VPLIV ZVEZD STALNIC- FIKSNE ZVEZDEPrevodniki fiksnih zvezd


Najboljši prevodnik vpliva fiksnih zvezd je . Luna predstavlja kozmična vrata pa se vpliv vsake zvezde najbolj direktno prenaša ravno skozi njo in z močno tendenco, da se tukaj odigra celotna zgodba usode sozvezdja kateremu zvezda pripada. Ostali planeti prav tako predstavljajo prevodnike ampak ne tako »čiste«, kot je to , pa oni pogosto samo »zakače« odgovarjajoči del mita (definiran z njihovo esencialno naravo) ali so tipični prevodniki celotne zgodbe ali njenega večjega dela v kolikor se njihova narava poklopi z naravo zvezde.

Torej , poleg  so važni prevodniki  še ,,,,, in  medtem ko so transcendentni planeti (,,) zelo slabi prevodniki vpliva zvezd na življenje posameznika in primarno delujejo na svetovnem nivoju.

Poleg planetov so zelo močni prevodniki tudi koti hiš, oziroma ASC, MC, IC in Descendent. Ostali koti hiš so lahko pomembni kot prevodniki samo, če se njihov vpliv potrdi preko dispozitorja.

FIKSNE ZVEZDE V ZNAKIH ZODIAKA


Vsaka zvezda pripada nekem delu figure ali telesa konstelacije. Ta informacija je pogosto vitalnega pomena pri opisu dogodkov, ker se v številnih primerih dogodek veže s fizičnim delom, ki ga konstelacija opisuje.

V delu  Splošni vpliv zvezde je naveden tradicionalni pomen, ki se povezuje z neko zvezdo. V praksi se ni koristilo več kot 100 zvezd tako, da ni poznana splošni vpliv vsake zvezde.

Kljub temu, na koncu opisa vsake zvezde je za konkretnejši vpliv potrebno pogledati sozvezdje kateremu ta zvezda pripada.

S preučitvijo narave danega sozvezdja, kot tudi anatomije sozvezdja, oziroma figure konstelacije kateri zvezda pripada, se pride do konkretnejšega pomena same zvezde, a v kombinaciji s planetom, ki se na njej nahaja – do njenega vpliva na življenje osebe ali dogodek.

FIKSNE ZVEZDE V ZNAKU OVNA


V znaku  se nahaja 13 pomembnejših zvezd med katerimi ni nobena zvezda prve magnitude.


00° 30` KERB

Sozvezdje : PEGAZ (Leteči konj). Narava -. Zvezda pod krilom Pegaza.

Splošni vpliv zvezde: Nevarnost, da bo oseba zapuščena s strani ljubimca.

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Pegaz-Leteči konj
 

 

00° 26` DENEB KAITOS (Difda)

Sozvezdje : Cetus- KIT , Morska pošast. Zvezda v repu Kita.


Splošni vpliv zvezde : Nesreče in bolezni, kot tudi samouničenje in tudi samomor. Davljenje in zadušitev. Zaviranje vsega novega in tistega, kar se začenja. Težave tako na mentalnem, kot na fizičnem planu. Nagnjenost k plesu in mimiki.

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Cetus - KIT , Morska pošast


05°
21` AL NITHAM

08° 36` ALGENIB


Sozvezdje : PEGAZ (Leteči konj). Narava -. Zvezda na hrbtu Pegaza. Predstavlja »Tistega, ki nosi«.

Splošni vpliv zvezde: Konstelacija označuje dogodke,  ki se nanašajo na ladje, oceane in spremembe vremena. V srednjem veku se je smatralo, da nakazuje na posameznike z veliko ambicijo in zelo slabim presojanjem. V praksi pogosto nakazuje na nasilje, nesrečo in tudi zloglasnost. Opisuje tudi konjenike, vojake in vse tiste, ki začenjajo vojno. Prodoren um in močna volja. Dober spomin. Zbiratelji starih stvari, čistilci ulic.

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Pegaz -Leteči konj

Na vrh

09° 10` ERAKIS

Sozvezdje : Kefej (Cepheus) (Kralj Etiopije). Zvezda blizu desnega ušesa Etiopskega kralja.

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Cepheus- Kefej – Kralj Etiopije 

 

12° 14` ALDERAMIN

Sozvezdje : Kefej (Cepheus) (Kralj Etiopije). Narava -. Zvezda v desni podlakti Etiopskega kralja.                  
Splošni vpliv zvezde:
Problem z otroki, posebno hčerami. Mogoča sramota preko njih ali izguba članov družine.  Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Cepheus- Kefej – Kralj Etiopije

13° 14` KURHAH

 13° 46` ALPHERATZ

Sozvezdje : Andromeda  ( Okovano dekle). Narava -. Caput Andromeda ali  Andromedina glava.                  
Splošni vpliv zvezde: Popularnost in harmoničnost posebno, če je v konjunkciji z  ASC, MC in planeti benefiki.  Ljubezen in priljubljenost od nasprotnega spola. Denar preko lepih stvari. Sreča v vsem, kot tudi  v nevarnejših situacijah, če je v konjunkciji z benefiki.                   

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Andromeda  Etiopska princesa  

16° 36` NODUS II (Prvi vozel)

Sozvezdje : Draco (Zmaj). Narava -. Označuje prvi od štirih vozlov v liku Zmaja.

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Draco (Zmaj).


21° 24` BATEN KAITOS

Sozvezdje : Cetus- KIT , Morska pošast. Narava .  Zvezda v želodcu morske pošasti.

Splošni vpliv zvezde : Daje prisilno emigracijo, padce in udarce ampak tudi brodolome, kot tudi nevarnosti od vode na splošno.   Prav tako ta zvezda privede do tajnih egzekucij ali do smrti ljudi katerih telesa niso nikoli najdena, kar je direktna simbolika kitovega želodca v katerem žrtev ni najdena, kar je lastnost, ki to zvezdo razlikuje od zvezde Deneb Kaitos  (kitov rep), ki –če govori o smrti – običajno nakazuje na nesreče pri katerih telesa niso izgubljena.
Tipični primer dogodkov za zvezdo Baten Kaitos je potopitev Titanika 14.04.1912, kot tudi pad avtobusa v Tiso 15.04.2005 v katerih se je večje število potnikov potopilo in telesa niso najdena in tako nastopi davljenje. V obeh primerih  (zmajeva glava ali zmajeva usta) se je našel na Zvezdi Baten Kaitos (drob pošasti) in je potnike »pogoltnila voda« in oni niso nikoli najdeni!

Baten Kaitos  je tišičen za bivanje v zaprtem prostoru na dnu morja, ker so v obeh primerih ljudje nastradali v največjem številu tako, da so se našli ujeti na ladji oziroma avtobusu. Enak primer je tudi z mornarjim v Perl Harbour, ki so japonski napad pričakali med spanjem in niso imeli časa za odhod, zato so mnogi doživeli smrt v kitovem želodcu, ostali ujeti.                                  
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Cetus - Kit, morska pošast

22° 43` ACAMAR


Sozvezdje : Eridanus (podzemna reka). Narava - .  Dokler se ni odkrila zvezda Ahernar , ki se ne vidi s severne hemisfere se je verjelo, da Akamar nakazuje na konec reke.
Splošni vpliv zvezde: Sorodno Ahernaru, tudi ta zvezda nakazuje na nagnjenost duhovnosti, čeprav ne toliko poudarjeno, kot je to pri Ahernaru. Dosti potovanj.             Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Eridanus (podzemna reka).


23° 40` KURDAH


Sozvezdje :
Kefej (Cepheus) (Kralj Etiopije). Narava - .  Zvezda na levi roki Etiopskega kralja.  Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje (Cepheus) Kefej – Kralj Etiopije

 

26° 16` AL PHERG


Sozvezdje : RIBE. Narava --.  Zvezda  blizu repa severne ribe. Označuje usta, a sama beseda – Al Ferg – nakazuje na izlivanje vode. Obstaja tudi interpretacija imena zvezde kot »prebivališče ribe«.                                  

Splošni vpliv zvezde : Pri dobri postavitvi poudarja močno duhovnost. Prav tako v dani simboliki predstavlja vse tisto, kar je nepoznano ali potovanja v nepoznane kraje in podobno. Ker ona opisuje usta – tukaj bo najbolj tipična slika – oseba, ki govori in propagira duhovnost oziroma osebo, ki je poleg osebnega duhovnega izkustva nagnjena tudi k poučevanju drugih. Na splošno , ta zvezda daje obstojnost v tistem, kar se dela in končni uspeh. Pri vsaki slabi postavitvi, ta zvezda je povezana z utapljanjem, davljenjem in izginotjem (odhod v bivališče rib na dno morja ali reke…) . Tipični primer dogodkov za zvezdo Baten Kaitos je potopitev Titanika 14.04.1912, kot tudi pad avtobusa v Tiso 15.04.2005 v katerih se je večje število potnikov potopilo in telesa niso najdena in tako nastopi davljenje.

Za konkretnejši vpliv glej –Sozvezdje RIBE- Pisces

27° 51` VERTEX


Sozvezdje : Andromeda  ( Okovano dekle).  Narava -. Tukaj je govora o veliki Andromedini meglici (nebula), ki je vstavljena v njenih laseh, oziroma na severu Andromedine glave...                   
Splošni vpliv zvezde (meglice): Kot vse meglice, ona povzroči slepilo, poškodbo oči ampak doprinese tudi bolezni, kot tudi nasilni smrti. Za to zvezdo se navaja tudi sledeče karakteristike: »Človek katerega rojstvo koindicira z rastjo Andromedinih las iz morja se bo pokazal kot neusmiljen in, kot dajalec kazni; stal bo arogantno medtem, ko se bodo matere zapornikov nahajale na pragu, a očetje bodo čakali ponoči, da ujamejo zadnji poljub svojih sinov in v svojo notranjo bit prejmejo dah umirajočega. Iz iste konstelacije prihaja figura krvnika, pripravljenega da prejme denar za hitro smrt in ritual pogrebnega ognja, ker za njega izvršitev smrtne kazni pomeni profit in pogosto bo nosil svojo sekiro; na kratko, on je človek ki bo gledal brez vznemirjenosti na samo Andromedo kako se razbija ob steno. Upravnik zapornikov tudi sam občasno postane  zapornik vezan z okovi za kriminalce, reševajoč jih tako od pogubljenja..
Za konkretnejši vpliv glej Sozvezdje Andromeda  Etiopska princesa

29°03` ALRISCHA


Sozvezdje : Pisces (Ribe). Narava--.  Zvezda, v vrvi dveh rib, točneje predstavlja njihov vozel.
Splošni vpliv zvezde : V odvisnosti od ostale simbolike, ta zvezda lahko nakazuje na edinstvo s katerim se spajajo dve nasprotnosti (dualnosti in nasprotnosti ribe) ali na življenjski »vozel« v katerem se oseba lahko najde- nadalje nakazuje na vsako možnost davljenja in obešenja …            
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje RIBE- Pisces


V znaku Bika se nahaja 36  pomembnih zvezd med katerimi ni nobena zvezda prve velikosti. Čeprav spremenljive velikosti, Algol iz sozvezdja Persej –dosega povprečno velikost od 2,1 – je največja zvezda v znaku Bika.

 

00°24` MIRAH


Sozvezdje : Andromeda  ( Okovano dekle). Narava . Zvezda, ki se nahaja v pasu Andromede. Ta zvezda nakazuje tudi na razširjene noge.
Splošni vpliv zvezde : Srečna zvezda, ki označuje dobro srečo v zakonu in po tradiciji ga napravi trajnim. Prav tako ta zvezda nakazuje na lepoto in slavo, plodnost in opraščanje. V psihološkem smislu lahko nakaže briljanten um in osebo ustvari veselo. Pomoč prihaja od drugih ljudi. Vendar, tukaj moramo biti previdni pri oceni njenega vpliva v karti, predvsem zato, ker se je skozi večino 20 stoletja nahajala na 29°( v znak bika je vstopila 1971), a sama narava stopinje, kot zadnje v znaku, predstavlja anareto (rušilec življenja), pa je vpliv te zvezde bil oslabljen. Zadnjih 30 let se nahaja na 0°, ki je v tem smislu bolj ugoden, čeprav je še vedno specifično.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Andromeda  ( Okovano dekle).

00°58` MIRA


Sozvezdje : Cetus (Kit , morska pošast). Narava -.  Zvezda je locirana v vratu Kita in se imenuje ogrlica te konstelacije.
Ta zvezda je spremenljive velikosti in v 332 dneh (povprečno) ona napravi cel ciklus spremembe svoje velikosti, ki gre od velikosti 2- 9! Tako tekom cca. 5 mesecev je ta zvezda nevidna, ker je njena velikost pod pragom vidljivosti, da bi v sledečih mesecih ona postopoma povečevala svoj sijaj vse dokler ne naraste do zvezde 2 velikosti.
Splošni vpliv zvezde : Možni samomor v kritični situaciji (Hitler je imel  v konjunkciji s to zvezdo). Možno napačno življenje, kar pomeni, da oseba napačno izkoristi talente, ki jih ima v karti. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Cetus - Kit, morska pošast .

 

02°05` ANGETENAR


Sozvezdje : Eridanus (Podzemna reka). Narava .  Zvezda, ki se nahaja na krivini reke
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Eridanus (Podzemna reka).


02°42` TIL

Sozvezdje : Draco-Zmaj. Narava -.  Ta vozel označuje drugi od 4 vozlov v liku Zmaja. Ime izhaja od latinske besede »tulus«, kar pomeni »odebeljeno vzvišenje«, a v tem primeru se nanaša na kožnato-koščeno odebelitev v zadnjem delu vrata Zmaja.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Draco – Zmaj 

 

MESARTIM  03°11`

Sozvezdje : Oven-Aries. Narava -.   Zvezda, ki se nahaja v levem rogu Ovna. Ta zvezda nosi tudi naziv »Debeli Oven«.
Splošni vpliv zvezde: Izjemna hrabrost in drznost, posebno kadar je v vprašanju zaščita nekoga ali nečesa. Možno vpadanje v nepotrebne nevarnosti kadar je z malefiki.
Za konkretnejši vpliv glej –  Sozvezdje OVEN-ARIES


 

SHERATAN  03°30`

Sozvezdje : Oven-Aries. Narava -.  Še ena zvezda, ki se nahaja v levem rogu Ovna, poznana tudi kot Ovnov severni rog , označitev ali znak (to ime je dobila  ko je v času poletnega enakonočja izlazila in označevala poletje) .
Splošni vpliv zvezde : Nakazuje na veliko hrabrost ampak tudi na nevarnosti in telesne poškodbe , ki nastanejo zaradi impulzivnosti. Nevarnost od potresov in naravnih katastrof. Uspeh skozi vojno ali nekega uničevanja, ognja , potresa. Seizmologi, vojna industrija…
Za konkretnejši vpliv glej –   Sozvezdje OVEN-ARIES


 

CAPH  04°38`

Sozvezdje : Cassiopeia – Kraljica Etiopije. Narava -.  Zvezda v sredini črnega stola na katerem sedi Etiopijska kraljica.  Poznana je tudi kot dlan (ki doseže iz Plejada).
Splošni vpliv zvezde: Stari zapisi navajajo da ona prinaša probleme v odnosu na tisto kar je povezano z Islamom. 
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje
Cassiopeia- Kraljica Etiopije

MUTALAH 05°52`

Sozvezdje : Triangulum – Trikotnik. Vrh ali glava trikotnika.
Splošni vpliv zvezde:  in s tem tudi na vse glavne sodnike oziroma poznane pravnike.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Triangulum

 

ALPHIRK  06°43`

Sozvezdje : Kefej (Cepheus) (Kralj Etiopije). Narava -.  Zvezda, ki se nahaja izpod pasa desne strani Etiopskega kralja.

Splošni vpliv zvezde: Rulja, čreda ali gomila nečesa.                                

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Cepheus- Kefej – Kralj Etiopije  

 

HAMAL 06°59`

Sozvezdje Oven-Aries. Narava -.  Zvezda, ki se nahaja na čelu Ovna. Poznana tudi kot glava ovce ali rog tistega, ki udarja z glavo.
Splošni vpliv zvezde:  Trmoglavost in pogosto agresivnost ali prinaša sposobnost vodenja. Kriminal.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje OVEN-ARIES

Ko se je Sadam Husein rodil, njegovo  se je našlo na 07°20 v konjunkciji s Hamal-om v njegovi 1 hiši. Vse primarne lastnosti, ki se nanašajo na to zvezdo se lahko povežejo z osebnostjo in delima Sadama (posebno zato , ker se  nahaja v njegovi 1 hiši), zanimivo je, da je dispozitor  na 21°Ovna (kar je ugodno za njega kot voditelja, ker je šel dispozitor v znak v katerem  naravno egzaltira ) ampak na zvezdo Baten Kaitos iz Cetusa, ki daje prisilne migracije in padce, kot tudi vse tajne umore in pregone – za kar je on tudi obtožen, da delal proti Kurdim.

Vendar , ker je v času njegovega rojstva  Baten Kaitos bil na 21°09` , a njegova (dispozitor njegovega ) na 21°57 – je bilo potrebno da mine 60 let, da Baten Kaitos vsled precesije pride točno na 21°57, ko on pade v nemilost sveta (kvadrat …) in vojne sile (kvadrat ) in tedaj on pade iz položaja in je prisiljen na emigracijo – kot je to običajno, ko je zvezda kitovega želodca v vprašanju (Baten Kaitos) – je pogoltnjen .

 Na vrh

07°19` SCHEDIR


Sozvezdje : Cassiopeia – Kraljica Etiopije. Narava -.  Ta zvezda dobesedno označuje prsi v konstelaciji, kar tudi njeno ime na arabskem sugerira.
Splošni vpliv zvezde:  Pretiravanje in razmetavanje, kar posledično ustvarja probleme v življenju.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Cassiopeia- Kraljica Etiopije

 

07°23` ADHIL

Sozvezdje : Andromeda  ( Okovano dekle). Narava -. To je naj severnejša zvezda v sozvezdju  Andromede in se nahaja v njeni obleki.                                                
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje  Andromeda  Etiopska princesa

AZHA 08°17`

Sozvezdje : Eridanus (Podzemna reka). Narava .  Zvezda tudi , kot leglo znotraj reke. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Eridanus (Podzemna reka).

 

KAFFALJIDHMA  09°26`

AHIRD 10°15`

MARFAK 11°20`


ZIBAL
13°14`

Sozvezdje : Eridanus (Podzemna reka). Narava .  
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Eridanus (Podzemna reka).

 

TSIH  13°21`

Sozvezdje : Cassiopeia – Kraljica Etiopije. Narava-.  zvezda na bedrih Cassiopeia. Poznana tudi kot bič.

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Cassiopeia- Kraljica Etiopije  

 

ALMAK  13°39`

Sozvezdje : Andromeda ( Okovano dekle). Narava --. Dvojna zvezda na levem stopalu etiopske princeze. Poznana tudi kot stopalo zvezde.       
Splošni vpliv zvezde:  Vesela narava z ljubeznijo do sprememb. Druga zvezda, ki jo sestavlja (glede na to, da je Almak dvojna zvezda) ima marsovsko naravo in je zaradi tega možna sprememba Venerinega in Marsovega vpliva v karakterju izmenično. Oseba pod njenim vplivom je lahko popularna in ima dobribiti od drugih ljudi. Umetniška nagnjenost.

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Andromeda  Etiopska princesa 

 

MENKAR  13°44`


Sozvezdje : Cetus (Kit , morska pošast). Narava . Nozdrvi Cetusa- morske pošasti. Nos.
Splošni vpliv zvezde:  Neupravičena neprijateljstva, kar otrdi osebo. Poškodbe od živali. Problemi z grlom in glasilkam. V kombinaciji z malefiki obstaja nevarnost od zadušitve.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Cetus - Kit, morska pošast  .

 Na vrh

 

Ruchbah  18°06`


Sozvezdje : Cassiopeia – Kraljica Etiopije. Narava -.  Zvezda v kolenu kraljice Cassiopeje.  
Splošni vpliv zvezde: Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Cassiopeia- Kraljica Etiopije


BOTEIN  21°01`


Sozvezdje : Oven . Narava .  Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje OVEN-ARIES

 

RANA  21°02`


Sozvezdje : Eridanus (Podzemna reka). Narava . 
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Eridanus -Podzemna reka

 

GORGONA SECUNDA  23°26`

GORGONA TERTIA  24°26`

 

ZAURAK  23°52`

Sozvezdje : Eridanus (Podzemna reka). Narava .  Zvezda se pogosto povezuje z ladjo. Splošni vpliv zvezde: Včasih nakazuje na strah od smrti in samomorilske nagnjenosti. Občutljivost na mišljenje drugih ljudi.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Eridanus -Podzemna reka

CAPULUS  24°12`

Sozvezdje : Persei – Heroj. Narava -. Roj zvezd v držalu meča heroja Perseja.  
Splošni vpliv zvezde: Grobi liki, primitivna moška seksualna energija, nepoštenost v odnosu do drugih. Dogodki, ki se tičejo velikega števila ljudi. Kot vsak roj – tudi Capulus spada v povzročitelje problemov z vidom. Pri ugodni postavitvi , to je dobro za oftalmologe in vse tiste, ki delajo s poškodovanim vidom.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Persei – Heroj Perzej- Zmagovalec, Rešitelj

 

SEGIN  24°46`


Sozvezdje : Cassiopeia – Kraljica Etiopije. Narava -.  Zvezda izpod desnega kolena kraljice.  
Splošni vpliv zvezde: Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Cassiopeia- Kraljica Etiopije

ALGOL  25°26`

Sozvezdje : Persei – Heroj. Narava -.  Zvezda spremenljive velikosti. Predstavlja odsekano glavo Gorgone Meduze, katero drži Persej v svoji levi roki.  Poznana tudi, kot »demon , ki trepeče«.
Splošni vpliv zvezde: Vsakih 68 ur in 49 minut, točneje vsakih 1681 minuto (bodite pozorni na odnos števil 1-6-8-1) ta zvezda »namigne« oziroma zatrepeče, ker ima svojega manjšega spremljevalca, ki kroži okoli nje. Ta mig, ko se njena svetloba precej zmanjša, traja približno 8 ur. Ravno v tem času, ko ona najmanj sveti, njena malefičnost pride najbolj do izraza, ker je tedaj vpliv njene temnejše strani največji. Poznana je kot najbolj nesrečna, naj-nasilna in najnevarnejša zvezda na nebesih. V hebrejski mitologiji, Algol je poznan tudi kot Glava Satane, ali kot Lilit. Ona ima vsekakor vezo z Lilit glede na to, da praktično predstavlja primitivno žensko seksualno energijo. V vsakem primeru, ogromna strast izvira iz te zvezde, ki se lahko izrazi skoti vso plutonovo simboliko v najbolj direktnem smislu te besede. Mesar, kirurg (posebno za predel vratu ali grla), mafijaš.

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Persej – Heroj

Najbolj znanem svetovnem teroristu – Osami Bin LADENU – se je ravno na zvezdi Algol (v njegovem času točno na 25°34`) nahajal  (na 25°15`) v konjunkciji z in aplikacijskim kvadratom s  (na 28°43`)! Terorizem je tipičen za simboliko 12 hiše in znaka  (pri negativni manifestaciji) v slabi kombinaciji s  (ali serijo 8) in so skozi to njegovo kombinacijo vsi ti pogoji izpolnjeni.

 Na vrh

MISAM  27°07`


Sozvezdje : Persei – Heroj. Narava -.  Zvezda v levem laktu Perzeja.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Persei Perzej- Zmagovalec, Rešitelj

 

MIRAM  28°08`


Sozvezdje : Persei – Heroj. Narava -.  Zvezda v desnem laktu Perzeja.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Persei Perzej- Zmagovalec, Rešitelj

 

Roj 7 sester PLEJADA

(od 29°25` do 00°00`)


Na prostoru komaj 35` je postavljeno 7 malih zvezd , ki skupaj tvorijo roj Plejada . 7 zvezd predstavlja 7 sester, hčere Atlasa in Plejone. Poznane so kot »Čuvaji neba«. Nahajajo se v ramenskem pasu Bika. Najsvetlejša od njih je zvezda Alkiona, ki se od leta 2000 nahaja na 00°00. Kot pri vseh rojih in meglicah se njihov slab vpliv odraža pri problemih z vidom. Ta roj je v astrologiji tradicionalno povezan tudi z globoko žalostjo in tragedijo. Ta roj je ugoden za komandante v vojski (če je v konjunkciji s svetili na MC), a daje tudi uspeh pri kmetovanju in pri poslih povezanih s potovanji. Včasih so te osebe dobri svetovalci drugim, ki se nahajajo v skrajno težkih situacijah.
Vendar, za te zvezde je tipična nagnjenost k več paralelnim vezam (7 deklet). Orion je postal obseden z njimi in jih je iskal 7 let ampak jih ni našel.

 Na vrh

ELECTRA  28°50`


 Sozvezdje : Bik , skupina Plejada. Narava -.  Ena od 7 sester, poznana po tem, da se je skrila (od tod naziv »Plejada, ki manjka« ali nevidna Plejada). Electro je zavedel Zeus in ona mu je rodila sina Dardanusa, ki je kasneje osnoval Trojo. Po uničenju Troje, Electra je zapustila svoje sestre in se nastanila v Arktičnem krogu.  Sozvezdje BIK-TAURUS


 

KELENA-CELAENO  28°50`


Sozvezdje : Bik , skupina Plejada. Narava -.  Ena od 7 sester, poznana po tem, da jo je udarila strela.  Sozvezdje BIK-TAURUS

 

TAYGETA  28°59`


Sozvezdje : Bik , skupina Plejada. Narava -.  Ena od 7 sester, poznana po tem, da je posvetila Artemisu srno, ki jo je moral Herakle uloviti. Njo je prav tako zavedel Zeus in je z njim rodila Lakedomona, ki je kasneje osnoval Sparto.

 

MAIA  29° 12`


Sozvezdje : Bik , skupina Plejada. Narava -.  Najstarejša od 7 sester, poznana po tem, da je vse svoje sestre nadvladala z lepoto. Tudi njo je zavedel Zeus in je z njim rodila Hermesa. Kasneje je postala mačeha Arkadu, ki je bil sin Zusa in Kaliste.

 

MEROPA  29° 44`


Sozvezdje : Bik , skupina Plejada. Narava -.  Ena od 7 sester, poznana po tem, da se je edina od sester poročila za smrtnega človeka (Sifiza) in zaradi tega trpi, skrivajoč svoje lice v sramoti. Njen mož – Sifiz, ustanovitelj mesta Korinta, razkrije eno od Zeusovih posilstev, zaradi česar ga ta obsodi, da poriva ogromno steno navzgor v hrib v Hadu tako, da se vsakič ravno, ko izgleda da bo uspel, stena zakotali nazaj.

STEROPA  29° 44`


Sozvezdje : Bik , skupina Plejada. Narava -.  Ena od 7 sester, poznana po tem, da je posiljena od Ovna, rodila Enomaja – kralja Pize. Nahaja se na hrbtu Bika.


 BEID  28° 57`


Sozvezdje : Eridanus (Podzemna reka). Narava .  v stari Arabiji so to zvezdo imenovali »jajce«, delno zaradi njene posebne bele barve, kot tudi, ker se je nahajala blizu Nojevega gnezda. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Eridanus (Podzemna reka).

 

TEMIN  29° 53`


Sozvezdje : Eridanus (Podzemna reka). Narava . 
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Eridanus -Podzemna reka


Na vrh


ALCYONE  29° 31


Sozvezdje : Bik , skupina Plejada. Narava -.  Centralna zvezda vse 7 sester, ki se koristi, da predstavlja celo skupino. Poznana je tudi, kot kokoška. Nameščena je v lopatici ramena Bika. Alkiono je zavedel Posejdon in ona je postala njegova kraljica.
Za konkretnejši vpliv glej – skupina Plejada in .Sozvezdje BIK-TAURUS

 

ALRAI  29° 37


Sozvezdje :
Kefej (Cepheus) (Kralj Etiopije). Narava -.  Zvezda v levem stopalu Etiopskega kralja.       Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Kefej – Kralj Etiopije          


KEID  29° 44`


Sozvezdje : Eridanus (Podzemna reka). Narava .  Ime izvira iz besede Al Kaid- kar pomeni –lupine jajc vržena iz gnezda.  Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Eridanus (Podzemna reka).

ATLAS  29° 53`


Sozvezdje : Bik . Narava -.  Titan, ki podpira Nebesa. To je oče Hijada in Plejada, ki je obsojen, da podpira obremenitev Nebes na svoji glavi in rokah. Zaradi tega neki mitologi verjamejo, da vse konstelacije izvirajo od njega. Atlas in Plejona (njegova soproga) niso Plejade ampak so njihovi starši. Za konkretnejši vpliv glej –Sozvezdje BIK-TAURUS

 

PLEIONE  29°  48`


Sozvezdje : Bik . Narava -.  Mati Plejad in Atlasova prva žena. Poznana kot »kraljica plovb«, kar tudi njene hčere ustvari »tiste, ki plovejo«. Davni grški morjeplovci so opozarjali, da gredo na plovbo samo tekom mesecev, ko so Plejade vidne.
Za konkretnejši vpliv glej –Sozvezdje BIK-TAURUS        
Domov
ZVEZDE STALNICE

ATKIS 01° 15`


Sozvezdje : Persei – Heroj. Narava -.  Dvojna zvezda v ramenu Perzeja.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Perzej

 

MIRFAK 01° 20`


Sozvezdje : Persei – Heroj. Narava -.  Zvezda v desni strani Perzeja.
Splošni vpliv zvezde: Ne poslušanje nasvetov in vpadanje v probleme zaradi prenagljenosti. Žalost, gorje in trpljenje.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Persei  Perzej- Zmagovalec, Rešitelj

 

MENKIB 04° 14`


Sozvezdje : Persei – Heroj. Narava -.  Zvezda v levem stopalu Perzeja.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Persei  Perzej- Zmagovalec, Rešitelj

 

SCEPTRUM 04° 41`


Sozvezdje : Eridanus (Podzemna reka). Narava . 
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Eridanus- Podzemna reka

 Na vrh


05° 14` PRIMA HIADUM


Sozvezdje : Bik- Taurus . Narava -. To je glavna Zvezda od 6 zvezd Hijada, ki se nahajajo v predelu čela Bika. Redkeje poznana kot Aval Aldebaran – prvi od sledilcev. Hijade so bile hčerke Titana Atlanta in Okeanide Etre – bile so polsestre Plejadam. Po smrti njihovega brata Hilasa, ki se je utopil v vodnjaku, sestre so bile obremenjene z bolečino  in njihove solze padajo na nas, kot dež. Hijade so poznane tudi kot objokane sestre, a same nakazujejo na dež. Namreč, te zvezde so bile slabo znamenje za kmetovalce in mornarje. Važno je poudariti, da v to skupino zvezd (Hijade) spada tudi kraljevska zvezda prve velikosti Aldebaran, zato se Prima Hiadum tudi imenuje »prva« oziroma najvažnejša od Aldebarana.
Splošni vpliv zvezde: Nesrečne misli. V harmonični kombinaciji, ta zvezda daje dobrega in jasnega misleca, pisca ali govornika. To lahko daje v začetku dobre ideje ampak one najpogosteje končajo napačno. Nagnjenost k masovnem zbiranju, protestom in neredom. Upori in vstaje.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Bik- Taurus- Sozvezdje BIK-TAURUS

 

05° 59` HIADUM I

 

07° 03` HIADUM II


Sozvezdje : Bik (Taurus). Narava -. Druga zvezda pripadnic Hijada, ki se nahaja na čelu Bika. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Bik- Taurus in skupino Hijada.

 

08° 28` AIN HIADUM


Sozvezdje : Bik (Taurus). Narava -. Ena od zvezd Hijada, ki označuje njegovo desno oko (severno).
Splošni vpliv zvezde: Daje nesrečne misli kadar je v konjunkciji z malefikom ampak , če je ugodno postavljena- nakazuje na jasnega misleca, pisca in govornika, celo bolje kot je to primer z Prima Hiadum. Za konkretnejši vpliv glej –  Sozvezdje BIK-TAURUS

15`  ALDEBARAN


Sozvezdje : Bik (Taurus). Narava . Levo (južno) oko Bika. Vodilna zvezda zvezd. Imenuje se tudi sledilcem Plejad. Aldebaran je ena od 4 kraljevskih zvezd in ena od 4 čuvajev Neba. Poznana je kot čuvar vzhoda ali zvezda arhangel katero upravlja Mihajlo –vojni komandant Nebesne vojske.

Najstarejši poznan Zodiak je bil merjen od Aldebarana. Bil je poznan tudi  kot »napovednik«, glede na to, da je v odvisnosti od stanja na Nebu z Aldebaranom v tem trenutku določena usoda za naslednje leto. V znak je Aldebaran vstopil leta 1286.

Splošni vpliv zvezde: Uspeh na vzhodu in v vezi vsega, kar je povezano z vzhodom. Mogoč je vodeči položaj v nečem ampak tudi neprijateljstvo od partnerskega dela, partnerstva ali od javnih neprijateljev. Poudarjena je energija. Ker predstavlja »Čuvarja Vzhoda – nakazuje na uspeh od novih stvari  in na splošno , srečo pri vsakem začetku (sorodno vsakem vzhajajočem znaku).  Daje odgovorno pozicijo in uspeh v javnosti. Nevarnost od vremenskih nezgod.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje BIK-TAURUS

 

12° 06` TABIT 


Sozvezdje : Orion (Veliki lovec). Narava -. Severna  zvezda v levi roki Velikega lovca.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Orion

 

15° 27` CURSA


Sozvezdje : Eridanus (Podzemna reka). Narava .  Zvezda v reki. Nožni tron Oriona.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Eridanus-Podzemna reka

16° 49` HASSELEH


Sozvezdje : Auriga (Kočijaž). Narava -. Zvezda v levem členku Kočijaža.
Splošni vpliv zvezde: Sprememba okoliščin, ki pomembno vplivajo na neko življenje. Nagnjenost k življenju na vasi. Delo z mladimi in poučevanje.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Auriga – Kocijaz 

16° 17` Rigel 


Sozvezdje : Orion (Veliki lovec). Narava -. To je največja zvezda iz Oriona in se nahaja na njegovem levem , oziroma zahodnem stopalu. Poznana je tudi kot morska zvezda.
Splošni vpliv zvezde:
Rigel je povezan s slavo , bogastvom in originalnostjo. Daje hiter uspeh v življenju, ki je simbolizirana s planetom, ki se nahaja v konjunkciji z njo. Vendar s to zvezdo je obvezna stalna borba, da bi se obdržal uspeh v življenju, kar po drugi strani poveča moč osebe. Vendar, tukaj se pride do uspeha, če je oseba fokusirana  ne tisto kar dela, ker bo samo tedaj premagal vse objektivne prepreke. V kolikor ni fokusirana je možno razočaranje. Mehanične nagnjenosti in uspeh v vsem, kar je povezano z ostrimi predmeti, kot tudi v izumiteljstvu.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Orion (Veliki lovec)

Za zvezdo Rigel, ki predstavlja stopalo Oriona, vezana je tudi ena največjih dirk v zgodovini – kdo bo prvi stopil na Severni pol!  Dosti kasneje je ta ista zvezda postala simbol prvega koraka na Luni! Ker je Severni pol primarno simboliziran s planetom -Neptunom ( on je predvsem ocean in ne kopno, kot Južni pol  in do danes ni povsem sigurno kdo je stopil prvi na Severni pol!)


18° 48` HODEUS  I


Sozvezdje : Auriga (Kočijaž). Narava -. Eden od otrok. Zvezda v levi roki kočijaža . Ta zvezda, kot tudi drugi otrok – Hoedus 2, poznana je za najavljanje slabega vremena, dežja, neviht. Splošni vpliv zvezde: Naravna okretnost in inteligenca se tukaj pogosto izrazi – odvisno od ostalih faktorjev (najprej od narave planeta, ki je v konjunkciji, dispozitorja  in aspektov, ki jih planet prejema) to lahko odvede v pokvarjenost  in zle želje in namere in daje osebe, ki nikoli ne izpolnijo svojih obljub, ker eno govorijo drugo mislijo. Včasih to daje tudi strahopetce v borbi. Pri dobri postavitvi ta zvezda nakazuje na inteligentno osebo, ki ne okleva pred problemi in prav tako rada provaja sodne odločitve in odločitve oblasti – kar končno daje dobro osebo policije pred katero noben kriminalec ne ostane nekaznovan. Od vseh zvezd iz Kočijaža – ta in Hoedus 2 najbolj nakazuje na voznike, pilote, kapitane ladij in vse tiste, ki upravljajo s prevoznimi sredstvi (roke kočijaža).
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Auriga – Kocijaz 

 

19° 37` HODEUS II


Sozvezdje : Auriga (Kočijaž). Narava -. Drugi otrok. Zvezda v sklepu leve roke kočijaža. Ta zvezda, kot tudi prvi otrok -  Hoedus 1 , poznana je za najavljanje slabega vremena, dežja, neviht.
Splošni vpliv zvezde: Isti kot za Hoedus 1
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Auriga – Kocijaz 

 Na vrh

19° 51` NIHAL


Sozvezdje : Lepus –Zajec. Narava -. Zvezda v telesu zajca. Samo ime je izvedeno iz arabskega jezika in označuje izvor vode.
Splošni vpliv zvezde: Poudarjenost energije v nogah, zato je izjemno dobra za tekače in tudi odbojkaše. Namreč energija v udih je izjemna zato so ti ljudje lahko tudi zelo vešči tenisači, tudi za namizni tenis, ustvarijo da žogice letijo okoli njega kot , da so pod njegovo komando. Sposobnost maneverskih gibov na splošno.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Lepus –Zajec


 

21° 07` BELLATRIX


Sozvezdje : Orion (Veliki lovec). Narava -. Zvezda v levem ramenu Oriona. Amazonka – žena vojak – hitro prihajajoča bojevnica.
Splošni vpliv zvezde: Ker je ta zvezda poznana tudi »kot bojevnik, ki buči«, ina ženam daje predvsem zgovornost in »močan jezik«. Pri slabi kombinaciji (če je v konjunkciji z malefikom, če je dispozitor slabo postavljen daje ali od slabih aspektov do samega planeta, ki je na Bellatrixu) ona ženam prinaša nevarnost od istega jezika, ki tedaj privlači agresivnost. Ta zvezda predvsem prinaša borbenost in brezobzirno agresivnost. To je »gusarska zvezda«, ker osebe ustvari nevarnim v borbi ampak jih najpogosteje dovede v situacijo, da so ranjeni tako, da ostanejo brez roke, noge ali očesa, ostanejo invalidi ampak jim borbenost nikoli ne preneha ampak so tudi tako ranjeni nevarni strategi in močni borci. Pri ugodni postavitvi je oseba nagnjena hitrim odločitvam in energičnem izvajanju načrtov , kar dovede do napredovanja in uspeha ampak bo ta uspeh vedno obkrožen z zavistjo in mržnjo. Hrabrost je pri tej zvezdi vedno prisotna ampak pri slabih aspektih, poleg poškodb h katerimi je nagnjena, je prisotna tudi nagnjenost k borbi zaman in zablodi. Uspeh v borbi, posebno v vojski.

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Orion -Veliki lovec

 Na vrh

21° 33` ARNEB


Sozvezdje : Lepus –Zajec. Narava -. Zvezda v telesu zajca.
Splošni vpliv zvezde: Isti kot za NIHAL
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Lepus –Zajec

 

21° 19` CAPELLA (Amalthea)


Sozvezdje : Auriga (Kočijaž). Narava -. Zvezda v levem ramenu kočijaža . Včasih je bila ta zvezda znana kot Amalthea – mati dveh malih otrok (Hoedus 1  in Hoedus 2), ki je dojila Zeusa, ko je bil dojenček in je zaradi tega postavljena  na Mlečni cesti.

Splošni vpliv zvezde: Nakazuje počasti . Daje nagnjenost učenju in raziskavam , kot tudi nagnjenost vsemu kar je novo, kar tej zvezdi daje pečat radovednosti. Daje javno zaupno pozicijo. Neobičajnost  in nagnjenost pretirano veselem obnašanju.                                                                                   Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje  Auriga – Kocijaz 21° 49` MINTAKA


Sozvezdje : Orion (Veliki lovec). Narava -. Zvezda v pasu Oriona. Skupaj z Alnilanom in Alnitakom formira Cingulu Orionis (Orionov pas)

Splošni vpliv zvezde: Slaba točka v Orionua. Skriti neprijatelj. Kraj nevarnosti, posebnop če planet , ki se tukaj nahaja formira kvadrat z , posebno s Markabom (na 23°29´). V bistvu, oba kvadrata (tudi iz  in iz ) in vsekakor tudi opozicija iz  ( kjer se nahajajo zvezde iz škorpijonove žaoke Lesat in Šaula) so zelo nevarni, ker tedaj formirajo kompletno astralno sliko pada Oriona – močnega človeka. Vse zvezde iz Oriona dajejo nagnjenost do lova, v figurativnem ali direktnem pomenu ampak z Orinovim pasom, lov je manj čist, a lovec lahko postane tudi plen.

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Orion (Veliki lovec).

22° 20` PHACT


Sozvezdje : Columba –Golobica. Narava -. Zvezda v korenu desnega krila golobice.
Splošni vpliv zvezde: nagnjenost k odkrivanju novih stvari, znanosti in povezovanju ljudi. Prinašalec dobrih vesti.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Columba –Golobica.

 

  22° 27` HATSYA

Sozvezdje : Orion (Veliki lovec). Narava -.  Svetloba z vrha Orionovega meča.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Orion -Veliki lovec


23° 38` ALNILAM


Sozvezdje : Orion (Veliki lovec). Narava -. Zvezda v središčnem delu Orionovega PASA. Zaradi svoje bleščavosti je dobila tudi ime biserna ogrlica.

Splošni vpliv zvezde: Podoben kot pri Mintake glede na to da z njo in Alnitakom formira Orionov pas skozi katerega se te zvezde izražajo. Ta zvezda posebno lahko daje družbeni položaj ampak to ni dolgotrajno. Daje dobre organizacijske sposobnosti, ugodna je tudi za industrijo.            
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Orion (Veliki lovec).

22° 45` EL NATH


Sozvezdje : BIK. Narava . Zvezdana vrhu levega (severnega ) roga Bika.
Splošni vpliv zvezde: ta zvezda ima poudarjeno naravo  , predvsem, ker označuje špico v vrhu roga. Od tod lahko izhajajo tudi določene nevarnosti ampak tudi močan in prodoren uspeh na način, ki ga opisuje planet, ki je v konjunkciji z EL Nath-om, kot tudi njen dispozitor . Vsekakor , pri ugodni postavitvi ta zvezda lahko daje uspeh v vojni, kirurgiji in ostalim področjem, ki jim vlada .
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje BIK   Sozvezdje BIK-TAURUS

 

ENSIS  22° 59`

Sozvezdje : Orion (Veliki lovec). Narava -.To je velika meglica Oriona. Nahaja se na skorji Orionovega meča.
Splošni vpliv zvezde: Povzroča poškodbo vida, nakazuje na vsa mesta, ki se ne vidijo jasno. Grožnja iz mraka. Včasih pokazatelj nasilne smrti. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Orion (Veliki lovec).

23° 53` MEISSA 


Sozvezdje : Orion (Veliki lovec). Narava-. Zvezda, ki predstavlja glavo Oriona.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Orion -Veliki lovec
 

24° 47` AL HECKA


Sozvezdje : BIK. Narava . Zvezda, ki formira desni (južni ) rog Bika.
Splošni vpliv zvezde: Podoben kot pri EL NAT, ki formira Bikov levi rog. Poleg tega , ta zvezda ustvarja poudarjeno borbeno naravo na jeziku – včasih tudi pri delu. Nagnjenost trmoglavosti in fanatizmu.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje BIK-Sozvezdje BIK-TAURUS

 

24° 51` ALNITAK


Sozvezdje : Orion (Veliki lovec). Narava -. Zvezda v pasu Oriona.
Splošni vpliv zvezde: Podoben kot pri Mintake in Alnilama
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Orion -Veliki lovec


26° 34` SAIPH


Sozvezdje : Orion (Veliki lovec). Narava -. Zvezda v ročici meča Oriona.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Orion -Veliki lovec

26° 35` WAZN


Sozvezdje : Columba –Golobica. Narava -. Zvezda v korenu krila golobice.
Splošni vpliv zvezde: nagnjenost k odkrivanju novih stvari, znanosti in povezovanju ljudi. Prinašalec dobrih vesti, zvezda pomirjenja nasprotnikov.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Columba –Golobica.

POLARIS  28° 05`


Sozvezdje : Ursa Minor (Mali medved). Narava . Severna polarna zvezda –Stella Polaris. Zvezda v vrhu repa Malega medveda –sozvezdje, ki je poznano tudi kot Mali voz. Zvezda, ki je bila (in danes je ) osnovna orientacija mornarjem, kot tudi karavanam v puščavi . Imena, ki se vežejo za to zvezdo so še tudi Kinosura (Pasji rep), Popek sveta, Vrata nebesa, Najvišji vrh planine sveta, Smerokaz, Zvezda morja ( Maris)…Ta zvezda je poznana tudi kot Težišče planeta (od indijskih astronomov). Druga arabska verzija pravi, da je Polaris morilec velikega nebesnega vojščaka, ki večno leži v ogromnem kovčku katerega zvezde orišejo kot Velikega medveda, medtem, ko vse ostale zvezde žalujejo za svojim izgubljenim herojem in vsako noč marširajo po nebu v večni pogrebni povorki. Polaris je kot krivec, sam in nepokreten, izgnanec, ki je večno postavljen v najhladnejši del severnega neba.

Bolj, kot ostale, ta zvezda predstavlja center okoli katerega se vse vrti (gledano iz zemlje). Zanimivo je, da je Uran odkrit ravno takrat, ko se je nahajal zelo blizu konjunkcije s Polaris-om (13.03.1781). ta zvezda, ki simbolizira večno vrtenje (narava -vrtenje,gibanje…) in tudi samo odkritje Urana v njeni neposredni bližini dodaja bistven vpliv Urana tej zvezdi.

Splošni vpliv zvezde : Polarna zvezda predstavlja »luknjo«  skozi katero vse stvari v obstoju morajo iti, da bi nastale. Ona je začetek vsega kar je novo : nove iznajdbe, nove države, nove širine, nove tehnologije, nova religija, nova doba…Njena uranovska narava ima veze tudi z vsemi humanističnimi deli, humanitarnimi organizacijami, ljudskim pravicam. Vpliva na izobrazbo v najširšem smislu te besede, a predvsem na princip in parameter resnice. Pri slabi postavitvi,  Polaris nakazuje na pridobivanje lastnine na slab način.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Ursa Minor (Mali medved).

 Na vrh

28° 17` BETELGEUSE 


Sozvezdje : Orion(Veliki lovec). Narava -. Zvezda v desnem ramenu  Oriona.
Splošni vpliv zvezde : Zmaga in večna slava. Sijajni in talentirani športniki. Glasnik bogastva. Pri slabi postavitvi – nevarnost od udara strele in možnost uboja. Ta zvezda, skupaj s Polarisom , predstavlja New York, posebno Menheten. Eden od pokazateljev ,  ki gre temu v prilog je tudi pozicija na 28° 11.09.2001 – ko se je zgodila največja tragedija tega mesta.
Luna se je v trenutku prvega napada letala v zgradbo trgovinskega centra nahajala na zvezdi Betelgez . Dispozitor Lune , ki se nahaja na 14° in to na samem ascendentu napada letala. To je stopinja na kateri se nahaja natalni  v horoskopu ZDA ampak tudi stopinja na kateri je Algorab – težka zvezda pokvarjenosti iz Krokarja, pa je ta zahrbten napad izveden ravno iz te »ptice«, oziroma letala…

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Orion -Veliki lovec

 

28° 17` MENKALINAN 

Sozvezdje : Auriga (Kočijaž). Narava -. Zvezda v desnem ramenu kočijaža .
Splošni vpliv zvezde : Nakazuje nevarnost od kriminalcev, nasilje , uničevanje, posebno če je v slabi postavitvi (na primer, s prizadetim malefikom). Prav tako prinaša nevarnost od požara. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Auriga – Kocijaz.


12` PHERKARD (Jildun)

Sozvezdje :  Ursa MinorMali medved. Narava -. Zvezda v središčnem delu repa Malega medveda. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Ursa MinorMali medved


03° 06` PROPUS


Sozvezdje :  Geminorium (Dvojček). Narava - . Zvezda spremenljive velikosti v desnem stopalu zahodnega Dvojčka (Kastora).
Splošni vpliv zvezde: zelo dober intelekt, ki osebi omogoča, da ideje vedno izraža na jasen in razumljiv način. Ugodna zvezda za umetnost in splošno srečno in uspešno življenje. Pri slabi postavitvi lahko prinese sramoto in probleme s koleni.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Geminorium


Richard Bach –ameriški pisec, ki je s svojimi deli na enostaven in razumljiv način milijonom ljudi približal bistvo vsakega duhovnega iskanja skozi svoje knjige, ki so prodane v milijonskih nakladah in prevedene na več kot 50 jezikov sveta. Njegovo  se nahaja ravno na zvezdi Propus in to ne samo v običajni konjunkciji ampak je v okultaciji z njo, kar vpliv te zvezde na njegovo življenje in poklic ( se nahaja na samem začetku 10 hiše!) ustvari dramatično poudarjeno. Ravno ta zvezda Propus je zaslužna za njegov umetniški talent in sposobnost jasnega prenašanja idej. Dispozitor  je , ki se nahaja na 27°, na zvezdi ALFARD iz Hidre, ki pri ugodni postavitvi nakazuje doseganje višjih stanj zavesti. Ker je v  v recepciji s  v  in prejema samo ugoden aspekt od (vladarja 3 hiše), že lahko dobimo sliko sijajnega pisca, ki bo uspel, da se dotakne višjih nivojev realnosti skozi svoja dela.
Če opazujemo njegovo serijo 3, ki bo sedaj primarno pokazala pisca, ki živi v njemu, vidimo, da se vrh 3 hiše nahaja na zvezdi Agena iz Kentavra, ki daje uspeh v preiskovanju skozi tisto področje, ki je simbolizirano s planetom ali vrhom hiše s katerim je v konjunkciji in, ker je to tukaj 3 hiša – uspeh se lahko pričakuje skozi mentalna preiskovanja. Vladar 3 hiše () nahaja se točno na MC –poudarjajoč uspeh in sam poklic ampak je tudi v konjunkciji z zvezdo Betelgez , ki ne samo, da daje večno slavo in uspeh – ampak je zelo povezana z ZDA – kjer je on dosegel maksimalni uspeh.
Torej, njegov vladar 3 hiše () je v aplikacijskem aspektu –sekstil z , ki je na zvezdi Alfard in ki je dispozitor ( je na Propustu), pa je iz te kombinacije teh 3 planetov, ki se nahajajo na teh tipičnih zvezdah ustvarjen pisec Richard Bach.

08° 32` DIRAH


Sozvezdje :  Geminorium (Dvojček). Narava - . Zvezda v desni peti zahodnega Dvojčka (Kastora). Včasih se za njo vežejo tudi simbolični nazivi »pretepena« ali »zlorabljena«.
Splošni vpliv zvezde: zelo podobno, kot pri Propus-u. Lahko se doda da ona daje nekaj več moči in lastnine, kot Propus ampak pri slabi postavitvi lahko opiše neko zlorabljeno ženo, ki v dani simboliki živi v horoskopu osebe.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Sozvezdje DVOJCEK-GEMINI

 

06° 52` MIRZAM


Sozvezdje : Canis Major – Veliki pes. Narava  . Zvezda v prednji levi šapi Velikega psa. Najavljač Siriusa. Tisti, ki buči, je glasen, da bi najavil velikega Siriusa.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Veliki pes


 

07° 03` FURUD


Sozvezdje : Canis Major – Veliki pes. Narava  . Zvezda v prednji levi šapi Velikega psa.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Veliki pes

 

08° 32` ALHENA


Sozvezdje :  Geminorium (Dvojček). Narava -. Zvezda v levi peti vzhodnega Dvojčka (Poluksa). Pogosto imenovana tudi kot močnejše stopalo Dvojčka.
Splošni vpliv zvezde: Podoben kot pri Propus in Dirah , pri čemer daje tudi sposobnost pregovarjanja  in mirne rešitve spopadov. Nagnjenost k umetnosti, v določenih primerih tudi znanosti. Pri slabi postavitvi lahko nakaže na slabo točko in poškodbo (Ahilova peta).

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Sozvezdje DVOJCEK-GEMINI

09° 22` MEBSUTA


Sozvezdje :  Geminorium (Dvojček). Narava . Zvezda v desnem kolenu zahodnega Dvojčka (Kastora). Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Sozvezdje DVOJCEK-GEMINI

 

10° 38` ALZIRR


Sozvezdje :  Geminorium (Dvojček). Narava -. Zvezda v desnem stopalu vzhodnega Dvojčka (Poluksa). Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Sozvezdje DVOJCEK-GEMINI

 

13° 15` DZIBAN

Sozvezdje : Draco (Zmaj) Narava -. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Draco – Zmaj


 SIRIUS  13° 33`


Sozvezdje : Canis Major – Veliki pes. Narava -  . Največja zvezda na nebu katere magnituda ima negativno vrednost (-1.46!), kar je ustvarja dramatično večjo od vseh ostalih zvezd. Nameščena je v ustih Velikega psa. Poznana je tudi, kot Pasja zvezda a v rimskih časih so jo imenovali tudi Čuvaj ali nadzornik Evrope.

Splošni vpliv zvezde: Za Sirius se je verjelo, da je bil »oddaljeno Sonce, ki je osvetljevalo oddaljena nebesna telesa« in, da je ravno Sirius zvezda, ki je težišče okoli katerega se giblje naša zvezdna skupina. Namreč, ker se Sonce giblje okoli Siriusa enako, kot se Zemlja okoli Sonca. Zaradi tega mora biti njegov vpliv  povezan s »super močjo in s tistim, ki vrši kontrolo istih, ki so že močni.
Zanimivo je, da se v karti Združenih držav nahaja na Siriusu, ne samo zato, ker oni predstavljajo »super silo« na planetu ampak zato, ker je Sirius čuvaj ali nadzornik Evrope. ZDA so se nekajkrat vmešale v vojne v Evropi v prejšnjem stoletju in vloga nekoga, ki budno nadzoruje vsa dogajanja v svetu je prav tako ena od karakteristik politike te države.
Predstavlja moč, bogastvo in dobro srečo pri vsaki ugodni postavitvi. Pri slabi postavitvi (kar je vedno definirano z naravo planeta, aspekti, ki jih prejema, kot tudi stanje z njenim dispozitorjem) ona nakazuje na nepremišljene besede in prizadetost, naglost in strastnost. Poleg tega vedno obstaja nevarnost od ugriza psa ali neke druge živali, kot tudi nagnjenost k poškodbam. Sirius je odlična zvezda tudi za poklic čuvarja, telesnega branitelja,  skrbnika, pastirja.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Canis Major – Veliki pes

CANOPUS 14° 25` 


Sozvezdje : Argo Navis (Carina) (Ladja). Narava- .To je druga zvezda po velikosti na nebu za Siriusem. Nahaja se na veslih Ladje. Poznana je kot »Svetilnik vesolja« in mornarjem je služila in še služi, kot Južna polarna zvezda. NASA jo je koristila kot označitev pri določanju koordinat pri kozmičnih letih in prav tako služi kot navigacijska pomoč  med zvezdnimi orbitami.  
Splošni vpliv zvezde: Dolga potovanja, modrost, izobraženost, nagnjenost k filmu in pisanju. Nakazuje na nagnjenost k odkrivanju nepoznanih, pogosto oddaljenih prostorov. Pri slabi postavitvi so možni brodolomi in na splošno nevarnost od vode.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Argo Navis –Ladja  

       

14° 31` MEKBUDA


Sozvezdje : GEMINI –Dvojček. Narava
. Zvezda v desni nogi dvojčka Poluksa. Za konkretnejši vpliv glej –  Sozvezdje DVOJCEK-GEMINI

18° 12` WASAT


Sozvezdje : GEMINI –Dvojček. Narava -. Zvezda v desni roki dvojčka (Kastorja).
Splošni vpliv zvezde: Povezan s strupi, kemikalijam in plini – pri težji postavitvi nakazuje na zastrupitev in davljenje. Nagnjenost k pesimizmu. Prevare, zle namere, nasilje in splošni terorizem. S to zvezdo se je v okultaciji našla tudi točna konjunkcija in  pri atomski eksploziji nad Hirošimo, in na isti stopinji se je našel tudi sekundarni Ascendent Osame Bin Laden 11.09.2001, ko je izvršen teroristični napad na svetovni trgovinski center v New Yorku. Na tej zvezdi sta se našla tudi do minute točnem razponu in  v trenutku pada avtobusa v Tiso 15.4.2005 (na 16°04` ,  na 20°57` , zvezda na sredini 18°31 ), ko je izginilo in potopljeno (udavljeno) 13 potnikov…
Ta zvezda je ugodna za kemike, farmacevte, anesteziologe, kot tudi tiste, ki delajo z nafto, bencinom in oljem.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje DVOJCEK-GEMINI

 Na vrh

18° 41` IOTA GEMINI


Sozvezdje :  Geminorium (Dvojček). Narava - . Zvezdo pogosto napačno imenujejo Propus.  To je majhna zvezda, ki se nahaja med rameni Dvojčka.
Splošni vpliv zvezde: Spajajoč dvojčka, ta zvezda omogoča iznajdbo rešitve, daje pomoč »preko veze« in omogoča sodelovanje. Tukaj lahko dva različna mišljenja dajeta popolnoma novo kvaliteto, ki omogoča napredek in uspeh. Ta zvezda je zaradi tega zelo dobra tudi za astrološko delo, ker astrologu omogoča, da premaguje ozke okvire sebe, ker je bolj odprt za komunikacijo  z »višjim Jaz« . Pri slabi postavitvi ta zvezda lahko privede do podvojene osebnosti oziroma – psihološko zelo nestabilne osebe.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje DVOJCEK-GEMINI

 

19° 17` MULIPHEIN


Sozvezdje : Canis Major – Veliki pes. Narava . Zvezda v vratu Velikega psa. Rečeno je, da je to zvezda v katero se lahko zaklejete.
Splošni vpliv zvezde: Sigurnost, zanesljivost, zvestoba
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Canis MajorVeliki pes

 

19° 55` CASTOR


Sozvezdje :  Geminorium (Dvojček). Narava . Zvezda, ki predstavlja glavo zahodnega Dvojčka. Od dveh dvojčkov, Kastor je smrtni brat dvojček. Poznan je po svoji veščini krotitve konj. Simboličen naziv za Kastor-ja je tudi Vladar, ki bo prišel.
Splošni vpliv zvezde: Povezan je z nasiljem in stisko, pogosto se povezuje z zlomi rok in nog. To je tipična Merkurska zvezda in v odvisnosti kako je zvezda postavljena, ona lahko nakaže na izjemno ostroumnost medtem, ko pri slabi postavitvi vodi do živčnega zloma. Ugodna je za izdajateljstvo, pravo, kot tudi delo s konjim.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje DVOJCEK-GEMINI

 

20° 26` ADHARA


Sozvezdje : Canis Major – Veliki pes. Narava . Zvezda izpod trebuha Velikega psa. Simboličen naziv za to zvezdo je tudi Devica.

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Canis MajorVeliki pes

Na vrh


 21° 52` GOMEISA


Sozvezdje : Canis Minor – Mali pes. Narava - . Zvezda v grlu - vratu Malega psa. Poznana je tudi kot »Tisti, ki joče« .
Splošni vpliv zvezde: Povezana je z vodo in utapljanjem. Ljubezen do psov ali strah do njih.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Canis Minor – Mali pes

Neptun –bog morja dne 14.04.1912, ko je v vodah Severnega Atlantika naletela na led največja in najbolj sigurna potniška ladja, ki je kdajkoli napravljena (potopilo se je 1523 oseb).  je bil na malo poznani zvezdi Gomeisi, ki se je tedaj nahajala točno na 21°59` ,   je bil to noč na 21°02` . Dispozitor  je , ki se je nahajala v zelo bliski aplikacijski konjunkciji s Seat-om, zvezdo tipično za brodolome in utapljanje , ki je poleg tega tudi v aplikacijskem aspektu s . Ta konjunkcija s Seat-om in kvadrat s pride do perfektnosti v naslednjih 2 urah , ko se je ladja definitivno potopila

 

 

22° 40` MUSCIDA


Sozvezdje :  Ursa MajorVeliki medved. Narava . Zvezda v nosu Velikega medveda.
Splošni vpliv zvezde: Potrpežljivost ampak težek duh in velika jeza ob priliki razdražljivosti. Sumnjičavost.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje
Ursa MajorVeliki medved

22° 54` POLLUX


 Sozvezdje : GEMINI –Dvojček. Narava . Zvezda, ki predstavlja glavo vzhodnega Dvojčka. To je nesmrtni Dvojček. Poluks je poznan po svojem boksarskem znanju. Simbolično je poznan tudi kot Nori deček , vendar Sodnik brez srca.
Splošni vpliv zvezde: Za razliko od Kastor-ja, ki je lahko značajno inteligentnejši, Poluks je okruten in brezobrazen. Te dve zvezde predstavljajo kombinacijo »dober policaj-slab policaj«. Tukaj se pogosto dogaja, da oseba postane groba zaradi neke prevare drugih  ali zaradi nesrečnih okoliščin, Pod zelo ugodnimi pogoji, oseba tukaj lahko kanalizira energijo zvezde in tedaj se to izraža s plemenitostjo požrtvovalnosti za druge, ravno tako, kot je to v nekem trenutku napravil za Kastor-ja, ko je z njim delil svojo nesmrtnost. Zaradi tega Poluks tudi nakazuje na stvari, ki so včasih nore ampak dovolj drzne in , če jih oseba napravi – postane opažena po tem in njeno ime postane nesmrtno. Dobra je za borilne veščine (posebno boks).

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje GEMINI –Dvojček >>Sozvezdje DVOJCEK-GEMINI

 

23° 04` WEZEN


Sozvezdje : Canis Major – Veliki pes. Narava . Zvezda v prednjem desnem kolku Velikega psa. Poznana je tudi, da označuje nekaj, kar ima pomembno fizično težo..
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Canis MajorVeliki pes

 

25° 13`  PROCYON


Sozvezdje : Canis Minor – Mali pes. Narava -  . Zvezda, ki se nahaja v telesu Malega psa. Zelo srečna zvezda. Poznana je tudi kot »Večna prisotnost pravice« in »Dajalec dobrega vpliva« in je v vseh tradicijah zelo spoštovana.
Splošni vpliv zvezde: Lahko zelo vzdigne človeka ampak je zelo važno, da oseba nikoli ne pretirava in da modro planira, ker tisto kar napravi naglo in nekvalitetno privede do neuspeha. Narava zvezde je sorodna - , zato osebo lahko napravi drzno in prenagljeno, posebno, če so ti planeti slabo postavljeni v karti. Uspeh na splošno, če je ta zvezda povezana z benefiki.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Canis Minor – Mali pes.

 

28° 58`  ALUDRA

Sozvezdje : Canis Major – Veliki pes. Narava . Zvezda na hrbtu velikega psa. Povezana je z Glavo dekleta. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Canis MajorVeliki pes

27° 04`  FARKADAIN


28`  TALITHA


Sozvezdje :  Ursa MajorVeliki medved. Narava - . Zvezda v prednji šapi Velikega medveda. Povezana je s skakanjem. Ta beseda v prevodu pomeni »hči sestanka«. Za njo je vezana zgodba iz evangelija po Marku, kjer eden od voditeljev Sinagoge pride do Jezusa in mu pove, da je njegova mala hči pred smrtjo. Jezus gre do hiše hčerke, jo vzame v svoje roke in izgovori: 2talita kumi«- kar pomeni »vstani hči«, zatem ona vstane in ozdravi. Naziv »hči sestanka« pride iz tega, ker je hčerin problem bil vzrok sestanka z Jezusem.

Splošni vpliv zvezde: ta zvezda je povezana z zdravljenjem ali opisuje tudi pojav problema za katerim pride do srečanja z važno osebo.

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Ursa MajorVeliki medved


55`  AL TARF


Sozvezdje : RAK. Narava -. Zvezda v južnem zadnjem stopalu Raka. Njen simbolični naziv je tudi »Konec«, Nakazujoč, da je ona vrh ali konec stopala.  
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje RAK-CANCER

Na vrh

28`  AZMIDISKE

Sozvezdje : Argo Navis (Carina) (Ladja).
Narava - . Zvezda, ki se nahaja iznad krme v Ladji.  Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Argo Navis –Ladja


52`  PRAESEPE CLUSTER


Sozvezdje : RAK. Narava -. To je meglica v glavi Raka, ki jo sestavlja najmanj 40 zvezd. To ime pomeni »jasli«, a misli se na jasli osla, katerega so jahali Dionis in Hefest. Ena od zvezd te meglice predstavlja tudi kralja Midasa, ki je imel sposobnost, da vse kar se dotakne spremeni v zlato in je ta meglica karakteristična tudi za večje število vplivnih ljudi in kraljev.
Splošni vpliv zvezde: Pokretač, gonilna sila velikih poslovnih projektov. Plodnost. Problemi z vidom in očmi (posebno levim očesom). Pri slabi postavitvi izziva podložnost infektivnim obolenjem . Povezuje osebo z duhom prednikov.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje RAK-CANCER

07° 13`  ASELLUS BOREALIS


Sozvezdje : Cancer - RAK. Narava -. Zvezda na hrbtu Raka. Ime  v prevodu označuje severno oziroma moškega osla.

Splošni vpliv zvezde: Prevzemanje odgovornosti  za dobrobit drugih in skrb za najbolj ogrožene. Pri slabi postavitvi- nevarnost od velikih domačih živali, kot tudi izražena trmoglavost. V kolikor so in  (katerih narava je ta zvezda) slabo postavljeni, kot tudi planet, ki se nahaja na Aselusu – potem se poleg trmoglavosti  lahko pojavi tudi brutalna agresivnost. Pri najslabši opciji, to je zvezda, ki lahko vodi tudi do nasilne smrti. Kot tudi pri Prezepu – tukaj tudi obstaja izražena nevarnost za vid in posebno problemi z levim očesom.Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje RAK-CANCER

 

08° 24`  ASELLUS AUSTRALIS


Sozvezdje : Cancer - RAK. Narava -. Zvezda v telesu hrbtu Raka. Ime  v prevodu označuje južnega oziroma ženskega osla.
Splošni vpliv zvezde: ISTI KOT ZA Asellus Borealis - Prevzemanje odgovornosti  za dobrobit drugih in skrb za najbolj ogrožene. Pri slabi postavitvi- nevarnost od velikih domačih živali, kot tudi izražena trmoglavost. V kolikor so  in  (katerih narava je ta zvezda) slabo postavljeni, kot tudi planet, ki se nahaja na Aselusu – potem se poleg trmoglavosti  lahko pojavi tudi brutalna agresivnost. Pri najslabši opciji, to je zvezda, ki lahko vodi tudi do nasilne smrti. Kot tudi pri Prezepu – tukaj tudi obstaja izražena nevarnost za vid in posebno problemi z levim očesom.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje RAK-CANCER  


09° 59`  Gianfar

09° 59` GIANSAR -AL DIB

Sozvezdje : Draco (Zmaj). Narava --. Zvezda v repu zmaja. Njeno hebrejsko ime pomeni kaznovani neprijatelj.
Splošni vpliv zvezde: Nakazuje na nestanovitnost, kot tudi na strupe. Njegov vpliv se povezuje tudi s plazilci. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Draco – Zmaj 

 

12° 41`  KOCHAB


Sozvezdje :  Ursa MinorMali medved. Narava -. Zvezda v prednjem desnem kolku Malega medveda.
Splošni vpliv zvezde: Možna  nagnjenost samomoru, posebno, če svetila ogrožajo planet na tej zvezdi.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Ursa MinorMali medved

 

13° 01`  ACUBENS


Sozvezdje : Cancer - RAK. Narava --. Zvezda v južnih kleščah Raka. Poznana tudi kot rakove škarje.
Splošni vpliv zvezde: Ta zvezda v glavnem nakazuje na nemoč (»vpadanje v klešče«) in zaradi tega lahko nastanejo vsi problemi. Zato, v kolikor je ona v konjunkciji z  ali vladarjem 3 hiše ali planet, ki je v konjunkciji z Acubens-om slabo aspektira nekaj iz serije 3 –oseba ima nagnjenost da laže, a lahko poudari tudi nagnjenost h kriminalu. Zaradi tega se pogosto tretira kot zvezda zločincev. Pri slabi postavitvi se pojavijo težka razočaranja, in izkušnje. To je posebno izraženo pri osebah na položaju, kot tudi tistih, ki se ukvarjajo s politiko.
Na tem mestu je bilo  tistega dne, ko je vržena atomska bomba na Hirošimo. Pri ugodni postavitvi Acubens  nakazuje na oster intelekt in sposobnost za reševanje problemov tam, kjer se drugi ne znajdejo. Prav tako, kadar je dobro postavljena lahko opiše tudi mesto zaščite, oziroma skrivanja. Lahko nakaže na razpečevalca droge, cigaret, alkohola…

Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje RAK-CANCER  

 Na vrh


14°
35`  DUBHE


Sozvezdje :  Ursa MajorVeliki medved. Narava  . Zvezda v hrbtu Velikega medveda. Splošni vpliv zvezde: Destruktivnost in težka usoda. Nevarnost od divjih zveri.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Ursa MajorVeliki medved

 

17° 15`  ALTERF


Sozvezdje :  LEV. Narava  -. Zvezda v odprtih ustih Leva. Poznana tudi, kot sijaj Leva. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje LEV

 

18° 13`  NAOS


Sozvezdje : Argo Navis (Carina) (Ladja). Narava - . Zvezda  v krmi Ladje.  
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Argo Navis –Ladja


18° 49`  MERAK


Sozvezdje :  Ursa MajorVeliki medved. Narava . Zvezda v desnem boku Velikega medveda.
Splošni vpliv zvezde: Nagnjenost komandirati . Vztrajnost v fizično težkih situacijah.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Ursa MajorVeliki medved


18° 56`  TANIA BOREALIS


Sozvezdje :  Ursa MajorVeliki medved. Narava  . Zvezda v desni zadnji šapi Velikega medveda. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Ursa MajorVeliki medved


20° 05`  RASALAS AUSTRALIS


Sozvezdje :  LEV. Narava  -. Zvezda nameščena v glavi ali čeljusti Leva.
Splošni vpliv zvezde: Borbenost in neustrašnost ampak tudi nagnjenost k destrukciji in samo destrukciji. Nagnjenost nesrečnim slučajem. Včasih ideje o samomoru posebno, če so in (katerih narava je ta zvezda) slabo postavljeni. Pri ugodni postavitvi, ta zvezda nakazuje na višji nivo duhovnosti.
Za konkretnejši vpliv glej –Sozvezdje LEV- LEO

 

20° 37`  TANIA AUSTRALIS


Sozvezdje :  Ursa MajorVeliki medved. Narava . Zvezda v desni zadnji šapi Velikega medveda. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Ursa MajorVeliki medved

 


20° 49`  RASALAS BOREALIS


Sozvezdje :  LEV. Narava  -. Zvezda v glavi Leva.
Splošni vpliv zvezde: Isti kot za  Rasalas Australis
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje LEV- LEO

 

21° 01`  PHERKAD


21° 04`  PHERKAD MINOR

Sozvezdje :  Ursa MinorMali medved. Narava -. Zvezda v listu prednje noge Malega medveda. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Ursa MinorMali medved

23° 40`  SUBRA


Sozvezdje :  Lev. Narava -. Zvezda v levem kolenu Leva.
Za konkretnejši vpliv glej –
Sozvezdje LEV- LEO

Na vrh


26° 57`  ADHAFERA


Sozvezdje :  Lev. Narava -.  To je dvojna Zvezda v grivi Leva.
Splošni vpliv zvezde: Pri slabi postavitvi se povezuje s kriminalci medtem, ko pri boljši nakazuje na policaje, gasilce, vojna lica in podobno.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje LEV- LEO


26° 59`  AL DŽIEBA

Sozvezdje :  Lev. Narava -. Zvezda v čelu Leva. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje LEV


27° 17`  AL DŽABHA


Sozvezdje :  Lev. Narava-. Zvezda v grivi Leva. Povezana je tudi s čelom Leva.
Splošni vpliv zvezde:  Upor podrejenih in nevarnosti od njih. Nasilna narava.
Za konkretnejši vpliv glej –
Sozvezdje LEV- LEO

27° 28`  ALPHARD


 Sozvezdje :  Hidra (vodna kača). Narava --. Zvezda nameščena v vratu vodne kače, poznana je kot njeno srce.
Splošni vpliv zvezde: Tipična je za zastrupitve na kakršenkoli način (s tekočino ali plinom), kot tudi zla uporaba drog ali celo pretirano kajenje. Z njo obstaja tudi nevarnost ugriza kač in strupenih insektov. Ta zvezda prav tako nakazuje na zastrupitve v odnosih, zato je tu posebno prisotna nagnjenost k prevaram, posebno z moške strani. Samo pri ugodni postavitvi te zvezde (kot tudi planetov, ki opisujejo njeno naravo) ona lahko vodi do zelo visokega stanja zavesti (kar je zelo redko).
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje
Hidra (vodna kača).

REGULUS 29° 15`


Sozvezdje : LEV. Zvezda v telesu Leva predstavlja njegovo srce. Poznana je tudi kot Rex (»Kralj« v latinščini), beseda Regulus je izpeljanka od Rex-a in pomeni »Mali kralj«. Ta zvezda se koncem 2012 oziroma v začetku 2013 pomakne v Devico po 2160 let bivanja v znaku Leva. Ona je glavna od 4 kraljevskih zvezd stare Perzije in predstavlja »Čuvarja severa«.
Splošni vpliv zvezde:  Vpliv Regulusa je direktno soroden kombinaciji vpliva  in, prinaša zmago in uspeh in, če so ti planeti dobro postavljeni, oseba dosega velik uspeh. Tukaj je potrebno polagati pozornost na postavitev  v karti osebe, ker je to drugi planet , ki je predstavnik narave Regulusa zato v meri v kateri je on slabo postavljen v karti, osebi preti nevarnost od »pada« po uspehu.  Regulus ima lastnost, da osebo dvigne daleč višje od okolice v kateri je ona rojena, posebno, če je na MC ali v konjunkciji z vladarjem Ascendenta. V kolikor je  ugodno postavljen, Regulus daje osebi tudi neko vrsto plemenitosti in odkritosti proti drugim. Regulus posebno poudarja uspeh v vojni ali državni hierarhiji in pogosto daje veze z vplivnimi ljudmi na splošno.

Pri slabi postavitvi Regulusa ( v konjunkciji z malefiki, slabi postavitvi dispozitorja -  ali z zelo slabim stanjem  in  v karti) so sigurne tudi fizične nevarnosti in nagnjenost k nasilju. Sigurno je, da je ena od kombinacij v kateri se aktivira slaba simbolika te zvezde tudi istočasen slab aspekt  in glede na to, da je nemejski Lev (), ravno v pečini () zadavljen ()…
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje LEV- LEO

29°  54` PHECDA


Sozvezdje :  Ursa MajorVeliki medved. Narava  --. Zvezda v desnem bedru  Velikega medveda.
Splošni vpliv zvezde: V kombinaciji z malefiki nakazuje na prelivanje krvi, oziroma je to vzrok tega. Ko je bil ubit prestolonaslednik Ferdinand v Sarajevu leta 1914 se je  nahajal ravno v konjunkciji z Phecdom in ta dogodek je postal vzrok velikega prelivanja krvi tekom 1 svetovne vojne. Prav tako, ta zvezda lahko nakaže na neobičajne in tudi patološke seksualne nagnjenosti.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Ursa MajorVeliki medved

Zvezde v DEVICI


00°  18`PRAECIPUA


Sozvezdje : Leo Minor (Mali Lev). Narava -. Zvezda v zadnji desni nogi Malega leva.
Splošni vpliv zvezde: Nakazuje na moč , ki je v senci svojega velikega prednika ravno tako, kot je Mali Lev v senci svojega Velikega Leva in posebno zvezde Regulus, katere neposredni bližini se nahaja. Slika »mladega princa« ali nekoga, ki živi od »stare slave«.
Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Leo Minor

Ludvik XVI je zadnji francoski kralj, ki ni pustil nič pomembnega za sabo, a poznan je po tem, da je javno ubit pod giljotino in z njegovim zrušenjem Francija postane republika. Že na prvi pogled je karakteristična konjunkcija dveh kraljevskih planetov -  in  na 29°-kar je zadnja stopinja in to še kraljevskega znaka () in je to znak za konec monarhije v Franciji. Dane s se na tem mestu nahaja najmočnejša kraljevska zvezda- Regulus, ampak v tistem času je bil Regulus 3,5° nazaj, dosti bližje tem mestu se je nahajala zvezda – Praecipua. V tistem času se je nahajala na 27°30`, z odstopanjem 1,5°od njegovega . Vendar , zvezda Praecipua opisuje tiste, ki so majhni levi, ki živijo v senci Velikega Leva in ki živijo od stare slave- kar je bil primer z Ludvik XVI, ki je bil vsekakor v senci svojega velikega prednika Ludvik XIV. Čeprav je to konjunkcija 1,5-2°,  ona funkcionira zato, ker so v ta stelij poleg  vključeni tudi  in  - to so planeti, ki so v naravi zvezde Praecipua.

00°  29` MEGREZ


Sozvezdje :  Ursa MajorVeliki medved. Narava  . Zvezda v začetku repa Velikega medveda. Za konkretnejši vpliv glej – Sozvezdje Ursa MajorVeliki medved

 

03°  05` EL KOPHRAH