Ugodni aspekti z vozlišči


Sonce v ugodnem aspektu z vozlišči

V tem primeru vidimo, da oče, mož, kot tudi vse osebe avtoritete in ljudje na oblasti, pomagajo osebi v reševanju nasprotnih sil v njej, oziroma pomagajo pri iskanju med željami in možnosti.  Tukaj lahko opazimo močno voljo in zavest osebe, ki ji daje možnost uravnoteženja izmed težnjami in okoliščinami.  S takšno pozicijo, oseba bo srečala v svojem življenju soproga, moža iz prejšnjega življenja (neodvisno od današnjega spola osebe), s katerim je v prejšnjem življenju vzpostavljen trajen odnos in skozi katerega je Duša razvila občutek plemenitosti, smisla in s katerim je ustvarjala družino. Zelo pogosto je bila poznana in vplivna oseba v prejšnjem življenju.

Luna v ugodnem aspektu z vozlišči

Oseba se zaveda, da v njenih občutkih živita dve nasprotni strani in uspešno z njima uravnava. Mati, žena in družina dajo osebi moč in smisel. Tukaj se pojavlja oseba  s katero je oseba ustvarila družino in , ki mu je v prejšnjem življenju bila žena ( neodvisno od spola v tem življenju). V vprašanju je bil neobičajen bližnji odnos in to je ena od najlepših karmičnih kombinacij v kateri se dve duše  močno prepoznajo in imata močan občutek medsebojne pripadnosti.

Merkur v ugodnem aspektu z vozlišči

Mentalnost in sposobnost zdravega razmišljanja . V tej postavki daje osebi ključ preteklosti in prihodnosti. Govor, učenje, pisanje, potovanje, bratje, sestre, sorodniki in vse ostalo v simboliki Merkurja podpira osebo in daje rešitev osi vozlov. Oseba ima prave odločitve in ima realne načrte. Tukaj se je oseba v prejšnjem življenju naučila »čarobnost govora«, pridobila je možnost , da z besedami zdravi, oziroma spaja nasprotja in ne razdvaja. To je bila zelo modra oseba v prejšnjem življenju in vsekakor oseba, ki je s partnerjem vzpostavila odlično mentalno komunikacijo ali celo odnos poučevanja. To so bile osebe, ki so potovale skupaj a v tem življenju so to vse tiste stvari po katerih se takoj prepoznajo.

Venera v ugodnem aspektu z vozlišči

To je ena od najbolj klasičnih srečnih ljubezenskih zgodb v prejšnjem življenju, ki se v tem mora pojaviti v nekem trenutku ampak če Venera ni vladar 1 ali 7 hiše ali, da je vsaj locirana v teh hišah, potem se bo osebi v situaciji izven zakona ( ali vsaj po prvem zakonu) zgodilo srečanje z osebo , ki jo je od nekdaj ljubila in s katero ga prežema dosti več, kot fizična privlačnost ( tipične za polariteto Ascendenta in Descendenta) in bi samo posebna misija lahko bila eventuelni vzrok, da te dve osebe ne bi bile skupaj. Ker te dve osebe naravno pripadajo ena drugi, one občutijo  tudi , da jih vse podpira kadar sta skupaj, da jima vse okoliščine gredo na roko, ker je velika sreča v obliki angela ljubezni ves čas v njihovi avri.

Mars v ugodnem aspektu z vozlišči

Oseba z izražanjem moči in volje uspeva , da postavi mir v sebi in tako pomiri svoja nasprotja. V prejšnjem življenju se je oseba borila za neko vezo in uspela , da jo oblikuje preko strasti in stalni dinamiki. Čeprav so odnosi glavna tema je to vseeno situacija, ko oseba največ napreduje sama, brez bližnjih čustvenih vez in veliko prej preko komande in pomoč prijateljev  v težavah. Ker je od vseh planetov Mars najmanj talentiran za izgradnjo bilo kakšnega odnosa , ta oseba je v prejšnjem življenju opravljala izpite , ki so vezani za njeno osebno usposabljanje, pa v to življenje vstopa z relativno skromnim občutkom za drugo stran – z izjemo, če je v vprašanju sposobnost, da razume in v naprej občuti neprijatelja. To je slika karmičnega borca.

Jupiter v ugodnem aspektu z vozlišči

V prejšnji inkarnaciji je bila oseba plemenita ( če je Jupiter v moškem znaku) ali je izkusila vse dobrote od drugih ljudi ( če je Jupiter v ženskem znaku). Ta pozicija ji daje praktično modrost, katero je oseba živela ali ji bila izpostavljena  in ta modrost se je vedno nanašala na to, da je bilo kakšen problem lahko rešila ali, da je s svojo modrostjo ponudi odgovor na vsako vprašanje. V nekih primerih se tukaj lahko vidi slika ministra v neki vladi, ambasadorja ali diplomata. Občasno se lahko govori o politikih, včasih tudi o poznanih advokatih ampak vedno so to javne osebnosti, ki svetu predstavljajo boljšo, bolj pozitivno in optimistično stran realnosti. In v tem življenju osebo spremlja sreča v vseh odnosih kadarkoli je iskrena, ker ravno tako priziva svoje modre vodiče, ki v njej obstajajo.

Saturn v ugodnem aspektu z vozlišči

Zanesljivost je ključna vrednota, ki jo je oseba razvijala tekom prejšnje inkarnacije. Verjetno je dosegla pomembno starost in je bila zelo aktivna v družbenem življenju. To je slika poštene ampak konzervativne  osebe, ki ni ostala v spominu zaradi veselja in lepote ampak je njeno življenje bilo označeno z ambicijo, da postopoma s časom uspe v vsakem poslu s katerim se ukvarja in v končni obliki je to težilo h političnem  angažiranju. To je podobno kot v položaju Marsa, opis Duše , ki je usmerjena na sebe bolj, kot na drugo osebo zato so pogosto bili samotarji in četudi je iz nekega razloga tu obstajal življenjski partner je veza bila dolga in trajna ampak zelo zamorjena in čustveno nekvalitetna.               

Uran v ugodnem aspektu z vozlišči

To je opis samostojne in neodvisne osebe, ki je vedno bila izpred svojega časa in ki nikdar ni mogla biti samo z eno osebo ampak z več njih, ker je osnovno vprašanje, ki se ji je vedno postavljalo v podzavesti bilo: Ali Bog ljubi samo eno osebo ali vse ljudi? Ravno zaradi tega oseba ni pripadala družbenem klišeju in dokazovala, da se življenje lahko tudi drugače organizira. Iz mnogih vez, ki jih je v prejšnjem življenju ustvarila, končni nektar  ki ga je dobila je »prijateljstvo« , ki sedaj predstavlja osnovo vsake veze v kateri bo.  In to, kar je bila  izpred svojega časa, danes ji daje talent, da občuti trend časa in da je vedno v toku dogajanj stvari in tudi celo, da določa tokove, ki jih bo večina sledila.  

Neptun v ugodnem aspektu z vozlišči

Občasno je to slika resničnega meniha v prejšnjem življenju, včasih pa samo opisuje sramežljivega človeka, ki je popolnoma »neviden« za svojo okolico zato vsi njegovi talenti ostali vsem nepoznani. Tukaj je za zakon-poroko težko reči, da je lahko obstajal, ampak če je – to vsekakor ni zaradi tega aspekta, ker bi Neptun tukaj lahko dal samo tajno vezo in še prej platonsko ljubezen, ki je vibrirala med dvema dušama na najfinejši struni, ki se tudi sedaj odvija na astralnem nivoju ampak ne tudi na zemlji. To je Duša, ki je razvijala svoj ideal počasi se spreminjajoč v njega. Zaradi tega ima ona sedaj stalni kontakt s fino entiteto iz katere dobiva vso inspiracijo in za katere, na koncu tudi dela – je njihov prevodnik. Če se ta oseba spomni, njej bo dovolj samo , da zaprosi, da bi ustvarila bilo kaj.
Pluto v ugodnem aspektu z vozlišči

To je Duša , ki je v prejšnjem življenju položila izpit za premagovanje strahu in smrti. Zato sedaj v njenem globokem (eteričnem) občutku živi ogromna moč in volja s katero oseba lahko doseže vse na kar samo usmeri svojo strast, ker ona ve , da se vse stvari spajajo v eni točki, pa četudi se ta imenuje smrt. S to pozicijo oseba samo skozi ekstremne izkušnje ali seksualnost uspeva da izbalansira svoja nasprotja, pogosto v najnevarnejših situacijah – podobnim tistim skozi katere je šla v prejšnjem življenju – najde smisel in razvija zavest.