CHIRON v aspektih do Sonca, Merkurja, Venere, Lune, Marsa in JupitraKo je Chiron v aspektu s planetom v karti horoskopa, aspektiran planet je Chirotičen. Na najbolj osnovni stopnji, planet v aspektu s Chiron-om je podobno občutku do planeta vključenega v quincunx, to je konstantno aktiviran in biti  porinjen do nove stopnje zavednosti. Podrobneje, vsebina v podzavesti, ki se nanaša na borbe preteklega življenja, ki so relevantne emocionalnim reakcijam v tem življenju so aktivirane znotraj vibracije planeta, ki je v aspektu do Chirona. Na primer, v karti z Venero v kvadratu do Chirona,  bo oseba nagnjena, da se vključi v ljubezenske afere z osebami, ki so že izkusile travmo v preteklih življenjih. Na bolj nežni stopnji, aspekti do Chirona uglasijo planet v aspektu do "Chiros."
Chiros je področje izven linearnega časa, ki mu Vlada Saturn. To je prostor, kjer dogodki tukaj in sedaj se nanašajo na  sinhronost načela. Sinhrona stopnja so naše izkušnje s skladnostjo med to dimenzijo in druge ne-fizične dimenzije. To je kraj, kjer lahko najdemo mejno ploskev med realnostjo. To je prostor in čas, kjer mi lahko dosežemo drugo raven zavedanja, preprosto s premikom našega fokusa na drugo sfero.   Na primer, to je prostor v psihi, ki priznava značajen pomen z drugim človekom, ki ste ga pravkar srečali, čeravno temelji na preteklih kontaktih v življenju ali ne.

Torej, v zvezi s planetom aspektiranem s Chiron-om, zunanji dogodki se pojavijo, kar uglasi ta planet na višje vibracije zavesti v prilagoditvi s planetom v aspektu.  

Na primer, rojeni s Chiron sextile Sonce bo privlačil starše, ki poskušajo vzgojiti otroka v dobrem okolju. Ti starši so tudi verjetno poznali otroka prej.

Planeti v aspektu do Chirona se čutijo nestabilno najprej; oni predstavljajo energije, ki jih mi čutimo prisiljene, da izkusimo in postanemo mojster. Vloga Chirona je, da destabilizira, da navdihne Saturnovo obliko z energijo Urana.


Aspekti Chirona so komaj opazni, ker nas oni pritiskajo do subtilne ravni, toda Chiron je nož - kot orodje, ki ga lahko uporabite za razčlenitev stopnje zavesti. Vi lahko koristno uporabite Chirona za dovzetnost sebe do drugih dimenzij. Tranziti Chirona so zelo kritični in niso subtilni.

Ampak, aspekti Chirona do planetov in vozlov so subtilni; kot je nastanek nove mladike nad velikim koreninskim sistemom. Ta mladika ima veliko energije iz masivnega koreninskega sistema in, ko si dovolite, da se uskladite s Chirotic energijo in obdobij (življenjska sila), bo navdihnilo vaš sistem s čudovito mladostjo, občutek velikega upanja. Resonanca v mislih je prav tako intenzivna; ti aspekti so verjetno ključna točka dostopa do velikega področja zavesti, ki je trenutno ne uporabljamo. Mi lahko le začnemo verjeti v tem času- velik potencial za delo z aspekti do  Chirona. Ne bomo dobili te ravni z razmišljanjem, vendar to pride šele z doživljanjem.CHIRON V ASPEKTIH DO MARSA

Mars  v aspektu do Chirona v rojstni karti kaže globoko združenje s svetim arhetipom bojevnika. Mars je aktivacija sovraštva, moškega agresivnega načela v natalni karti in aspekti do Chiron-a poduhovijo vprašanje. Z odkritjem  Chiron-a 1. novembra, 1977, nam daje upanje za uspešno rešitev za jedrsko dilemo. Kot smo že ugotovili, Chiron je osvobodil Prometeja iz podzemlja in tako povrnil moč ognja človeštvu. Sedaj, 3600 let kasneje v sinhroni točki v ciklu Nibiru,  smo naredili ogenj moči do njegove končne točke z razvojem jedrskega orožja. Chiron-ovo natalno branje povezano do atoma razdeli karto na 13 poglavij, nakazujoč pot iz dileme. Na najbolj osnovni ravni, ljudje ne potrebujejo pobojev med sabo nič več potem, ko so preobrazili svojo zavest in absorbirali preteklo življenje karme. Toda v naravi Chiron-a, Chiron v kvadratu z Mars je razvidno, da je sveti bojevnik inkarniran še enkrat!

Delitev atoma je bila kozmična karmična napaka ali lahko vsaj rečemo, da  zavest znanstvenikov ni bila primerna za delo v tistem času. Človeška rasa se bo sčasoma naučila, da ne krši temelje mikrokozmosa v vesolju; ampak ko je bil Pluton opažen leta 1930 je bilo neizogibno, da se človeška rasa mora naučiti to lekcijo. Ampak, kako se bomo zaščitili?

Delitev atoma predstavlja oskrunitev holografskega galaktičnega bistva zaradi zavesti vpletenih znanstvenikov. To pomeni, da Zemlja in vsa bitja tukaj so molekularna delitev odnosa do galaksije. Mi smo otroci galaksije. Mi se nevarno igramo z ognjem v vesolju, ko smo spremenili osnovno enoto, atom, ne da bi razumeli celoto. To kot mikro kozmično posilstvo z negativno energijo bojevnika tukaj. Ko posamezniki sodelujejo v sinhronem galaktičnem hologramu, nam je dovoljena le uporaba sile, da se zavarujemo, če to pomeni visoko zavest svetega bojevnika. To pomeni, da mi našo vsebujočo moč usmerimo v naš solarni pleksus in naša zaščita je naša notranja moč. Postati sveti bojevnik pomeni postati zaščitnik ognjišča, kot boginja doma, ravnotežja in miru. To pomeni vstop Zemlje s strastjo, ne posiljevanjem.

Chiron in Mars: Težavo tukaj vključuje agresija in samopotrjevanje. Ljudje s tem aspektom so lahko ultra agresivni, ker prikrivajo občutek neprimernosti, nezadostnosti ali nasprotno, se obnašajo pasivno, da prikrijejo notranji bes in sovražnost. Da se rešijo Chiron/Mars problemi je trik, najti  ravnotežje med dvema ( nianse Tehtnice, znak nasproten Mars-vlada Ovnu). To je odlična postavitev za trenerja, ki lahko uči (Chiron) druge kako oblikovati atletske spretnosti, ki je sami ne bi nikoli napravili.


Chiron konjunkcija MARS

je začetek spoznavanja svetega bojevnika. Od štirih oseb, ki imajo Chiron konjunkcija Mars, vsi razen enega uporabljajo to na nerazvit način. So neverjetno trmasti; oni se povezujejo z drugimi ljudmi, kot konji s stransko zaporo na očeh in so zelo energični. Njim je zelo težko videti sebe objektivno, vendar so dobrega srca in skrbijo za druge. Te trije so ženske in seveda je težko za ženske, da stopijo v stik s sveto podobo bojevnika.  


Chiron sextile MARS

Rojeni mogočni sveti bojevnik pravzor v zavesti. Te osebe so naravno pogumne in se počutijo, kot da lahko storijo karkoli. In ko uporabijo energije, so oni uravnoteženi in neutrudni. Gospod Miyagi v Karate Kidu je odličen primer Chiron sextile Mars energije.

Na vrh


Chiron v kvadratu do Marsa
ustvarja nagnjenost poskušanja izogniti se preobrazbi. Oseba se zelo zaveda moči Chirona zaradi kvadrata in razvije vse vrste strategij za izogibanje Uranove  energije dokler ne pride do Uranove  opozicije. Ta pozicija je kot pot, ki jo večina nas čuti, kot če bi obiskali zobozdravnika. Mars je agresivna uporaba energije in Chiron je preboj do druge strani, tako je ta oseba izzvana , da razvije novo in neobičajne strategije za življenje.


Chiron trine MARS

Te osebe vedno izgleda , da so tiste sreče,  ki dobijo vse srečne priložnosti. Njihova intuicija je izredna in agresivna in izgleda, da pričakajo točno pravi trenutek, da napravijo preboj.  Prisotnost Marsa zmanjša splošno težnjo »trine« biti leni in Saturnov del Chirona se aktivira s Marsom, ki se nagiba povzročiti osebi, da je zelo drzna.

Chiron quincunx Mars

Chiron quincunkx Mars ustvarja strašne preobrazbene sile, kakor tudi vsi quincunxi do Chirona. Našli boste zelo malo oseb s to pozicijo, ki so zaprti za širitev zavesti, vendar pa jih boste našli veliko, ki hrepenijo za več ozaveščanja, vendar ne vedo, kako to doseči. Kot vedno pri quincunx, energija  nikoli ne ustavi siljenja predstavitve. Zaradi osnovne napetosti vključene v aspektih med Marsom in Chiron, bo ta aspekt predvsem rezultat stalnih napetosti z veliko resolucije.


Chiron opozicija Mars

je popoln potencial svetega arhetipa bojevnika, ker pa ta zavest tako malo razume na področju kulture, je zelo malo prostora za izražanje. Domorodci s tem aspektom bodo imeli veliko sočutja za zatirane in se bodo borili v boju proti krivicam. Osebe, ki niso zmožne premagati strah in negovati pogum zaradi kulturne dinamike v kateri so oni živeli bodo iskrene, vredne zaupanja in zelo močne. Z leti bodo osebe zmerom bolj našle moč svetega bojevnika, ki raste v njih.

Na vrh


CHIRON
Chiron v hisah
Chiron v znamenjih
Chiron v aspektih
Chiron v aspektih do Sonca
Chiron v aspektih do Lune
Chiron v aspektih do Venere
Chiron v aspektih do Jupitra