosti timskega dela in partnerstev, saj Tehtnico je vse o sodelovanju. Od Kozorog se Oven lahko nauči o trdem delu in predanosti, o vztrajanju skozi nekaj, tudi ko postane dolgočasno in dolgočasno.

BIK: Karmične lekcije

Tisti, rojeni pod toplim Bikovim Soncem so najbolj čutni ljubimci Zodiaka; oni uživajo v bogati hrani, crkljanju in ljubljenju, luksuznim tkaninam - vse, kar ustvari čudovit, otipen občutek. Oni so tudi nadvse predani in romantični partnerji v ljubezni. Vendar pa skupaj z vso to čutnostjo se nagibajo zdravi dozi lenobe in samo-razvajanja. Bik ne vidi razloga za zanikanje sebi kaj hoče in to težnjo včasih poglobi v pohlep. Pod Bikovo ljubeznijo do luksuzne okolice leži zmotno prepričanje, da se lastne vrednosti lahko meri glede na premoženje ali pomanjkanja le-te.

Glavna lekcija Bika v življenju je, da se nauči, da lastne vrednosti obstajajo ločeno od tistega, kar imamo ali si lastimo; naša lastna vrednost je notranja stvar, nedotakljiva od zunaj, nezlomljiva z izgubo ali nesrečo. Bik zna biti radodaren, ampak se mora tudi naučiti,  kako se opustiti materialne dobrine - in druge ljudi. Ta posesivna težnja se lahko razširi tudi na ljubimce; Bik je eden izmed najbolj ljubosumnih, posesivnih znakov zodiaka. Star pregovor "Če ljubiš nekoga, ga pusti svobodnega", bi si morali vtisniti na majico s kratkimi rokavi samo za Bika, da obleče! Ker je tudi precej trmast (lastnost trdnih znakov), Bik lahko res drži zamero. In ko postane Bik jezen, drugi ne bodo želeli biti v napoto; Bik je lahko resnično agresiven, tudi borben, ko zbudi svojo strast. Tako kot vsi,se mora Bik naučiti, da nihče ne more kontrolirati kogarkoli aktivnosti ampak samo svoje. Če se ljubimec oddalji, Bik se mora naučiti, da se ne ustavlja in premišljuje o bolečini in krivici za vse to, ampak, da gre dostojanstveno naprej.

Tudi delno zaradi trdnih lastnosti, se Bik ponavadi boji sprememb - katere koli vrste, slabo ali dobro! Tisti, rojeni pod njegovim vplivom samo želijo, da držijo status quo in lahko dobijo prave čebele v svoje čepice, ko so stvari drugačne od tega, kot mislijo, da "bi morale biti". Nekatere spremembe so pozitivne; navsezadnje, brez sprememb bi bilo samo stagniranje. Spremembe odpirajo vrata za nove, čudovite stvari; celo boleče spremembe, kot je sprememba prebivališča ali končati razmerje, pogosto vodi v veliko splošno izboljšanje. Poleg tega sprememba pomeni rast in kot živa bitja, rast je, kar počnemo. Če bi se Bik lahko preprosto sprostil pri spremembah in jih sprejel, bi bilo vse dobro. Trik je, da zaupa vase, da bi obvladoval negotovost življenja. Za čvrstega, stabilnega Bika, negotovost je lahko najslabša stvar na svetu! To ni popolnoma negativno, Bik samo misli, da je.

Bik se lahko naučijo te lekcije s povzemanjem vodil od drugih znakov. Lev, znak leva, ima pogum v srcu, katerega Bik, ki ima moč, ampak tudi strah, morda nima; Biki bi se morali zgledovati po Levu za lekcije, da obrnejo moč v pogum.

Magnetičen, karizmatičen Škorpijon lahko nauči trmastega Bika kako biti dinamičen, o šarmu, da bi dobil tisto, kar hoče, ne pa da se zateka k trmastem vztrajanju za pridobitev stvari. In Bik lahko gleda na razvojnega, v prihodnost usmerjenega Vodnarja za lekcije kako se osvobodiš osebnih, materialnih dobrin v korist sprejemanja novih idej. Vodnar lahko Bika nauči, da spremeni vrednote!

Dvojček : Karmične lekcije

Velik dar Dvojčka je komunikacija. Vlada mu Merkur, Planet komunikacije, Dvojček je zgovoren, duhovit in intelektualen. Dvojčki bi bili dobri pisatelji, humoristi, profesorji in politiki. Vedno željni znanja in informacij, tisti, ki so se rodili pod njegovim vplivom so življenje vseh zabav, saj vodijo vse zabave z duhovitostjo in modrostjo. S tem verbalnim darom pa prihaja težnja, da odteka vse iz ust - govorijo preveč med intimnimi trenutki, na primer, ko bi bila tišina bolj primerna ali se ukvarjajo z zavestnimi čenčami, ki se konča s prizadetostjo čustev nekoga.

Ogovarjanje s sodelavci pri hladilniku vode je le eden od načinov, ko Dvojček lahko zaide v težave. Prekinitev srečanj in sestankov, preklic zmenkov s prijatelji in spogledljivost z vsakomer in vsem je vse v okviru možnosti. Načrtovane aktivnosti niso ravno močna kvaliteta za Dvojčka; če, ko pride čas da prisostvuje srečanju ali dogovoru, Dvojček občuti, kot, da počne nekaj drugega, on bo pod močnim pritiskom, da razmišlja o razlogu, da ne sledi svojim lastnim domislekom - ali bo postal razdražljiv, ker mora delati nekaj, kar ne želi storiti. Dvojčki so ne-konformisti, ki zamerijo omejitev in regulacijo.

Dvojček bo dober delavec, čeprav, deloma zaradi svoje znamenite dvojne narave osebnosti. Dvojčki lahko dobro upravljajo več projektov naenkrat - Dvojčki so originalni pri opravljanju mnogih nalog - vendar jim primanjkuje vztrajnosti do konca in ponavadi opusti projekte, ljubimce in delovno mesto, takoj ko stvari postanejo dolgočasne. Dvojčkova dvojna narava tudi daje možnost videti vse strani problema ampak to lahko vodi Dvojčka do neodločnosti ali neobvezujočega stališča. Pravzaprav veliko Dvojčkov ima težave z obvezo pa naj gre za odnos, službo ali program izobraževanja; to lahko vodi druge, da mislijo o njih, da so nestanovitni, muhasti ali dvolični.  To ni to, čeprav; Dvojčki preprosto želijo vedeti in izkusiti vse in ne morejo ostati na neki stvari za dolgo.

Za Dvojčke bi bilo dobro, da ugotovijo razloge za svoje muhe, ki jih nenehno spreminjajo, ker njihova nezmožnost, da se sprostijo in se osredotočijo ne bo prišlo kot strela z jasnega. To je prispevek, deloma zaradi njihovih spremenljivih lastnosti, ki jim daje to  prilagodljivost iti s tokom, lahko pa je del problema tudi posledica pomanjkanja koncentracije. Obstaja samo toliko za naučiti, toliko za ugotoviti, da ni časa za zapravljanje. No, ne ravno. Dvojčki se morajo naučiti, da se veliko več lahko ugotovi, ko so čas, pozornost in koncentracija enakomerno v razmerju ali v času študija. V poglabljanju in bolj pozornem fokusiranju bo Dvojček odkril tiste resnice, ki se zdijo tako zaželene in nedosegljive.

Dvojček bi lahko imel velike koristi, če bi jemal pot "kakovosti, ne količine." Te vrste osredotočenosti in povezave bi se lahko naučil od Strelca, filozofskega znaka Zodiaka, ki je mislec, kot je Dvojček, vendar za razliko od Dvojčka se rad potopi globoko, da se nauči resnice vesolja. Dvojčki se lahko naučijo več o bližnji, skrbni pozornosti od svojih prijateljev Devic, ki lahko poučijo tudi brezskrbnega Dvojčka o vrednosti pomagati drugim. Končno, bi lahko Dvojček pogledal na Ribo, da se nauči pristopiti življenju iz manj intelektualnega ampak bolj čustvenega stališča.

RAK: Karmične lekcije

Rak je čustveno intuitiven, skrben in poln vzgojne energije. Resničen zapečkar, Rak raje prebiva doma, kot gre ven, saj pri bivanju se nudi vse udobje doma: dobro kuhanje, udoben kavč, družina in prijatelji. Družina je eden od velikih interesov raka in skrbi v življenju, čeravno je povezava pozitivna ali težavna. Ena izmed najbolj znanih lastnosti Raka je občutljiv in muhast. Ves ta globok emocionalizem se zlahka prevede v preobčutljivost na čustvena stanja drugih. Če je Rak okrog nekoga, ki je razdražljiv ali napet, nenadoma tudi Rak postane razdražljiv in napet. Najbolj pomembno za raka je, da se nauči vzpostaviti boljše osebne meje, da se zaščiti proti tej občutljivi naravi. Če se Rak lahko nauči čustveno urediti sebe malo bolje, ne bo nihče imel razlog, da ga imenujejo muhastega!

Samo zato, ker so čustveni ne pomeni, da so slabiči. V bistvu, rak je lahko zelo vztrajen in  radi delajo po svoje. Če prijaznost ne deluje, lahko razporedijo čustvene manipulacije, da  poskusijo speljati stvari. Če se na koncu ne dobijo, kar so hoteli lahko postanejo maščevalni. Raki so odlični pri držanju zamere, ampak morajo se poskusiti ustaviti in se vprašati: »Kaj mi koristi od ohranjanja zamer nekomu?" Odgovor je, nič. Če rak drži jezo živo in cvetočo znotraj sebe, nosi tudi gromozanski davek, resnično izčrpanje na področju energije - in nima nobene dejanske uspešnosti. Rak bi napravil dobro, da si zapomni, da mu naslednjič stvari ne bodo šle po načrtih.

Globoko čustvena narava Raka prihaja iz njegovih vladarjev Element, vode in Planet, Lune. Voda se nanaša na globine našega podzavestnega uma in pod hladno svetlobo Lune, vse je osenčeno, subjektivno. Rak je zelo v stiku s svojimi čustvi, lahko pa se nagiba, da več časa usmeri za negativne in ima težnjo za potomcem. Zopet, zakaj vedno gledati na temno stran stvari? Kot kitajski simbol yin in yang, življenje je ravnotežje med svetlobo in temo, pozitivno in negativno, aktivno in pasivno. Iti predaleč v eno skrajnost se poruši naravno ravnovesje. Ena od prednosti Raka je nuditi drugim vzgojo, sočutno uho; morda takrat, ko nastopijo potomci bi to pomagalo raku da obrne to energijo navzven, stran od sebe in proti komu drugemu. Občutek obžalovanja za sebe ne naredi nič dobrega; podobno, kot držanje zamere, v glavnem je to izguba časa in izguba energije.

Rak daje veliko vrednost za varnost vseh vrst; ali je finančna ali romantična, rak želi vedeti, da lahko računa na pomembne stvari v življenju. Ta ljubezen do varnosti in prisotnost strahu pred neznanim lahko povzroči zelo posesivno lastnost. Posesivnost je le še eno stvar, kjer izgublja osebno energijo. Materialne dobrine nas ne napravijo bolj ali manj vredne; ljubimčevo zvestobo ni mogoče zagotoviti z oklepanjem posesivnosti. Rak se mora naučiti, da sprejme določene ravni nepredvidljivosti v življenju, ker ena stvar, ki se nikoli ne spreminja, je sprememba sama.

Oven ima obilje svetlobe, energične volje do življenja, ki je raku lahko primanjkuje in lahko nauči raka, da izkusi čustva na neposreden način - in potem pusti, da gredo. Tehtnica lahko nauči Raka o uravnoteženju teh turbulentnih čustev in Kozorog lahko pokaže Raku koristi odprave čustev v korist določenega trdega dela.

Lev: Karmične lekcije 

Lev je prav primeren Simbol za Leva: podobno kralju džungle, je ponosen, zlat, kraljevske energije. Ko Lev prejema pozornost in občudovanje, ki ga želi, je to energično, optimistično, romantično, demonstracijsko in z veliko zabave. Levi so čudoviti igralci, ker uživajo pod reflektorsko lučjo v središču pozornosti in opravljajo velike stvari, ko so v njem. Težave za Leva se pojavijo, ko je v središču pozornosti izzvan ali mu je odvzeto ali, če ga občinstvo ne ceni tako, kot si Lev želi. Ko se to zgodi, lahko občutljive strani Leva pridejo v ospredje, kar vodi do potrtosti in nesreče.

Ker mu vlada Sonce, centralna, največja sila življenja našega vesolja, Lev včasih meni, da je tudi on središče vsega. Drugi lahko vidijo to, kot primer egoizma in ko se združi s trmastim ponosom Leva, to lahko pripelje do velike bolečine v vratu!
Iza egoizma, pa pogosto leži negotovost. Lev mora razmisliti, zakaj potrebuje središče pozornosti - in odgovor lahko pride, kot presenečenje. Ali je to, da se Lev počuti navznoter negotov in se opira na zunanjo pozornost, da se počuti vreden in močan? Večina od nas si deli to negotovost; vsi mi moramo preprosto prepoznati to. Več notranjega ravnovesja lahko razvijemo, manj potrebujemo zunanjo pomoč. Karmična Astrologija nas uči, vse kar imamo je naš jaz in naših jazov je veliko.

Kot prilagoditev dobro znanih izrekov, za Leva bi bilo dobro, da sprejme geslo "Jaz obstajam, torej sem ljubljen." Potreba Leva, da bi ga spoštovali lahko vodi do polno hvale ali arogantnosti, vendar to lahko povzroči težave, ko se človeška zmotljivost vključi. Ena izmed najbolj občudovanih lastnosti Leva je njegovo dostojanstvo.

Morda najbolj znana slabost Leva njegova domišljavost. Tiste, rojene v znamenju leva se pogosto draži zaradi njihove ljubezni do ogledal v katerem si krtačijo lase, dokler se ne lesketajo. Medtem, ko je izgled prva stvar, ki jo opazijo naše oči, obstajajo veliko bolj pomembni kazalci karakterje ali vrednosti osebe. Dober izgled zbledi, ampak notranje lastnosti postanejo močnejše s starostjo. In Lev ima ogromno moč karakterja! Dokazane vrste, dostojanstveno in velikodušno, Lev bi moral delati za razvoju teh lastnosti ne pa, da daje toliko pozornosti na izgled in modo.
Lev lahko pogleda druge znake Zodiaka v pomoč, da se nauči svoje karmične lekcije. Bik lahko nauči  Leva o trdni potrpežljivosti, da dela proti cilju ne glede kako dolgo traja, da ga doseže  in ne da se naslanja na blišč za efekt. Škorpijon lahko nauči Leva o globini – medtem, ko Lev misli, da je močan, Škorpijon si lasti resnično moč; Škorpijona ni strah, da se umaže z blatom. In Lev se lahko nauči od Vodnarja o inovativnem, izza scene delu in kako stopiti pod reflektorsko luč in se posvetiti resnični izboljšavi sveta za vse.

Devica: Karmične Lekcije

S svojim analitičnim umom in nagnjenostjo za pomoč drugim, Devica je eno izmed najbolj nesebičnih krepostnih znakov zodiaka. Znak Device ima visoko misleče ideale proti katerim deluje neprestano; druga najboljša lastnost, ki nikoli ne zadovoljuje Devico, ker zahteva popolnost v vseh stvareh. Device uporabljajo enako visoke standarde zase , kot za svoje prijatelje in ljubljene; Navsezadnje so poštene glede svoje natančnosti in vztrajne kritike! To je res, Devica je usmerjena postaviti previsok davek za popolnost. Drugi se lahko pričnejo počutiti, kot, da so copata, ko je Devica v bližini zaradi njene nagnjenosti k stalni kritiki in fokusa na manjše (pogosto nepomembne) podrobnosti.
Vsa to živčna pozornost do detajlov lahko pusti Devico, da se počuti malo vznemirjeno ob koncu dneva. Znak Device vlada želodcu in prebavnem traktu; Ali ste kdaj dobili zvijanje v želodcu samo od preveč skrbi? To je, kako Device čutijo ves čas! One lahko delajo v samokritični, živčni blaznosti in so preprosto nezmožne počivati. Toda za kaj je vse to fokusiranje za popolnost? Popolnost ni ravno človeška lastnost; kot ljudje, smo nagnjeni bolj proti robu kaosa ali vsaj nekje v sredini. Celo Devica - ko je izven sinhronizacije lahko dejansko postane precej površna. Kot vsi ekstremi, obsedenost Device s popolnostjo deluje, ko je uravnotežena.
Poleg tega in morda še pomembneje, vsa ta hiper-pozornost do detajlov lahko povleče pozornosti Device od bolj pomembnih zadev ali večjih resnic.

Star pregovor, ki pravi: "Ne vidim gozda za drevesa," bi lahko z lahkoto uporabili za Devico. Bi lahko bil to namen? Device bi morale premisliti o tem, če se mogoče osredotočajo na detajle, kot način, da se izognejo resnici večje slike. Ampak bi morale tudi poskusiti, da ne dopustijo, da jih sugestije usmerijo v pretirano analitično blaznost! Resničen analitičen um Device je tako moč, kot šibkost. Enake kvalitete, ki omogočajo Devicam, da so čudoviti računovodje, odvetniki in raziskovalci lahko tudi ustvari, da preveč razmišljajo o stvareh, ki ne zaslužijo toliko pozornosti. Device se morajo naučiti kaj je prednost biti blizu natančnosti in kritike ( kot je javna politika, ki bolj prizadene, kot pomaga) od tistega, kar ni (tako kot, če vaša družina sezuje čevlje pred vrati in jih prepušča tam v neurejenem kupu).

Obstaja nekaj zelo resničnega tveganja za zdravje, če sebi nikoli ne omogočajo, da se sprostijo. Devica je lahko malo hipohonder in hipohondrija dejansko lahko vodi v resnično zdravstveno zahtevo. In tudi če ne, kaj je zabavno pri tem, če nenehno skrbiš morebitne zdravstvene težave?Device se morajo naučiti, da se sprostijo in opustijo, kar je lažje reči, kot narediti. Tisti, rojeni pod njenim zahtevnim vplivom morda bi morali gledati na druge znake zodiaka za pomoč in navdih. Na primer, Strelec je popolnoma sposoben videti ta gozd, ki ga devica  nikoli ne more videti za vsa drevesa. Kot znak filozofa, Strelec se ukvarja z večjimi resnicami, ki jih Devici manjka ali jih ne razume. Devica lahko gleda pri Ribi, da se nauči prenehati kritizirati in začeti razumeti razloge drugih pomanjkljivosti; morda kritika ni najboljši način, da nekomu pomagaš. In Dvojček lahko navdihne Devico, da se sprosti in uporabi svoj ostri um za zabavo, ne trud.

Tehtnica: Karmične Lekcije

Z vladarjem lepe Venere, Tehtnica je vse o sladkosti in romanci, umetnosti in lepoti, ravnotežju in čaru. Kot znak Tehtnice-vage, ena največjih skrbi Tehtnice je pravičnost in enakost, vendar je ta znak še bolj zaskrbljen s partnerstvi. Prijateljstva in romance hranijo dušo Tehtnice; družbeni metulj (in vedno čudovit gostitelj), Tehtnica se redkokdaj najde brez ljubimca. Tisti rojeni pod njenim vplivom imajo resnično raje druženje v dvoje in se ponavadi počutijo izrazito neprijetno, ko so sami. Imajo celo težke čase, ko se enostavno znajdejo sami za večer brez družbenika. To predstavlja največjo karmično nalogo Tehtnice: Da prenehajo iskati druge za zapolnitev občutenih praznih delov duše. Tehtnice resnično verjamejo, da je bolje s konstantno podporo drugih in družbo in v mnogih pogledih imajo prav: Timsko prizadevanja lahko pogosto naredi veliko več, kot posameznik in večer zunaj s prijatelji je lahko bolj zabaven, kot biti sam doma. To je konstantna potreba za podporo in zagotavljanje iza nuje za druženje, kar je uganka za Tehtnico, da najde rešitev.

Tehtnice se preprosto niso naučile - ali ne zaupajo - da so njihove duše popolne, kot so. Ni se jim treba zanašati na podporo drugih; imajo jo same. Vendar pa se pogosto ne zavedajo tega in namesto tega porabijo veliko energije z iskanjem odobritev drugih. Težava je, da iskanje odobritev se lahko v resnici šteje zadrževalno sredstvo. To lahko zagotovo zavira napredek, če potrditev ni bilo mogoče najti. Kot kardinalni znak, Tehtnica ima veliko energije za začetek novih projektov in da stvari krenejo, vendar svojo obveznost ne bo nadaljevala, dokler vse skupaj ne deluje gladko je nerealno in je lahko, da se zaradi tega ustavi projekt v celoti. Tehtnica mora spoznati, da vsi ne morejo shajati skupaj ves čas; ko nasprotna mnenja ustvarijo dvig temperamenta bi Tehtnica dobro napravila, če da pobudo za naprej, celo, če se zgodi, da mora to sama napraviti.

Različna mnenja in prepiri so lahko zelo težko za upravljanje za diplomatsko Tehtnico. Ko pride do nesoglasij, Tehtnice pogosto reagirajo na več načinov: Lahko postanejo neodločne, zavračajo zavzeti stališče, ker bi bila rada na obeh straneh. Druga možnost je, bodo nekatere Tehtnice uporabile njihovo naravno karizmo, da bi poskušale očarati druge z "lepim vedenjem." To je v redu - do neke mere. Včasih Tehtnice povzamejo nagon za harmonijo in so pripravljene lagati ali manipulirati samo, da stvari tečejo gladko. Na koncu, seveda se tovrstno ravnanje redko splača; v bistvu to lahko samo še bolj razburi ravnovesje, ki ga Tehtnica tako močno poskuša najti. Ampak zakaj postavljajo tako pomembnost na  ravnotežje? To je nemogoče, da bodo vsi zadovoljni in lahko porabijo veliko energije s poskušanjem in vse zaman.

Tehtnice se morajo naučiti, da ohranjanje vsakega srečnega ni najbolj pomembna stvar v življenju. Poleg tega odobritev drugih je nestanovitno in ne moreš se zanašati na to; za Tehtnice bi bilo dobro, da spoznajo, da postanejo preveč ujete v želji biti všeč vsem. Tehtnice se lahko učijo od Ovna pristop do življenja, ki daje manj pomena zunanjim mnenjem. Tehtnice lahko pogledajo na čustvenega Raka, da se naučijo kako se odzvati na čustva, tudi če je zastrašujoče in neprijetno. In Kozorog lahko naučiti Tehtnice o Pomembnosti in uspehu trdega dela opravljenega solo in na dolgi rok.

Škorpijon: Karmične Lekcije

Škorpijon je običajno opisan z eno besedo: intenziven. Globoko čustven in čustveno zapleten, Škorpijon ima neverjetno karizmo, ki privlači in spodbuja druge, ki vedno želijo vedeti, kdo je ta zadaj zanimive skrivnosti? To je veliko vprašanje: Kdo živi zadaj seksi, mikavne in še nepremagljive osebe portreta Škorpijona? Odgovora ni lahko najti. Večina Škorpijonov želi obdržati svoje skrivnosti in morda ne morejo povedati, tudi če bi hoteli; Njihovo konstantno dviganje in padanje čustvenih reakcij se pogosto izkažejo za zavajajoče v najboljšem primeru. Njihova nuja prizadevanja je povezava. To je tisto, kar jim daje sloves neverjetnih ljubimcev in kar jih naredi tako intenzivne, tako v romantičnih in platonskih razmerjih. V ozadju te nuje za zbližanjem pa je konstanten občutek negotovosti. Škorpijon se boji, da če prekine z drugimi, prekinitev bo popolna in nepreklicna. To je razlog zakaj je Škorpijon razvil tako temeljit sistem ohranjanja vključitve skupaj s skrivnostmi in namigi, manipulacijo in občasnim besom in, da Škorpijonovo želo lahko udari ven, kadarkoli Škorpijon čuti, da so njegova čustva prizadeta.
Vse to vzame veliko časa in energije. Karmična naloga Škorpijona je, da se nauči sprostiti in opusti svoj strah zapuščenosti in biti sam. Če se Škorpijon lahko nauči, da prekinitev ni nujno trajna in seveda bi bilo manj potrebe po manipulativnem ali maščevalnem obnašanju; edini način, da se naučijo te lekcije je, da pustijo to, kar je lahko veliko lažje reči, kot narediti. Škorpijon kaže, da je eden od najbolj posesivnih, ljubosumnih in nezaupljivih znakov zodiaka. Tisti, rojeni pod njegovim vplivom imajo večji občutek skrivnosti in vedno poskušajo vohati, kaj se skriva. Vendar pa so lahko drugi znaki bolj odkriti in neposredni, kar pomeni, vse je na odprtem - ampak Škorpijoni bodo poskušali ugotoviti, "pravo" resnico nekako, morda celo do točke oblikovanja skrivnosti ali laži, kjer ni nobene. Škorpijoni se morajo naučiti ceniti zaupanje in zasebnosti. Dovoliti prijateljem in ljubljenim, da se počutijo, da se jim zaupa in da so zaupanja vredni; dopustiti jim, da izberejo, katere dele sebe delijo in katere ohraniti zasebno.

Eden od razlogov, da je morda težko zaupati drugim je, da nas je strah, ker ne moremo zaupati sebi, da bomo kos prizadetosti ali nas bodo izkoristili. Ko se nekaj takega zgodi Škorpijonu,  Škorpijonov instinkt je, da bi dobil maščevanje. Škorpijon ni škodoželjen znak;  ampak preprosto ima neverjetno zapleteno čustveno življenje in se nagiba, da je odvisen od milosti in nemilosti teh čustev. Škorpijon se mora naučiti, da sami uredijo bolj učinkovito, se uprejo nuji, da udarijo, ko jih prizadene, se dvigniti nad neznatnost in manipulacijo. Naučiti se odpuščati in pozabiti, saj držati jezo in zamere ne izboljša ničesar za kogarkoli.
Te lekcije se je težko naučiti. V naši borbi proti osebni svobodi, to pomaga, da dobimo navdih od drugih, ki so že osvojili, kar se poskušamo naučiti. Vodnar ima čustveno samozadostnost in mirno obnašanje, ki ga ima lahko Škorpijon v pomanjkanju; to bi bilo nezdravo, da bi poskušali zatreti čustva, vendar je pomembno, da si sposoben se nadzorovati v svojih akcijah na reakcijo. Bik, Škorpijonov nasprotni znak Zodiaka lahko pouči Škorpijona o odkritosti in neposrednosti; Lev ga lahko nauči biti topel in odprtega srca do ljubljenih, ne pa nezaupljiv ali zahteven.

Strelec: Karmične Lekcije

Tisti, rojeni pod Soncem Strelca so nekateri najsrečnejši, najbolj optimistični ljudi naokoli - tako dolgo, kot se počutijo svobodni in neomejeni. Oni so iskalci resnice, ki želijo spoznati vse, kar svet ponuja; oni si prizadevajo za ta cilj na potovanjih, spoznavanju novih ljudi, z okusom novih živil, branjem novih knjig in teorij in ljubijo vse, ker vse to prispeva k njihovemu občutku, da prihajajo bližje nekem končnem znanju. Težava za Strelca pride, ko nastanejo omejitve, odgovornosti in pričakovanja se začnejo kopičiti, ker je to neizogibno. Za Strelca, obdržati stalno zaposlitev ali odnos je sinonim za biti tlačen navzdol. Strelec ima napačno idejo, da obveznost je zmanjšanje vse pomembne svobode. Njegov karmični nauk je torej, da se nauči, da obveza in svoboda sta dva ločena subjekta, ki ni nujno, da se med seboj izključujeta. Obveznost je glede dostojanstva, integritete, držanje besede - vse visoko misleči ideali, ki jih Strelec običajno spoštuje.
Taoizem uči, da samo preko sprejemanja odgovornosti je lahko oseba resnično svobodna; Strelec verjetno zelo dobro pozna, ne samo Taoizem, ampak tudi številne druge vere in miselne šole, pa tudi religija in filozofija sta dva od največjih interesov Strelca. Skupaj z vsemi temi duševnimi prizadevanji pa se nagiba k dogmatičnosti in prepirljivosti. Strelec se celo rad prepira samo zaradi trditev; je to lahko način, ki prikazovanja tega superiornega intelekta drugim, ki niso toliko izobraženi ali filozofsko misleči? Iza preprostega prerekanja, Strelec, ognjeni znak je lahko pravzaprav preveč ognjen - tisti, rojeni pod njegovim vplivom so lahko vroče glave in izgubljajo živce ob najmanjši provokaciji. Taoizem, Budizem in druge vzhodne filozofije lahko dejansko veliko ponudijo Strelcu pri učenju biti miren, ponižen in pasiven.
Ognjeni Strelec se tudi nagiba k povzemanju tveganja; vsa ta potovanja in nenehne pustolovščine dajejo temu znaku pravi okus za vznemirjenje. Ampak kot nagnjenje k prepirom, Strelec prevzemanje tveganja je lahko samo zaradi samega tveganja in ne za dejanske koristi, ali določen izid. Poleg tega prevzemanje tveganja lahko ima katastrofalne rezultate; Strelci se morajo naučiti katera tveganja je vredno povzeti in katerih se je bolje izogibati. To vrsto previdnosti in samoomejevanja se lahko naučijo od Device, ki obvlada umetnost s pomočjo natančne analize in ugotovi potek dejavnosti, ne pa na osnovi impulza in spletk.

Pravzaprav bi ljudje –Strelci napravili dobro, da pogledajo pri drugih, da se naučijo mnogo svojih karmičnih lekcij. Riba ima sočutje in empatijo, ki jo ima lahko Strelec v pomanjkanju; saj Strelec običajno enači čustvene povezave z odvisnostjo in omejitvami, tisti, rojeni pod njegovim vplivom imajo zrak neemocionalnega interesa težav in skrbi drugih.
Strelec se nagiba k poslušanju težav ljudi, da bi izvedel več, vendar ne toliko, da se drugi počutijo slišani, tolaženi in razumljeni. Ta težnja prihaja iz širšega želja po znanju; Strelec se lahko uči iz zabave, brezskrbnega Dvojčka o tem, kako da ne bi postal dogmatičen, kot tudi, kako si naj prizadeva za znanjem malo bolj z lahkoto.

Poslušajte

Fonetično

Slovar - Ogled podrobnega slovarja

Kozorog: Karmične lekcije

Kozorog je delavna čebela v Zodiaku. Ima dolgoročne cilje v mislih in deluje proti njim ves čas, včasih z izključitvijo vsega ostalega. Ta znak je lahko najbolj odločen in ambiciozen v Zodiaku; kot kardinalni zemeljski znak, Kozorog združuje prednosti temeljne stabilnosti z občutkom samo iniciative in željo delati po poti vztrajno proti vrhu. Težava je v tem procesu, ta znak lahko zanemari druge pomembne življenjske dejavnosti, kot so družina, sprostitev, zabava ... Tudi ta gonja proti vrhu je lahko nekaj praznega prizadevanja, ker "top" pogosto pomeni le višino javnega priznanja. Status in priznanje, samo po sebi niso zadosten razlog, da karkoli napraviš; Kozorog lahko ima pomanjkanje občutka ponižnosti ali pomembnosti prispevanja k skupnemu dobru, bolj kot do nekoga lastne moči.

Kozorogi so dobri študenti in zaposleni; njihova predanost k popolnosti zagotavlja, da nikoli ne bodo vrnili površno poročilo. To kaže na druge pomanjkljivosti tega znaka : njegov perfekcionizem pomeni, da se Kozorog boji, da napravi celo najmanjše napake. Ker mu vlada Saturn, Planet Karme, Kozorog je prežet z neupravičenim občutkom za odgovornost in se nagiba, da je hladnokrven in resen, kot rezultat.  Za mnoge Kozoroge ne obstaja taka stvar, kot je "ena majhna napaka"; ta ena napaka je tako velika v njihovih glavah, da bi lahko odvrgli stvari čez mejo, uničili ta velik načrt v smeri katerega so delali od samega začetka .
Ta miselnost povzroča preveč stresa; Kozorog se mora naučiti sprostiti, čeprav le zaradi duševnega zdravja.

To isto miselnost lahko tudi pomeni, da Kozorog ne bi bil tako velik šef. Nuja za kontrolo jih vodi, da si prizadevajo za popolne rezultate od sebe in pričakujejo nič manj od drugih.  Za zaprtimi vrati, zaposleni lahko imenujejo svojega šefa Kozoroga - gonilec sužnjev! To je ta energija Saturna na delu spet; Saturn, se včasih označuje kot Planet Delodajalec in Kozorog prevzema, kjer Saturn preneha. Kozorogi pogosto mislijo, da je njihov način najboljši način in imajo težek čas, ko morajo slediti namige ali navodila od drugih. Kozorogi tudi delajo napake, seveda in namesto da iz tega napravijo veliko stvar bi se morali Kozorogi naučiti preprosto reči "Ups!" in iti elegantno naprej.

Zaskrbljenost zaradi ene napake, ne glede kako majhna je, lahko vrže stvari iz tira v veliki meri, kar daje Kozorogu precej usodno točko pogleda. Namesto da so neprizanesljivi in neprilagodljivi, se mora ta znak naučiti, da dopušča prostor za napake. Del problema leži v tem, da se preveč ukvarjajo s tem, kaj si bodo drugi mislili o njih, če bodo njihove napake poznane. Kozorogi morajo spoznati, da drugi ne opazijo njihove "pomanjkljivosti" tako, kot to vidijo oni sami; v bistvu, drugi sploh ne smatrajo za pomanjkljivost, če kdo napravi napako.  Če lahko Kozorog opusti togost v tem razmišljanju, se bo osvobodil, da se sprosti in naredi neko resnično navdihnjeno delo.
Kozorog lahko gleda na Ovna, da se nauči, kako se premakniti naprej hitro in ne razpravljati ali obsesivno poskušati doseči popolnost. Rak lahko nauči Kozoroga o vrednoti družine in doma pred delom in industrijo in Tehtnica lahko navdihne Kozoroga, da ohrani uravnotežen pogled na napake in še pomembneje, da je milina boljši način za doseči rezultate, kot pokanje bičem!

Vodnar: Karmične Lekcije

Vodnar je najbolj napreden znak zodiaka; vlada mu Uran, planet upornosti, Vodnar nikoli ni zadovoljen s statusom quo in je vedno usmerjen v razmišljanje, iskanje ustvarjalnih in inovativnih načinov za izboljšanje stvari. Njegova drugi vladar je planet Saturn, ki mu daje delovno senzibilnost potrebno, da lahko obrne te ideje v vidne in konkretne rezultate. Tisti, rojeni pod vplivom Vodnarja so znani po svojih hitrih misli, njihovem magnetizmu in njihove družbene zavesti; Vodnarji so vedno prvi, ki zagovarjajo stališča v korist zatiranih. Oni so tudi veliki in zvesti prijatelji in imajo radi zabave ali srečanje, ki jim omogoča, da se pomešajo in družijo z vsemi vrstami ljudi. Težave za Vodnarja se pojavijo na bolj osebni ali zasebni ravni. Medtem ko je v celoti doma v množici, Vodnar ni tako dober v dvoje in lahko dejansko izpade kot hladen, zadržan ali brezbrižen do kogarkoli, ki poskuša pridobiti njegovo osebno, intimno pozornost.  Zakaj se Vodnarji bojijo intimnega stika? V resnici, Vodnarji so nagnjeni k sramežljivosti in imajo premalo samozaupanja; to hladno obnašanje ne prihaja iz hladnega srca, ampak iz osnovnega občutka negotovosti.

Uran ima hladnokrvno androgeno energijo; to, plus njegove uporniške težnje, prispeva k Vodnarjevi negotovosti razumeti svojo lastno identiteto. Nobeden, neustavljivi ženski ali moški in z nepredvidljivimi impulzi, ki prihajajo na videz od nikoder, negotovost je pri njih razumljiva. Izvirnost ni nikoli udobna, še posebej pod Saturnovimi bolj konvencionalnimi pravili in Vodnar je resnično originalen. Vendar pa ta isto izvirnost prenesejo v perverzno ekscentričnost; Vodnar lahko poskuša, da je drugačen le zaradi drugačnosti. To je prazno, nesmiselno prizadevanje; ekscentričnost ni identiteta sama po sebi. Vodnar mora poskusiti izvedeti razloge za impulzivnost: Kakšne interese gojiti za humanitarno nujo ali želje po napredku? Odgovor na to vprašanje lahko predvidi Vodnar s ključem do svoje notranjosti.

Ker je tako v prihodnost usmerjen je lahko še en razlog, da Vodnar lahko deluje tako ravnodušno; ta znak težko ostane zasidrani v sedanjosti za dolgo. Med počasnimi, intimnimi trenutki se lahko Vodnar počuti bolj nemirno na trenutke, ker želi, da bi prenehali zapravljati čas v zvezi in se vrniti v delavnico (dobesedno ali figurativno), kjer lahko nadaljuje z izumi, inovacijami, ustvarjanjem! Ta nemirnost lahko deluje drugim kot ne-taktično ali nesramno, dve od zadnjih stvari, kar bi ta znak hotel biti. Vodnar mora razviti določeno stopnjo udobja s svojo lastno dvoumnostjo, da bi mu bilo resnično udobno z drugimi ljudmi, da se lahko poveže z drugimi ljudmi kot posamezniki.

Vodnar lahko tudi potrebuje, da zajezi svojo uporniško nujo, preden lahko resnično razume sebe. Naučiti se ločiti upornost zaradi nje same od upora namenjenega za revolucijo je ključnega pomena; učenje vrednot pravil in tradicij lahko pomaga veliko. Vodnar se lahko uči od Bika v zvezi s tem, ker Bik daje isto vrednost tradiciji, kot jo Vodnar daje na upornost. Vodnar se lahko uči od toplo srčnega Leva, da se nauči radosti skrbi za druge osebe v bližini na intimen način; Škorpijon lahko nauči Vodnarja, da ga ne bo strah globine osebne povezave.

Riba: Karmične Lekcije

Ribo imenujejo Poet iz zodiaka za njen sanjski, impresionistični pogled na svet, njene romantične, idealistične načine in želje. Ker ji vlada Neptun, planet iluzije, tisti rojeni pod vplivom Ribe običajno živijo znotraj v svojih glavah veliko časa in imajo precej subjektivna stališča. Ribe so globoko čustvene in intuitivne, pogosto celo psihično; to je ljubeč, dajajoč in bolj pasiven znak s pravim občutkom za mistično stran življenja. Ribe imajo ogromno sredstev empatije in sočutja do drugih; Težava je, da s toliko težav ostanejo objektivne, Ribe lahko preveč razdajajo sebe nekomu, ki preprosto igra na sočutje. To je prva karmična naloga Ribe: postaviti trdne meje, kot zaščito pred tem, da vso osebno energijo izprazni v služenje potreb drugih, polnjenje praznin drugih in igrati v jokavih zgodbah drugih.

Dar Ribe o povezavi je hkrati blagoslov in prekletstvo; po eni strani je dar, ki ustvari, da je ta znaki tako plemenit, vzgojni prijatelj in ljubimec, vendar po drugi strani to daje Ribi nekatere deformacije za osebo, katero je z lahkoto izkoristiti. Drugi lahko vidijo Ribo, kot lahkega nasprotnika ali predpražnik, saj ta znak se nagiba k pokoritvi do moči drugih ali stališča. Ribe so lahko tudi preveč odvisne od drugih za usmerjanje, strukturo ali občutek stabilnosti. Ribe se morajo naučiti ozemljiti - in to ni majhna naloga za tako globok čustven znak.

Riba je tako čustvena, v bistvu, da lahko teži k depresiji ali fatalizmu; teža sveta je lahko preveliko breme za nekoga tako občutljivega. Mnoge Ribe se obrnejo na prizadevanje eskapizma, kot rezultat; dnevno sanjarjenje je ena precej nedolžnih oblik eskapizma in ustvarjanje umetnin je precej v pozitivni obliki, ampak Neptun tudi vlada močnejšem in destruktivnem eskapizmu, kot je zasvojenost, blodnje in prevare. Na kratko, Neptun vlada neoprijemljivem zato se morajo Ribe povezati z oprijemljivem, da se ohrani zdravo ravnovesje.
Težnja Ribe proti depresiji temelji tudi na nepripravljenosti, da živi v vsakdanjem svetu. Stvari, kot plačati račune pravočasno, vodenje sestankov in obdržati službo s polnim delovnim časom, lahko pokoplje Ribo, ker to delajo proti svoji osnovni naravi. Ribe ne obstaja na linearni ravni tiktaka ure in načrtovanih aktivnosti; ta znak je veliko bolj svobodne oblike kot to. Tako se riba nagiba k  nepraktičnosti, kar lahko privede do resnih težavah s šefi in drugih, ki pričakujejo, da Riba upošteva njihova pravila. Nemogoče je, da nikoli ne vstopi v zemeljski svet; Ribe se morajo naučiti, da krmarijo svojo pot varno in učinkovito skozi labirint izkušenj iz dneva v dan in da postavi na stran čas v katerem se prepusti eterični naravi. To je precej visok red, toda ni treba biti preveč zastrašujoče;  Ribe dajejo toliko pomoči drugim in lahko imajo dober občutek prositi za pomoč, v zameno. Dvojček lahko nauči Ribo, da sprejme manj čustven, bolj intelektualni pogled na ljudi in situacije; to bo pomagalo Ribi, da se odloči, kateri razlogi  zaslužijo pozornost in kateri so zgolj jokave zgodbe, ki jih je treba ignorirati. Devica lahko pomaga Ribi se naučiti podrobnosti in učinkovitosti in navdušeni Strelec lahko pomaga Ribi naučiti se, da obrne abstraktni emocionalizem v optimizem in avanture.