ZADNJA LUNINA KONJUNKCIJANi isto , če Luna raste oziroma je v fazi »vdiha« in ko pada je v fazi »izdiha«. Vdih je vedno ugoden za začetek novih stvari , posebej za tiste za katere želimo, da se lepo razvijajo in nekega dne obrodijo sadove. Faza »izdiha« ima prav tako svoj smisel. Tedaj se mora nekaj končati; to je čas žetve. Narava nam skozi četrto lunino fazo daje znak , da je to poslednja prilika, da napravimo nekaj preden se konča ta ciklus.

Iz pogleda karmične astrologije je važno biti pozoren na planet s katerim je Luna tvorila zadnjo konjunkcijo gledano iz natalne karte. Ta planet je lahko v dejanski konjunkciji ( separacijski v tem primeru) z luno ali v istem znaku v katerem se nahaja luna ( samo na nižji stopinji) in ni nujno da je v istem znaku kot Luna ampak je dovolj, da je zadnji planet izza lune, oziroma zadnji planet s katerim je luna tvorila konjunkcijo. Ta planet s svojim položajem v znaku, hiši in aspektu opisuje poslednjo inkarnacijo, ki je predhodila tem življenju.

 

Kadar je SONCE zadnji planet s katerim je Luna tvorila konjunkcijo, to nakazuje, da duša v prejšnjem življenju začela en nov ciklus v katerem je osvojila najpopolnejše standarde. Možno je prav tako, da imamo opravka o mladi duši z relativno malo izkušenj. Oseba je v prejšnjem življenju bila moški ali je imela nek važen dogodek z moškim. Če ima Sonce ugodne aspekte potem je oseba verjetno bila na položaju, medtem ko problemi z avtoriteto sovpadajo s prizadetostjo Sonca. Dodatna potrdila se išče v seriji 12. Obvezno je potrebno pregledati dispozitorja Sonca, ki opisuje plodove, ki so nastali iz spajanja Lune in Sonca.

Kadar je MERKUR zadnji planet s katerim je Luna tvorila konjunkcijo, tedaj imamo opis nekega zanimivega izkustva prejšnjega življenja, katerega je oseba pridobila v mladosti. V nekaterih primerih je možno, da oseba ni doživela kasnejše obdobje ( kar se lahko potrdi v primeru slabega položaja Merkurja, poleg 12 hiše – ki direktno govori o predhodni inkarnaciji).  Izjema tega pravila je kadar Saturn tvori trigon ali sekstil do Merkurja, kar vsekakor podaljša življenjsko dobo. Toda, če Merkur tvori kvadrat ali opozicijo s Plutonom, potem je to markanten znak nasilnega kraja v prejšnjem življenjskem obdobju. V vsakem primeru, kakršnikoli so aspekti Merkurja v natalni karti, osebi se tudi danes pod določenimi tranziti in progresiji vračajo nekateri spomini na prejšnje življenje. V kolikor je Merkur dobro postavljen, potem se njegov nekdanji dober vpliv občuti tudi v tej inkarnaciji, ker Luna prenaša svetlobo inteligence in nepristranskosti. In sedaj duša razmišlja na isti način ali jo okupirajo podobne teme s katerima se je ukvarjala nekoč. Odnos z bratom ali sestro je dosti intenzivnejši, brez ozira ali se imajo radi ali se mrzijo. Karmična veza med njimi je vsekakor močna.

Kadar je VENERA zadnji planet s katerim je Luna tvorila konjunkcijo, kompletna slika preteklosti izžareva ljubezen in navdušenje, ker se v spominu še vedno prepoznajo sledovi nekdanjega uživanja. Bila je to ena od zaželenih inkarnacij. Potopiti se v to sliko , v njen znak , hišo, stopinjo, aspekte in dispozitorja in videli bomo obrise dekleta, ki je v prejšnjem življenju plenila s svojo lepoto. Več detajlov se dobi, če vključimo 12 hišo. Če je  še v ženskem znaku in če je v natalni v dobrem odnosu z , potem je zgodba še nežnejša. V kolikor obstaja še Neptunova čarobnost (preko dobrega aspekta z Venero) potem si lahko zamišljamo ideal ženskega zapeljevanja in čutnosti. Ko se vera poveže z ljubeznijo pomeni, da smo blizu brezpogojni ljubezni. To je še posebej izraženo , če so vodni znaki vključeni. Slab aspekt med  in  nakazuje na to, da je oseba nekoč lagala, da je bila nezvesta ( če je v ženskem znaku, ali se je obupno zaljubljala v napačne osebe in je zaradi tega trpela.

Kadar je MARS zadnji planet s katerim je Luna tvorila konjunkcijo to najpogosteje nakazuje borbe, vojno, fizične rane, uboje in premočne strasti, ki so opustošile to Dušo. Nekaj od tega je označilo prejšnje življenje. Tisto, kar se je Duša morala naučiti je upravljanje z moškim principom. Naravno je, da ji je bilo lažje v kolikor je bila v telesu moškega. V meri v kateri je Mars močen v karti se je oseba naučila, da je popolnoma močna in zelo subtilna. Ravno iz te dvojnosti nastane močna seksualna energija, ki je zopet osnovno življenjsko gonilo. Moški, ki je razvil svoj Mars v prejšnji inkarnaciji je prenesel močno energijo s katero sedaj lahko menja stvari. V kolikor ta planet ni dobro postavljen potem oseba globoko v sebi skriva nesigurnost in neprijateljstvo. Takšna mržnja ima nekoč za rezultat eksplozijo besa, fizični obračun in seveda poškodb, posebno , če je Mars v ženskem znaku, kar bolj nakazuje na tisto, kar se nam dogaja, kot pa na tisto kar smo mi sami v stanju, da zavestno napravimo ( kar je po drugi strani lastnost moških znamenj). Lahko zveni paradoksalno ampak drži, da nek agresiven moški, ki terorizira vsa okoli sebe v bistvu je bolj podoben ženski! To je samo zato, ker ni razvil dovolj moškega v sebi, ker se ni naučil kako vladati z energijo v sebi ampak ona vlada z njim. V enem trenutku se njegovo najmočnejše »orožje« obrne proti njemu samemu. V tem primeru bi bilo vredno poskusiti vsaj v tem življenju nadoknaditi izpuščene lekcije - kar ni enostavna naloga, ker Mars upravlja z nezavednim delom obstoja in mu zaradi tega ni lahko priti do tega.

Kadar je Jupiter zadnji planet s katerim je Luna tvorila konjunkcijo to nakazuje, da je Duša pridobila v pretekli inkarnaciji veliko znanje, modrost in da je širila svoja spoznanja o tujih kulturah, da je pogosto prebivala v tujini in na dolgih potovanjih. V kolikor je Jupiter v zemeljskem znaku, oseba je v prejšnjem življenju bila zelo bogata ( razen če je Jupiter v kozorogu, kjer je izkusila kaj pomeni imeti in ne imeti). Če je Jupiter v zračnem ali ognjenem znaku potem je šlo to v smer visokega intelekta (zrak) ali neke vrste avanturizma (ogenj) v prejšnjem življenju. Kadar je ta velik dobrodelnež  »zadovoljen«, oziroma dobro položen skozi znak in aspekt, oseba odide s sigurnostjo, ker je položila izpit iz vere dobro in ima sedaj občutek zaščite. Toda, z nesrečno postavitvijo Jupitra, oseba ni uspela razkrojiti neke stvari. To pomeni, da je v prejšnjem življenju padel na nekem moralnem izpitu. Moški znak bi samo potrdil njegovo krivico, ker nakazuje na to , da je oseba bila glavni akter, ki je pretiraval ali prekoračil svoja pooblastila. Slabo položen in aspektiran Jupiter v ženskem znaku govori o tem, da je oseba nekaj izgubila (denar, vero, smisel, optimizem), kar je pustilo močan vtis na njo. In sedaj ima v zavesti, da je ona dobra, da so drugi nepravični do nje.

Kadar je Saturn zadnji planet s katerim je Luna tvorila konjunkcijo, prejšnje življenje se najpogosteje opisuje kot usoden, mračen in bolan v večji ali manjši meri ( kar konkretno določa postavitev Saturna v karti). Okoliščine v kateri se je Duša razvijala so bile precej omejujoče. Takrat bi moralo priti do zbira vseh računov. Poleg tega, da ji sigurno ni bilo lahko, oseba je tedaj imela priliko , da se nauči skromnosti in ponižnosti. Če je dobrovoljno sprejela, da služi nekomu je sedaj obdarjena s stabilnostjo in vztrajnostjo in to se vidi skozi dobro pozicijo Saturna v karti – ker to nakazuje , da je izpit Saturna dobro položen. Oseba je zavedna svojih močnih korenin in ima podporo prednikov. S slabim Saturnom Duša je izkusila izgube ampak se je borila proti temu na neadekvaten način. Vsak slab aspekt daje sliko opiranja okoliščin v odgovarjajoči simboliki. V kolikor je takšen Saturn postavljen v moškem znaku je oseba bila sam precej okrutna.

Kadar je Uran zadnji planet s katerim je Luna tvorila konjunkcijo imamo zelo zanimiv znak. Oseba je prešla skozi neko križišče v prejšnjem življenju. Bila je v priliki, da stvari preobrne, v najboljšem primeru, da doživi končno osvoboditev. Sigurno je bila v situaciji v kateri je morala izbrati nekaj zelo važnega. Kaj je pod vprašanjem nam pove planet s katerim je Uran v aspektu in narava samega aspekta ( kako je izbrala), kot tudi njegov dispozitor. Če je pametno izbrala – je sedaj Uran dobro postavljen in aspektiran in osebo spremlja nepričakovana sreča v tem življenju, kot tudi dar svobode in originalnost osebnosti.  To je posebej važno za vse ljudi, ki se vzdigujejo s svojimi iznajdbami iznad ravni vsakodnevnosti.

V kolikor je Uran prizadet, potem so se osebi nekoč dogajale neprijetnosti v vezi s tistim, kar označuje planet, ki prizadene Uran. Če te prizadetosti izvirajo od svetlečih planetov je oseba zelo verjetno bila prisiljena, da živi sama, brez staršev. Kvadrat ali opozicija z Venero predstavlja sledove neobičajnega prikazovanja ljubezni, dramatičnega šoka, ki ga je oseba doživela od strani ljubljene osebe ( v kolikor je Uran v ženskem znaku ) ali ki jih je sama napravila osebi s katero je bila v emotivni vezi ( če je Uran v moškem znaku). V vsakem primeru, če v prejšnjem življenju oseba ni položila »izpit Urana« ( to se vidi skozi prizadetost) ima oseba danes problem z viškom svobodne volje. Tako slabo postavljen Uran v moškem znamenju sili človeka da napravi napačne poteze kadarkoli ima priliko, da nekaj izbere ( posebno, če je v moški karti), medtem ko ženski znaki osebo vlečejo v pasivo, ustvarjajoč jo neodločno in bolj nagnjeno iznenadnim udarcem usode – v odvisnosti od simbolike planeta s katerim je Uran v prizadetosti. Ker oseba že ima vgrajen občutek ne-pripadanja bi morala se potruditi, da to spremeni v originalnost.

Kadar je Neptun zadnji planet s katerim je Luna tvorila konjunkcijo imamo prikaz zelo zapletene prejšnje inkarnacije v kateri je bila oseba prepolna s skrivnostmi. Vse v odvisnosti od točne slike tistega kar Neptun v tej karti predstavlja oziroma od »česa je sestavljen« , - predvsem kako je aspektiran in dispozicioniran – oseba je v prejšnjem življenju verjetno šla skozi močna duhovna izkustva ( v zelo dobrem aspektu z Jupitrom ali planetom iz 9 ali 12 hiše), ali je imela pristop zaupnim informacijam ( aspekt z Merkurjem ali planetom iz 3 hiše) ali je morda pripadala nekem tajnem društvu (najpogosteje v aspektu s Saturnom in Luno istočasno)… Variacije na to temo so številne. Ali je osebi iz vsega tega ostalo v nasledstvu nekaj pozitivnega ali negativnega je odvisno od tega koliko se je njena Duša lahko dvignila v višje sfere, koliko je v tem bilo finosti. Če je Neptun ugodno aspektiran je oseba uspela, da razvije vero, kar je bila njena glavna naloga v prejšnji inkarnaciji. To pomeni , da je Duša sprejemala, da obstaja nekaj kar daleč presega njene okvirje. Kadarkoli je oseba bila velikodušna proti nekomu in da to ni objavljala na veliki zvon  je ona ustvarjala zvezo z angeli. V meri v kateri je ta Neptun prejšnjega življenja prizadet – oseba je v isti meri izkoristila zaupanje nekoga, prevarala, izdala , lagala in slično – kar najbolje opiše planet s katerim je Neptun v prizadetosti. V tem slučaju oseba v tem življenju živi v negotovosti, trpi od neke fobije, preganjajo jo neke sence preteklosti.

Kadar je Pluton zadnji planet s katerim je Luna tvorila konjunkcijo najpogosteje vodi v dosti globlje brezno od tistega, kar se je lahko zgodilo , ko je Luna bila v kontaktu z Marsom. Samo, če je Pluton perfektno postavljen, oseba se je v prejšnjem življenju morala približati smrti in občutiti njen zadah ampak je vseeno preživela in ostala normalna! Nekaj takšnega se je lahko doseglo samo s popolno iskrenostjo, ker je smrt spoj nasprotnih svetov. Zato je v njej vsebovana neskončnost. Ljudski strah  dotika z resnico ustvarja smrt neudobno. Samo tisti redki ljudje, ki so dorasli tej nalogi imajo danes veliko moč. S slabo postavljenim  , oseba je v nekem obdobju v prejšnjem življenju morala izkusiti samo dno ali pekel življenja. Posebno, če je v moškem znaku je oseba znala biti besna in delala zelo slabe stvari iz mržnje ali zavisti in dosti prizadela druge ljudi – in s tem tudi sebe. Če je takšen  v ženskem znamenju je oseba  v prejšnjem življenju lahko bila žrtev velikega nasilja – pri čemer ga še ni oprostila in prebolela. V vsakem primeru, sedaj je v samem korenu hrbtenice osebe zvita »kača« v smislu kundalini energije s katero je potrebno računati.