Karmični krog

Ta model karme opisuje zaokroženo sliko učenja, ozaveščanja in osvoboditve. Pri idealni varianti se ta karmični krog odvija v treh življenjih ampak v praksi je prav mogoče, da so potrebna štiri ali pet življenj, da se zaokroži krog karme. To je prva naloga karmičnega astrologa – da ugotovi obseg kroga karme.

Moški in ženski znaki

Znaki zodiaka, kot so razvrščeni je vsaki drugi –moški. To je samo slikovita predstava  povezave izmed vsake druge inkarnacije v kateri oseba v enem življenju ima aktivno vlogo osebe, ki ustvarja karmo ( simbol moških znakov), v naslednjem življenju ima pasivno vlogo v kateri je bolj obrnjena usodi, neminljivem , odvisno od dogodkov (simbol ženskih znakov) in v tretjem življenju ponovno doseže aktivno vlogo podobno prvi ( v tem tudi leži skrivnost tretjega znaka Zodiaka – Dvojčka- ki govori o podobnosti!). Glavni predstavnik moških znakov je Lev, ženskih Rak.

V skladu z moškim principom, oseba z ASC v kateremkoli moškem znaku mora delovati. Od nje se pričakuje, da bo vodena s principom pravilne akcije, da bo plemenita in da kreira svojo usodo. Z druge strani, ženski znak na ASC nakazuje, da se oseba mora naučiti, da sprejme stvari tako, kot ji prihajajo. Šele po sprejemanju lahko poskuša od tega napraviti tisto, kar najbolje lahko. To kar se v praksi dogaja je, da tisti, ki so rojeni z ASC v moškem znaku imajo predvsem primarno nalogo , da v tem življenju ustvarjajo usodo skozi akcije, ki jih bodo napravile , medtem ko tisti z ASC  v ženskem znaku imajo primarno nalogo, da prejemajo usodo preko izkušenj, ki jim sedaj prihajajo, kot posledice.

4 vrata karme

Ni vsaka karma enake teže, ker ne nastane iz istega vzroka. Tako, kot obstajajo 4 astrološki elementi obstajajo tudi 4 nivoji od katerih deluje določena karma. Vse je odvisno od načina ali primarnega motiva zaradi katerega je neko delo nastalo.

Zemeljska karma - fizični nivo spominjanja dogodkov
To je najlažja karma, ker je nastala kot posledica poškodb iz nemarnosti , oziroma »nehote«. Ta karma se veže za element zemlje v karti in se izvršuje na nivoju kovine.

Vodna karma  - molekularno oziroma eterični nivo spominjanja dogodkov

Oseba trpi od te »bolezni«, če je v nekem prejšnjem življenju delala slabe stvari iz strahu, oziroma da se brani in iz določene čustvene bolečine. Tukaj spi tudi vsa karma , ki nastaja zaradi laganja in prevar. Ona se v karti horoskopa veže motnje v elementu vode, kar se pogosto odraža skozi relativno nestabilno psihično in čustveno stanje v tem življenju.

Ognjena karma – atomski odnosno astralni nivo spominjanja dogodkov
Težje posledice nastanejo, če je nekdo v davni preteklosti prebolel strah in če je zelo burno demonstriral svoj bes in jezo. Sem spadajo tudi vsa dela napravljena iz čiste egocentričnosti in želje za močjo, dokazovanjem, ambicijo ali oholih ideoloških prepričanj ( političnih ali religijskih). Tukaj je pogosto problem v tem, da oseba ima zelo malo sočutja za druge, zato v to skupino spada vsa karma, ki je vezana na situacije v katerih je oseba zlorabila položaj moči. To je karma, ki odgovarja prizadetim planetom v elementu ognja. Oseba vibrira na tej frekvenci na astralnem , to je atomski ravnini.
Zračna karma – kvantno mehanično oziroma kavzalni nivo spominjanja dogodkov
Najgloblja in najtrša karma povzročena z zlim dejanjem, ki so nastala iz premisleka. To pomeni, da oseba ni bila čustveno sprovocirana niti s strahom, niti uporom. Imela je izbiro ampak je hladnokrvno planirala svoj zločin. Kot vse ostale , tudi ta se veže na  element zraka. Karmična kazen prihaja preko kavzalne ali kvantno-mehanske ravni, oziroma serije 11. V horoskopu se lahko prebere iz 11 hiše, Urana in Vodnarja. Oseba doživlja takšne udarce usode, katere na prvi pogled nimajo nobene veze z njo. V tem primeru ni v položaju, da izbira, ker je svojo voljo napačno usmeril, ko je imel svobodo izbire.

Katera vrsta karme je v katerem konkretnem primeru v vprašanju se določa v odvisnosti od postavke prizadetih planetov  v odgovarjajoči hiši. Namreč, hiše so tiste, ki opisujejo s katerega nivoja je Duša v nekem predhodnem življenju napravila neko karmo, dočim pripadnost elementom  po znaku nakaže genetsko karmo ( tista, ki je podedovana po krvnem sorodstvu) . Vzame se v obzir pozicijo planetov v hišah in to tako kot so:

·         Zračne hiše: 3,7,11

·         Ognjene hiše: 1,5,9

·         Vodne hiše: 4,8 in 12

·         Zemeljske hiše: 2,6 in 10
 
Vsak prizadet planet v neki določeni hiši nakazuje na vrsto problema, ki ga je oseba pridobila iz razloga, ki odgovarja principu določenega elementa. Upošteva se tudi vladarje hiš, zato se lahko pojavijo možne kombinacije v katerih en planet igra vlogo dveh elementov (eden po vladarju, drugi po hiši, kjer se nahaja). V tem primeru imamo opraviti s kombiniranim vplivom ali kot v natalni astrologiji …vprašanje faktorjev , ki se ponavljajo( na primer, vladar zračne hiše je v drugi zračni hiši ali ima aspekt s planetom, ki je vladar zračne hiše in podobno), kar daje popolno sliko in daje poudarek na težo karme za katero se je oseba vezala. Znanje o tem za kateri nivo je vezan določen problem je ključne važnosti v sistemu astrološkega zdravljenja.

Poleg tega, vsak element ima svoje tri kvalitete, na primer ; zračni znak lahko ima kardinalno, fiksno ali spremenljivo kvaliteto in ta kvaliteta daje opis treh stanj –sedanjost, prihodnost in preteklost.
  1. Zemeljska karma - fizični nivo spominjanja dogodkov
  2. Vodna karma  - molekularna odnosno eterični nivo spominjanja dogodkov
  3. Ognjena karma – atomski odnosno astralni nivo spominjanja dogodkov
  4. Zračna karma – kvantno mehanično oziroma kavzalni nivo spominjanja dogodkov

Niti , ki povezujejo inkarnacije

 

 1. 12 hiša (vedno opisuje tisti del karme za kateri je Duša ostala vezana v prejšnjem življenju);
 2. Saturn ( najbolj direktno nakazuje na princip karme: kako si sejal – tako boš žel, privede osebo v enake situacije , kot jih je sama ustvarjala drugim)
 3. Zadnja Lunina konjunkcija ( direktno opisuje naravo prejšnje inkarnacije in glavno lekcijo, ki jo je Duša polagala)
 4. Retrogradni planeti ( govorijo o prenesenimi izpiti  oziroma  o situacijah skozi katere je Duša že šla in skozi katere v tem življenju ponovno prehaja)

Poleg teh štirih glavnih parametrov, ki jih koristimo za povezovanje dogodkov iz predhodne inkarnacije, obstajajo še nekateri, kot je orbis ločevalnih aspektov ali konstrukcija horoskopa prejšnjih življenj. Uporaba luninih vozlov je velikega pomena v karmični astrologiji, ker oni predstavljajo os časa prejšnjih ( ) in prihodnjih ( )življenj. Važno je poudariti, da Južni lunin vozel skoraj nikoli ne govori o prejšnji inkarnaciji ampak najpogosteje o pred- prejšnji inkarnaciji, o tistih dogodkih, ki so dovolj »stara«, tako, da se Duša od njih sedaj mora osvoboditi, kar je včasih – če je vezanost premočna – doživlja kot izgubo.