CHIRON v aspektih do Saturna, Urana, Neptuna, Plutona in luninih vozliščKo mi počasi tkemo našo pot od Sonca ven skozi notranje planete, mi končno pristopimo najbolj oddaljenem od notranjih planetov - Satum.   Saturn je zadnji planet viden s prostim očesom. On vlada linearnemu času, strukturi in obliki v tem sončnem sistemu in vsebuje energije vseh notranjih planetov okoli Sonca. Ampak ob njegovi  eventuelni vrnitvi na svoj natalni položaj  okoli starosti 29 let, človeška zavest je pripravljena, da se prebije skozi  svinčene oblike Saturna in izkušenj zunanjih planetov v bistvo človeškega telesa. Pred 30 leti, Saturn je kot svinčeni ščit zadržuje galaktičnega resonance ki žarijo skozi zunanje planete. Saturn vsebuje znotraj fizičnega bistva energije notranjih planetov in Zemlje in Lune do Sonca. Mi ne moremo vedeti, kdo v resnici smo brez naše duševnosti, resničnega pomena našega obstoja od začetka stvaritve. Naša duhovna povezava se zgodi, ko se Saturnov svinčeni ščit razprši in sonce sije skozi notranje planete jasno v zunanje planete.

To je čas, da se preuči aspekte Chirona do Saturna in Urana, nato pa Neptuna, Plutona in Lunarnih vozlov. Trilogija Satum / Chiron / Uran ponuja modrost, samo po sebi. Orbita Chirona je zelo eliptična, ki se izseli izven orbite Urana, toda ne križa orbitalno pot.  

 

Pozicija Chiron-ove orbite, postavljena med Saturnom in Uranom, je precej posebna. Kljub vsem poskusom klasifikacije, Chiron je prevzel vlogo planeta. Njegova pot je zelo ekscentrična, kot ta od Plutona, tako da občasno prečka orbite obeh, Saturna in Urana. Večina astrologov ga obravnavajo kot neke vrste "mediatorja" med tema dvema in, kot povezavo med "Varuha sfer« (Saturn) in zunanjih planetov. V skladu s tem je za Chirona rečeno, da ima oboje, Saturnov in Uranov vpliv. Preden je bil Chiron opredeljen, kot ujeti komet je bil obravnavan kot Potepuški asteroid, daleč od "črede", ali pasu, drugih asteroidov med Marsom in Jupitrom, samotar in upornik, ki gre po svoji poti. Ključ v obliki črke glif zgoraj prikazano je postal široko sprejet in je del osnove za razlago - Chiron se šteje kot ključ za zunanje planete, kot tudi na tistih področjih življenja, ki jo nakaže z njegovo vlogo pri klasični mitologiji.

Osebe z aspekti med Chiron in Saturn izkusijo preboj od zemeljskih oblik in linearnega časa do kreativnosti, ampak kot vsi preboji, to je trdo delo ko Chiron vpliva na Saturn z aspektom, Saturn ima drugačno razsežnost, kot po navadi.

Brez aspektov med Saturnom in Chironom, ter tudi Chiron aspekti do Urana in Urana do Saturna, napredek Saturnovega razvoja je precej predvidljiv in osebi je ugodno z rastjo  Saturna. Ko obstajajo aspekti Chirona, oseba ni tako prepričana o predvidljivosti vzorcev. Oseba težko zaupa; on ali ona ima ponavadi hude spore z enim ali obema staršema in lahko projektira zgodnje  domače konflikte na družbo na splošno. Vendar , to zgodnje in globoko nezaupanje Saturnove trdne oblike usmerijo k temu, da prinašajo odprtost in ustvarjalnost po Saturnovem povratku. To pomeni, da psiha je manj zaščiteni v svincu, kot ponavadi. Ob povratku oseba uravnoteži potrebo po uporabi Saturnove oblike in zgradbe in potem je bolj svoboden kot večina, da se odzove na zunanje planete.

Aspektiran Chiron deluje kot stalni pobudnik, ki premakne zavest iz fiksne rutine.

Zdravje je v končni fazi vprašanje biološkega ravnotežja in biološko ravnovesje ima veliko opraviti s stalno in močno Saturnono rastjo in Uranovega električnega aktiviranja nove celične proizvodnje in nevrološke strukturne reorganizacije. Kot vemo iz znanosti, vse je popolnoma novo v človeškem telesu vsakih sedem let; vsaka celica je nova. Novo rojstvo se ne more zgoditi brez smrti. Chiron je v razmerju do sedem-letnega Uranovega cikla, ki vsebuje Saturn kvadrat Saturn,  znotraj vsakega sedemletnega tranzita Urana v znaku. Chiron vlada procesu popolnega opuščanja starih oblik, tako da se lahko novo in vitalno rojstvo pojavi. To je proces učenja za zaupanje, da bi šel naprej, tudi če nismo prepričani, zakaj. Potem imajo nova vprašanja prostor.


Chiron vlada zdravilnim principom, ki je funkcija Saturnovega nadzora in Uranove električne vitalizacije. Chiron je ključ, da najdeš to ravnotežje. Ogleda vredno je signal, da moramo vedeti, kdaj začeti zdraviti in kdaj opustiti za sabo. Tako lahko na primer antibiotiki zdravijo toda se lahko uporabijo kot kontrolni mehanizem v okolju. Borba imunskega sistema je spodkopana s pretirano rabo antibiotikov. Zdaj po 40 letih antibiotikov, smo videli hude nepravilnosti, kot so aids v imunskem sistemu. Po mojem mnenju, fizično okolje je na robu  tekme poučevanja, da je treba zaupati samemu  imunskemu sistemu, da popolna kontrola (ali Saturn) z znanstveniki in zdravniki nikoli ne bo delovala. Poleg tega morajo zdravstveni astrologi upoštevati čase, ko je Saturnov svinčeni ščit preboden z Chiron-om. V tem ciklu bo dajal indicije za zdravljenje raka s sevanjem. Obsevanje ne more predreti svinec. Bolje spoznan mehanizem bo prišel v medicino z elektronsko ali drugo tehniko, ki je Uranova.
Sedaj, ko lahko uporabimo tudi Chiron-a  za zdravstvene raziskave, bo resnična potreba zaupanja v vesolje ali Eros bo prišel v ravnovesje s kontrolo, ali Thanatos.  Astrologi, ki jih zanima zdravjljenje bi morali začeti takoj  delati s Chiron-om, tako da bo več informacij na voljo  ob kritičnih vprašanjih. Aspekti med Saturnom in Chiron so ključnega pomena za mnoge od teh vprašanj.CHIRON V ASPEKTIH DO URANA

Mi smo zadaj notranjih planetov in eliptična petdeset letna orbita Chirona sedaj postane naš primarni center. Orbita Sirius B okoli Sirius A je petdeset let. Mi zapuščamo Sonce in pričnemo čutiti galaktične kozmične žarke vibracij. "Pentecost" pomeni "petdesete" v grščini, in delo z Chirotic ciklom prinaša popolno razumevanje "Pentecost-praznik žetve". V hebrejskem ritualnem ciklu, "Pentecost" je petdeseti dan trgatve in festival nosi vse moči starodavnih obredov letine. Na prvi "Pentecost" binkoštni praznik po vnebohodu Kristusa, se dinamika spremeni. Ognjeni jeziki Svetega Duha prebodejo fizično raven in vstopijo v fizično telo kristjanov.
Chiron konjunkcija Uran

Chiron je bil v konjunkciji z Uranom l. 1796, ko je bil Chiron v prisončju in verjetno znotraj orbite Saturna.  Ameriška revolucija je bila leta 1776, francoska revolucija leta 1789 in Uran je bila opažen leta 1781 prav na sredini. Izgleda, da je konjunkcija  Chirona in Saturna na prisončju imela zelo konzervativen učinek, ki teži k upočasnitvi nasilno transformacijskega vpliva odkritja Urana. Chiron je bil blizu konjunkcije z Uranom med 1898 in 1899.

Na vrh


Chiron sextile Uran

Chiron je bil v sextilu z Uranom v 1800, 1894, in v obdobju november 1939 do julija 1941. Ti domačini so zelo nepopustljivi, energični in obsedeni s preobrazbo.                       Na splošno ta aspekt se zdi, da proizvaja močno uglasitev do umetnosti in uporabo veliko oblik umetniškega izražanja.


Chiron v kvadratu do Urana

Chiron je bil v kvadratu z Uranom od 1805-1835, ko je bilo veliko finančnih špekulacij v svetovni ekonomiji in bil je svetovni gospodarski zlom v 1835, ki je povzročil gospodarsko upadanje do skoraj 1850. Chiron je kvadrat Urana zopet v 1889-1891.  Spet je bilo veliko evropskih in ameriških špekulacij v 1880, in bil je padec valute v Ameriki leta 1893, z gospodarstvom v slabem stanju do leta 1897. Chiron je bil v kvadratu z Uranom zopet tu in tam v 1942-1944 v intenzivnost druge svetovne vojne. Ta vidik povzroča obup in konflikte v osebnosti in nenasiten pogon za preoblikovanje zavesti. Te osebe so pogumne in se ne morejo ustaviti, če verjamejo v nekaj in so usmerjene priti do resnice in pomena vseh situacij.


Chiron trine Uran

Chiron je bil v aspektu trine z Uranom v 1841 in 1842, v 1852 do 1855, in v Novembra 1945 do Oktobra 1946. Te osebe izgleda imajo težave najti svoj prostor v življenju;oni delujejo zmedeni glede identificiranja resničnega pomena njihovih življenj.                                                  


Chiron quincunx Uran

Chiron je bil v quincunix z Uranom nekajkrat v 1844-46,1848-49, November-December  1948, in Julij-September  1949. Ta aspekt je visoko transmutacijski in ustvarja močan vrtinec v zavesti z Uranovo energijo. Te osebe so izredne in eventualno bodo ustvarile nekaj zelo posebnega s tem aspektom. 


Chiron opozicija Uran

Chiron je bil v opoziciji Urana  nekajkrat od 1951 do 1989. To je aspekt divje intenzivnosti, ki bodisi vrže osebo ven (klatež,lenuh) ali ga potisne do velike transmutativne stopnje. Droge so velika nevarnost za te osebe, predvsem kokain ali psihične snovi. Od enajstih ljudi s tem aspektom so se štirje brezupno izgubili v zasvojenosti z drogami.  Nek učitelj ima Chirona nasproti Urana in ta spretnost ponovne ureditve telesa z elektriciteto je super. Drugi -Duhovni zdravilec kaže veliko moči s tem aspektom že zelo zgodaj. Zdravnik je delal raziskovalno delo za merjenje kundalini energije usmerjene skozi telo. Mladi umetnik, ki se je boril za ravnotežje Chirona v opoziciji z Jupiter / Uran / Marsa -Je oseba z izjemno zavednostjo v zelo zgodnji starosti. Drugi ... je steklo pihalec, ki ustvarja neverjetne spiralaste oblike barve znotraj prozornega stekla. Deluje, da se njegov utekočinjen Uran v kontaktu pretvarja samo v bizarni manipulaciji fizične ravni.


Tvoje življenje občutiš kot dvojno skodelico espresso coffee. V tvojem telesu odmeva neprestano brenčanje. Ti lahko to slišiš. Občutek biti mentalno in fizično izven sinhronizacije povzroča dvom o tvojih metodah. Resnični problem je da najdeš prostor, kjer izprazniš –izpustiš odvečno energijo. Pogosto se ti to dogaja z drugimi ljudmi. Oni ti rečejo da se umiriš, dosežeš razum, lahkotno pomiriti ozadje na grlu. Če bi vedel kako, bi. Začetna točka je pridobiti občutek ozemljitve tvoje energije. Vsak elektro tokokrog ima ozemljitev. S to simbolično točko zemlje, tečejo energije produktivnejše skozi komponente. Piši zabeležke. Najdi zemljo in se poveži z njo. V prvotni tradiciji je to mater/staro mater. Spusti korenine. Občuti pulz zemlje. To bo uvrstilo tvoje bitje srca s tistim v zemlji. Ta povezava stabilizira tvojo energijo brez omejitve. S tem spoznanjem ti pomagaš drugim zmanjšati kakršnakoli notranja neravnotežja, hiperaktivnost ali celo blodne (prenapete ) miselne vzorce. Ti postaneš zdravilec električnega sistema. Ne pozabi da si svetleča vejica, če delaš z drugimi. Izloči, izprazni ves presežek in neželeno energijo nazaj v zemljo.

Na vrh
Domov


CHIRON
Chiron v hisah
Chiron v znamenjih
Chiron v aspektih
Chiron v aspektih do Sonca
Chiron v aspektih do Lune
Chiron v aspektih do Merkurja
Chiron v aspektih do Venere
Chiron v aspektih do Marsa
Chiron v aspektih do Jupitra
Chiron v aspektih do Saturna
Chiron v aspektih do Urana
Chiron v aspektih do Neptuna