Konjunkcije s Severnim vozliščem

Severno vozlišče je točka skozi katero sprejemamo nova izkustva, da bi jih kasneje  metabolisali. To je eden od kanalov skozi katerega direktno oseba »ustvarja novo karmo«. Z vladarjem severnega vozla , kot tudi samim vozliščem, mi pozivamo vse novo v naše življenje. Skozi to pozicijo vidimo vse odnose, ki jih začenjamo in vse stvari h katerimi težimo in katere bodo v naslednjem življenju imele pravo razgradnjo, da bi se v življenju za tem osvobodili te izkušnje.   

Bolje  je postavljen in aspektiran planet  na severnem vozlu, lepša je prihodnost, ki čaka osebo, oziroma bo osebi mnogo lažje, da kreira sebi »dobro karmo« in, da v tem življenju ustvarja dobre odnose.                          

Kot pri planetih na južnem vozlišču opazujemo pomanjkljivosti, ker je tu nekaj česa se moramo odreči, tako na planete na severnem vozlišču gledamo kot na vrline, oziroma kapacitete, ki so lahko ali ne izkoriščeni. Ali bo oseba izkoristila potenciale je odvisno od pozicije in aspekture planeta na severnem vozlišču, kot tudi od njihovega skupnega dispozitorja.

Sonce v konjunkciji s Severnim vozlom

Oseba je obremenjena z doseganjem visokega položaja in pridobivanjem moči. Kolikor je bolje postavljeno sonce, oseba lažje pridobiva moč; v kolikor je slabo postavljeno bo dosti borbe in napora, da se pride do položaja. Slabi aspekti predstavljajo slabo karmo za naslednje življenje. Lahko obstajajo problemi v partnerskih odnosih, ker Sonce nima sorodnost z nikomer. Pogosto je egocentričnost in siljenje volje drugim.

Luna na Severnem vozlu

Zelo ugodna pozicija za napredek Duše. Oseba je lahko popularna, priljubljena in so ji blizu mase. S to pozicijo v primeru prizadetosti lune obstaja nevarnost ustvarjanja slabe karme zaradi velike pristranosti. Drugače , zelo srečna izkušnja v tem življenju.

Merkur na Severnem vozlu

To pozicijo imajo zelo inteligentni ljudje. Možgani jim zelo hitro delujejo, dobri so govorniki, pisci. Dana je velika svoboda in odločitve, ki se sedaj napravijo bodo zelo važne v naslednji inkarnaciji. Ker so vozlišča odnosi, ki niso racionalni, s to pozicijo in z malo prizadetosti Merkurja obstaja nevarnost da velika racionalnost naruši emotiven odnos. Ljudje s to pozicijo so lahko otročji in emotivno nezreli.

Venera na Severnem vozlu

Ta pozicija govori o popularnosti, umetnosti, sreči, uspehu in priljubljenosti. Tem ljudem življenje daje mnogo, posebno preko emotivnih odnosov. Vse kar se najde na severnem vozlu opisuje priliko , ki je človeku dana a koliko jo bo izkoristil  povedo pozicija in aspektura, v tem primeru Venere. V kolikor je Venera v slabem aspektu in v moškem znaku vidimo, da bo oseba s svojo akcijo porušila priliko, ki ji je dana in sama ustvarila probleme na ravni emotivnih odnosov proti drugim ljudem, da bi v naslednjem in morda v življenju izza njega šla skozi slabe emotivne odnose. Kadar je na primer Venera v ženskem znaku in kvadratu z Uranom, bo oseba našla ljubezen, ki jo bo zapustila in ne bo mogla oprostiti in bo s tem napravila pogoje za težke odnose v naslednjem življenju. Nikoli se ne sme pozabiti, da je vsak planet na severnem vozlu priložnost, ki nam je dana.

Mars v konjunkciji  s Severnim vozlom

Osebi je dana izredna moč in vzdržljivost. To je življenje velikih začetnic. Ker je Mars nezaveden planet je zelo važno , da je on dobro postavljen proti zavestnim planetom, da bi zadeve, ki jih prične bile dobre. Pod aflikcijo, Mars  tukaj prinaša nepravilno usmerjeno energijo in bahanje, ki ga ne bo osvestil v tej inkarnaciji ampak v sledeči skozi nemilo dogajanje. Oseba na sebe prevzema mnogo izkušenj jeze – katere se mora najbolj paziti, ker jo bo kasneje potrebno metabolirati.

Jupiter v konjunkciji  s severnim vozlom

Tukaj je osebi dana podpora in sreča zaradi sorodnosti Jupitra in Severnega vozla. Oseba je na zelo dobri poti svojega razvoja iznajdbe smisla življenja v tem življenju. Jupiter predstavlja celoto in srečo življenja, pa v dobrih odnosih daje velik napredek in razvoj. V slabih aspektih vidimo osebo, ki bo vzela denar in titulo, ki ji ne pripada in v kasnejših inkarnacijah postane suženj materije.

Saturn v konjunkciji  s severnim vozlom

S to pozicijo je naloga osebe, da se nauči, da sprejme odgovornost. Priporočljivo je vzdržati se od bilo kakšne akcije; prepuščati stvari skozi sebe ali jih ne injicirati. To je planet nezavednosti in če je prizadet, oseba lahko napravi zelo slabo karmo in reševati velike probleme v naslednjih dveh življenjih. V dobrih odnosih oseba prevzema na sebe grehe drugih ljudi.

Uran v konjunkciji  s severnim vozlom

Ljudje s to pozicijo so v trendu in spremljajo duh časa. To so ljudje, ki prinašajo nekaj novega širši masi. Osvobajanje in razvoj novih idej. Življenje polno sprememb. Dharma osvoboditelja. Misija v tem življenju je, da se napravi popolni preobrat v odnosu na tisto, kar je Duša v prejšnjih inkarnacijah že doživela. Sprememba, ki jo bo oseba v tem življenju napravila predstavlja pospešen razvoj v odnosu na lastno poreklo , zato je to tipična kombinacija, ki v tem življenju nakazuje na »jaz generacija«.

Neptun v konjunkciji  s severnim vozlom

Pot duhovnosti in vere. Ti ljudje imajo radi skrivnosti in alternativne stvari. S to pozicijo je opisan tudi angel vodič. In to je pot za Nebo, ki je definiran primarno s hišo kateri Neptun vlada v karti osebe. S slabimi aspekti daje uspešnega lažnivca in prevaranta, demonski duh vodič. V tem primeru, oseba prične ustvarjanje »karme zastrupljanja«, kar se bo odražalo v naslednjih dveh življenjih.

Pluton v konjunkciji  Severnega vozla

Ti ljudje morajo iti po poti Plutona, kar pomeni, da morajo iti skozi nevarnosti. Prevzemajo veliko moč transformacije na sebe in jih je zato v končni fazi dana tudi potencialna moč, da vplivajo na velike družbene spremembe. Če je Pluton slabo aspektiran bodo te osebe plutonsko energijo usmerili proti drugim in napraviti zelo slabe stvari.