CHIRON v aspektih do Saturna, Urana, Neptuna, Plutona in luninih vozliščKo mi počasi tkemo našo pot od Sonca ven skozi notranje planete, mi končno pristopimo najbolj oddaljenem od notranjih planetov - Satum.   Saturn je zadnji planet viden s prostim očesom. On vlada linearnemu času, strukturi in obliki v tem sončnem sistemu in vsebuje energije vseh notranjih planetov okoli Sonca. Ampak ob njegovi  eventuelni vrnitvi na svoj natalni položaj  okoli starosti 29 let, človeška zavest je pripravljena, da se prebije skozi  svinčene oblike Saturna in izkušenj zunanjih planetov v bistvo človeškega telesa. Pred 30 leti, Saturn je kot svinčeni ščit zadržuje galaktičnega resonance ki žarijo skozi zunanje planete. Saturn vsebuje znotraj fizičnega bistva energije notranjih planetov in Zemlje in Lune do Sonca. Mi ne moremo vedeti, kdo v resnici smo brez naše duševnosti, resničnega pomena našega obstoja od začetka stvaritve. Naša duhovna povezava se zgodi, ko se Saturnov svinčeni ščit razprši in sonce sije skozi notranje planete jasno v zunanje planete.


To je čas, da se preuči aspekte Chirona do Saturna in Urana, nato pa Neptuna, Plutona in Lunarnih vozlov. Trilogija Satum / Chiron / Uran ponuja modrost, samo po sebi. Orbita Chirona je zelo eliptična, ki se izseli izven orbite Urana, toda ne križa orbitalno pot.  

 

Pozicija Chiron-ove orbite, postavljena med Saturnom in Uranom, je precej posebna. Kljub vsem poskusom klasifikacije, Chiron je prevzel vlogo planeta. Njegova pot je zelo ekscentrična, kot ta od Plutona, tako da občasno prečka orbite obeh, Saturna in Urana. Večina astrologov ga obravnavajo kot neke vrste "mediatorja" med tema dvema in, kot povezavo med "Varuha sfer« (Saturn) in zunanjih planetov. V skladu s tem je za Chirona rečeno, da ima oboje, Saturnov in Uranov vpliv. Preden je bil Chiron opredeljen, kot ujeti komet je bil obravnavan kot Potepuški asteroid, daleč od "črede", ali pasu, drugih asteroidov med Marsom in Jupitrom, samotar in upornik, ki gre po svoji poti. Ključ v obliki črke glif zgoraj prikazano je postal široko sprejet in je del osnove za razlago - Chiron se šteje kot ključ za zunanje planete, kot tudi na tistih področjih življenja, ki jo nakaže z njegovo vlogo pri klasični mitologiji.

Osebe z aspekti med Chiron in Saturn izkusijo preboj od zemeljskih oblik in linearnega časa do kreativnosti, ampak kot vsi preboji, to je trdo delo ko Chiron vpliva na Saturn z aspektom, Saturn ima drugačno razsežnost, kot po navadi.

Brez aspektov med Saturnom in Chironom, ter tudi Chiron aspekti do Urana in Urana do Saturna, napredek Saturnovega razvoja je precej predvidljiv in osebi je ugodno z rastjo  Saturna. Ko obstajajo aspekti Chirona, oseba ni tako prepričana o predvidljivosti vzorcev. Oseba težko zaupa; on ali ona ima ponavadi hude spore z enim ali obema staršema in lahko projektira zgodnje  domače konflikte na družbo na splošno. Vendar , to zgodnje in globoko nezaupanje Saturnove trdne oblike usmerijo k temu, da prinašajo odprtost in ustvarjalnost po Saturnovem povratku. To pomeni, da psiha je manj zaščiteni v svincu, kot ponavadi. Ob povratku oseba uravnoteži potrebo po uporabi Saturnove oblike in zgradbe in potem je bolj svoboden kot večina, da se odzove na zunanje planete.

Aspektiran Chiron deluje kot stalni pobudnik, ki premakne zavest iz fiksne rutine.


Zdravje je v končni fazi vprašanje biološkega ravnotežja in biološko ravnovesje ima veliko opraviti s stalno in močno Saturnono rastjo in Uranovega električnega aktiviranja nove celične proizvodnje in nevrološke strukturne reorganizacije. Kot vemo iz znanosti, vse je popolnoma novo v človeškem telesu vsakih sedem let; vsaka celica je nova. Novo rojstvo se ne more zgoditi brez smrti. Chiron je v razmerju do sedem-letnega Uranovega cikla, ki vsebuje Saturn kvadrat Saturn,  znotraj vsakega sedemletnega tranzita Urana v znaku. Chiron vlada procesu popolnega opuščanja starih oblik, tako da se lahko novo in vitalno rojstvo pojavi. To je proces učenja za zaupanje, da bi šel naprej, tudi če nismo prepričani, zakaj. Potem imajo nova vprašanja prostor.

 

Chiron vlada zdravilnim principom, ki je funkcija Saturnovega nadzora in Uranove električne vitalizacije. Chiron je ključ, da najdeš to ravnotežje. Ogleda vredno je signal, da moramo vedeti, kdaj začeti zdraviti in kdaj opustiti za sabo. Tako lahko na primer antibiotiki zdravijo toda se lahko uporabijo kot kontrolni mehanizem v okolju. Borba imunskega sistema je spodkopana s pretirano rabo antibiotikov. Zdaj po 40 letih antibiotikov, smo videli hude nepravilnosti, kot so aids v imunskem sistemu. Po mojem mnenju, fizično okolje je na robu  tekme poučevanja, da je treba zaupati samemu  imunskemu sistemu, da popolna kontrola (ali Saturn) z znanstveniki in zdravniki nikoli ne bo delovala. Poleg tega morajo zdravstveni astrologi upoštevati čase, ko je Saturnov svinčeni ščit preboden z Chiron-om. V tem ciklu bo dajal indicije za zdravljenje raka s sevanjem. Obsevanje ne more predreti svinec. Bolje spoznan mehanizem bo prišel v medicino z elektronsko ali drugo tehniko, ki je Uranova.
Sedaj, ko lahko uporabimo tudi Chiron-a  za zdravstvene raziskave, bo resnična potreba zaupanja v vesolje ali Eros bo prišel v ravnovesje s kontrolo, ali Thanatos.
 Astrologi, ki jih zanima zdravjljenje bi morali začeti takoj  delati s Chiron-om, tako da bo več informacij na voljo  ob kritičnih vprašanjih. Aspekti med Saturnom in Chiron so ključnega pomena za mnoge od teh vprašanj.CHIRON V ASPEKTIH DO NEPTUNA

Aspekti med Chironom in Neptunom so ključ do pragmatične uporabe Chirona za prenos  višjega jaza v prostor in čas zaradi Chiron / Neptun 6 / 12  osi nasprotnih hiš. Predstavljajte si lijak energije z majhno odprtino na koncu lijaka,  locirano v določenem prostoru in s širokim delom lijaka vrtinčasto ven v širok krog , ki je zanič v brezčasju, ničnosti in ne ločevanja.   V bistvu ni ločitve v stvareh, toda mi  obstojamo z identifikacijo in specifikacijo tako da se človeško zaznavanje in učenje lahko pojavi. To je naša fizična realnost. Izkušnje ne ločitve, o ne-sebi, medtem ko so ničnost znotraj kozmosa je prav tako pomembna izkušnja. Do odkritja Chirona,   je večina mistikov naletela na izkušnje ničnosti-sebe povsem po naključju in so jih nato poskušali opisati. Velik del izražanja, kako priti do tega je bilo opuščeno pri identifikaciji in specifikaciji. Toda mnogi so težko opustili ne da bi vedeli, čemu se odrekajo. Torej, to se običajno zgodi po naključju in je vedno osupljivo, ker se občuti tako čudovito, ko vstopiš v to stanje.
Nekateri mistiki, kot Meister Eckhart, so poudarili, da ničesar ni prav pod našim nosom in, da iščemo povsod za to, ampak prav pred seboj. Ker je vsa snov eno, Eckhart je pravilen. Sedaj, s pogledom Chirona imamo orodje v karti za usklajevanje mističnega prodora, ki bo razloženo v naslednjem poglavju. In s pregledom aspektov Chirona do Neptuna imamo
 astrološke aspekte za usklajevanje   v izkušnje nič-sebe, ali sebe kot eno z Božjo silo.

Poslušajte

Fonetično

 

Slovar - Ogled podrobnega slovarja


Ko je Chiron v aspektu z Neptunom se lahko narava postavitve uporablja kot meditacijska pot  za uskladitev temu, kar je prav v nas v vsakem trenutku, do božanskega.

Nemogoče je za nas, da imamo dostop do božanskega, brez da smo tudi v službi božjega. Šesta in dvanajsta hiša pokažejo pot do sočutja in opustiti  majhnost sebe, ki je vsebovana v egu. Postavitev hiše, znak in narava vpliva od Neptuna do Chirona je ključ do poti, da bi našli lijak do božanstva, do Neptuna, v dani inkarnaciji.  Opaženem Chiron je drugi prihod Kristusa, znak, da je Kristus inkarniran v srčno čakro.

Ko pogledamo v aspekte med Chiron in Neptunom, načini lociranja Neptunske ekstazije v zavesti se bo obravnavalo v odnosu do Chirona.
Chiron konjunkcija Neptun

Ko je Chiron v konjunkciji z Neptunom, fokalizacija Neptunovega vrtinca obstaja ravno pri konjunkciji. Z uporabo naravne pragmatične energije Chirona s pomočjo meditacije na Saturn obliki in namerno izstreljevanje kundalini energijo navzgor skozi hrbtenico klirinških čaker se lahko Neptun doseže. Rojeni, ki imajo srečo, da imajo to postavitev bodo uspeli s to tehniko le, če popolnoma razumejo, da ustvarjajo kanal do božanstva, da njihov uspeh nima nič opraviti z identifikacijo ega ali osebne povezave.
Stopnja, do katere so oni polarizirani v navezanost na ta kanal bo v neposrednem sorazmerju s stopnjo, do katere usmerijo kanal.

Na vrh


Chiron sextile Neptun

Chiron sextile Neptun ustvarja resnično hrepenenje v posamezniku, za karkoli "utopija" označuje z znakom in hišo Natal Neptuna. To je točno tako. Devet oseb, vsi so imeli to lastnost in nekateri so bolj uspešni kot drugi pri realizaciji tega idealnega sveta.

Na vrh

Chiron v kvadratu do Neptuna

Chiron kvadrat Neptun je izredno stresen in je velik izziv za vse astrologe.  Na splošno več teh oseb lahko aktivira Chiron in Neptun v svojem življenju in karieri, boljše so. Ne glede na to, kaj delajo, bo življenje vedno zelo Chirotic in skrivnostno in ta vpliv pomeni, da nikoli ne bodo samo običajni, zakaj bi se potem trudili? Če lahko aktivirajo potencial tega aspekta, njihovi darovi so veliki. Če ne morejo najti način za uporabo te energije, bodo zmedeni, nagnjeni k zlorabi in sčasoma bodo trpeli živčne bolezni. Telo ne more opravljati  s silo te energije, razen če je speljana s pomenom služenja višje zavesti.          darovi z dirko so veliki.
To je konstantna borba med bolečino in užitkom. Interesantna stvar o bolečini, ki jo občutiš je, da večji del sploh ni tvoja. Ti si nagnjen, da čutiš težave sveta. Ko se tragedija zgodi, si ti tam s tistimi, ki se borijo s sovražnimi dogodki. Na domačem polju se pogoji v tvojem življenju spridijo, zaradi tvoje preokupiranosti s stvarmi, ki direktno ne vplivajo nate. Ti se boš pričkal neprenehoma, da se vse stvari povežejo z drugimi zadevami. Vendar, tvoje življenje te kliče. Včasih te zunanje bolečine odsevajo tvoje lastne notranje rane, ki še niso prodrle na površino. Ta proces zgrešene smeri, sedaj kaže prste nazaj k tebi. Kakršenkoli občutek, da si oškodovan, žrtev nečesa, mučen ali izkoriščen je potreba, da udari na površje. Te senzacije povzročijo, da nisi polno vključen v svoje lastno življenje. Ta vzorec zahteva, da občutiš bolečino. Pusti to za sabo. Občuti veselje na odprtem – kar bi moralo biti v tvoji duši. Potem bi druge emocionalne pregrehe se pojavile kasneje, jih vidiš in jih pošlješ na njihovo pot. Ta proces gre dalje – kot za vse ljudi – ti nisi izključen pri tem. Ti se zavedaš tega procesa. Potem širiš luč na teh delih s tistimi pri podobnih dogodkih.


Chiron trine Neptun


Chiron Trine Neptun je koristen aspekt, če ostanek karte prikazuje moč. Zdi se, da bo resnično   lažje poučevanje majhnih otrok. Imajo prirojeno sposobnost za spodbujanje domišljije otrok, ker imajo radi fantazijo sami in komunicirajo dobro.

Chiron Trine Neptun
Ti imaš prost prehod za potovanje v nebesa kadarkoli želiš. Tvoja zavestna smer not in ven, v in iz tvojega bitja brez potrebe za kakršenkoli passport. Enostavno ti dobiš sprejemaš svoje vedenje in emocije na osvežujočih počitnicah večkrat na dan. Na ta način ostaneš osvežen, okrepljen, pozoren in vključen v življenje. Medtem, ko potovanje vzame nekaj časa za upoštevanje napotkov, ceremonij in zdravstvenih ritualov, ki ti pridejo na misel vzvišenih mestih inspiracije. Priporočeno bi bilo, da te prineseš s seboj. Ko bi raziskal polno razširitev teh notranjih darov, bi ugotovil, da postaja tvoja vključenost v resnični svet veliko lažja. Na ta način potrebuješ manj tipičnega izmikanja sanjarjenja. Tvoja duša te sili v umik, samoto, v eter-masko podpirajoč bolj definirano kvaliteto. Oni tudi postanejo bolj močni. Ti verjetno začenjaš spoznavati, da lahko kreiraš mogočna zaklinjanja-čarovne besede, petje, pesmi, molitve, trditev in ceremonije zase in ostale na planetu. Dvigni svojo duševnost. Dvigni svoj glas.
              
                                          


Chiron quincunx Neptun

Chiron quincunx Neptun ustvarja nagnjenost poskusiti živeti sanje. Oseba ustvarja ideale, nato pa poskuša živeti življenje v skladu s to idejo. Chiron je bil quincunx Neptun občasno od april 1905 do 1907, ena oseba je imela le dva sorodnika s tem položajem. Eden je postal pesnik, ko je bila mlada deklica in preživela preostanek svojega življenja kot pesnik. Drugi sorodnik je bil zelo bogat, ustvaril si je življenje kot je želel in ni gledal kaj drugi mislijo.


Chiron opozicija Neptun

Chiron je bil v opoziciji Neptuna v 1843 in 1900, zopet v oktobru 1989 in nato še v juniju 1990.  Logično je domnevati, da bi ta položaj povzročil veliko zmedo, ko ni rešen ampak, da bi oseba bila zelo odprta za božje zavesti, če lahko sebe uravnovesijo.

Na vrh
Domov


CHIRON
Chiron v hisah
Chiron v znamenjih
Chiron v aspektih
Chiron v aspektih do Sonca
Chiron v aspektih do Lune
Chiron v aspektih do Merkurja
Chiron v aspektih do Venere
Chiron v aspektih do Marsa
Chiron v aspektih do Jupitra
Chiron v aspektih do Saturna
Chiron v aspektih do Urana
Chiron v aspektih do Neptuna